Aproape sigur ca va rezista inca mult timp, probabil pana va fi un rege/regina care sa fie urat de cetatenii de acolo.
Sau daca nu vor avea urmasi.
Este greu asta, sunt destul de multi in ordine la tron.
Nu cunosc beneficiile, insa monarhiile actuale, mai ales cea din Marea Britanie nu este altceva decat o "casa" intretinuta de poporul britanic, adica intretin niste "paraziti" care toaca sute de milioane de lire sterline pe an.
Sa nu uitam ca mai exista intretinuti de felul acesta oriunde avem rege sau imparat, fie ca vorbim de Spania, sau imparat precum in Japonia, dar niciunde in lume nu exista regi, regine si printi care primesc atat de mult precum cei din Marea Britanie, sunt atat de privilegiati datorita strabunicilor lor; stim cu totii ca in prezent casa regala englezeasca nu are niciun cuvant de spus nici politic nici militar nici NIMIC, doar se respecta o traditie care ma repet costa foarte mult contribuabilii englezi.
"stim cu totii ca in prezent casa regala englezeasca nu are niciun cuvant de spus nici politic nici militar nici NIMIC, doar se respecta o traditie care ma repet costa foarte mult contribuabilii englezi."
Doar ca dpdv legal puterea asupra bisericii si a fortelor armate este a Coroanei. Nu se amesteca ei in treburile astea, dar puterea este a lor. Daca de la Ministrul Apararii vin ordine sa-i dea jos pe monarhi, Fortele Armate nu o fac. Dar daca Coroana da ordine, chiar daca nu se practica treaba asta, Fortele Armate sunt obligate sa le urmeze.
E o vrajeala cat casa, ii costa mai nimic raportat la bugetul tarii. Anul trecut au cheltuit vreo 100 Mil de lire pe an ceea ce nu e nici negru de sub sub unghii ca procent din PIB.
Mare parte din banii pe care ii plateste guvernul Britanic merg pe intretinerea caldirilor si oamenii angajati pe acolo..bani care oricum ar trebui platiti pentru ca sunt monumente nationale si nu cred ca vor sa le lase in paragina.
In aceiasi masura casa regala aduce de zeci de ori mai mult tarii prin turism decat plateste Guvernul. Cati oameni crezi ca ar mai vizita castelele pentru un rege/regina de care nu au auzit.
Casa regala britanica traieste in cea mai mare parte din venituri proprii.
Poti sa dezbati despre rolul lor ceremonial si daca e bun sau rau intr-o democratie, dar sa zici ca face tara nu stiu ce efort pentru ei e o idiotenie.
Corect, eu insa daca as fi cetatean britanic nu as dori ca taxele mele si impozitul sa mearga si la casa regala si la Parlament daca ma intelegi.
pe acelasi principiu nici noi romanii nu suntem scutiti de astfel de intretinuti, platim pentru 600 de parlamentari cand ei trebuiau sa fie 300...
N-a fost o "revoluție", ci mai mult o lovitură de stat. Dar mă rog, ce să cer de la tine? Știi măcar ce înseamnă revoluție?
Nu stiu "ce sa ceri de la mine". Vrei sa ceri ceva? Sau e doar faza aia in care cineva, cu un caracter indoielnic, incearca sa-i faca pe altii sa para mai prosti doar pentru ca alte "unelte" nu are pentru a parea el destept?
Va mai rezista. Mai ales că urmaș la tron e William care e foarte iubit de popor. Regalitatea este o tradiție atât de puternică și de înrădăcinată în Marea Britanie încât englezii se identifică foarte puternic cu casa regală. Mai ales că nu se implica in politica și nu au impact direct asupra populației.
anonim_4396 întreabă: