1.Importanta minima spre infima.Are cat de cat,pentru ca,prin politica se schimba si starea tarii,implicit si a finantelor, si nu prea mi-ar conveni sa ramanem faliti, ca si-asa a zis Croitoru ca nu mai avem bani decat pentru 5 luni.
2. Politica unui stat influenteaza direct, vietile tuturor oamenilor ce traiesc in acel stat.Normal ca daca urmam Grecia si Irlanda, o sa ramanem faliti, si asta va afecta viata fiecaruia dpdv financiar.Si,din cauza politicilor asa-zis democratice ce au domnit in tara asta de 22 ani,iti vine scarba de tara, si iti vine sa pleci, ceea ce e o idee de luat in considerare pentru mine.
3.Ar depinde,intr-un scenariu utopic imaginat de mine,prin care am incepe un razboi de exterminare a tiganilor si ungurilor.Dar, la cum merg lucrurile acum, viata mea nu are de ce sa depinda de politica.
Dupa situatia din tara si dupa mincatorimea dintre putere, opozitie si alte partide cred ca nu exista viata politica la noi.La noi e un fel de lupta neghioaba pentru a pune mina pe putere.
De parca romanii de etnie maghiara nu s-ar gandi doar la ei! UDMR-ul este cunoscut oricarui om normal la cap, drept curva partidelor, si oricarui sarlatan ce se gandeste la guvernare ca un ''must have'' pentru ca mereu 5 % alea pe care le scot ei in alegeri sunt mai mereu decisive si duc de multe ori la formarea coalitiilor care,bineinteles,ii includ si pe ei.Ei vor avantaje nationale,si pentru ca e la moda treaba asta,si cam pute a hipsterism: Kosovo in Serbia,Cecenia,Osetia si Dagestan-ul in Rusia, Sudanul de Sud desprins de Sudan s.a.m.d. Prea multi oameni dintr-o nationalitate straina concentrati in acelasi loc sunt nocivi pentru societatea din nationalitatea principala, e axiomatica treaba.Asa e mai peste tot in Covasna,Harghita, si partial in Mures.Ia, ca exemplu ce s-a intamplat acum la lotul de hocehi U-16: pustiul roman,singurul vorbitor de romana din lot, le-a cerut colegilor sa vorbeasca in romana ''macar, acum de 1 Decembrie'', si ca rezultat a fost batut de colegii unguri.Si chiar as putea spune ca e vina lor...ca exista. Dupa '89, etnicii maghiari,unii dintre ei,au vrut sa se duca in Ungaria,sa se intoarca la origini,avand o constiina nationala puternica, si nu au fost primiti acolo, pe motiv ca sunt mai mult romani decat unguri.Aici,sunt respinsi pe motiv ca sunt unguri.Sunt un tert element,care nu se potrivesc nicaieri,si nu ii poti sa ii absorbi de vina,pentru ca ei mereu voteaza cu UDMR, si in tururile eliminatorii, voteaza in majoritate covarsitoare cele trei judete cu PDL.La partea cu tiganii sunt total de acord cu tine, mai putin la partea cu bomba.De ca sa devii suicide bomber, atat timp cat ai o mana buna pentru molotovuri?
Ma gandeam sa organizez "concerte salam" si sub scena sa le bag niste dinamita.La cati manelisti sunt, pentru fiecare oras cate unu, doi ajung. Apoi ma pot sinucide ca Hitler.Viata mea pentru cateva milioane de locuitori, eu zic ca merita .Sunt sigur ca multi ar fi in stare sa isi dea viata pentru o lume mai buna.
Despre unguri nu prea vorbesc,eu locuiesc intr-o alta tara si sunt foarte discriminat din cauza romanilor si tiganilor. Ungaria este o tara foarte frumoasa,mult mai civilizata ca a noastra. Faptul ca ei locuiesc in Romania intr-un numar atat de mare,nu pot sa ii judec pentru asta,insa cum eu nu imi cer drepturile in alta tara,nu vreau sa am partid politic,as prefera ca nici ei sa nu aiba aceste drepturi.
Din pacate ei au buletine romanesti si au mult mai multe drepuri decat noi,daca le zici ceva imediat spun ca facem discriminari.
In fine,oricum nu stiu cat la suta din populatia romaniei sunt romani.
Avem o gramada de lipoveni,tatari,tigani,unguri, modoveni, machidoni si asa mai departe.
Cred ca 20 % suntem romani, restul minoritati.Ce sa facem...asa tara, asa oameni.
Hmm,buna idee,asta cu concertele, dar cred ca mai bine ar merge cu un comando ca in The Expendables, numai bun sa ii razi pe toti.Sinuciderea asta incadrata in asa-zisul eroism e de mare porc, daca ar fi dupa mine.Si oricum, Mein Fuhrer nu s-a sinucis, a fugit in Argentina prin Galicia.Nu mai stiu cine l-a ajutat, parca Goebbels.Multi ar fi in stare, dar tuturor acelor multi le lipseste ultima scanteie. Oricum, 2000 de oameni au murit la lovitura de stat din '89, si au murit degeaba, si nimeni nu ii poate aduce inapoi.Si e groaznic de frustrant, mai ales cand ma uit mereu la glontul deformat care era sa il rada pe tatal meu la asa-zisa revolutie.Nu are rost ca un numar de oameni sa moara,atat timp cat nu este sigura de reusita o transformare in mai bine a societatii si a vietilor celorlalti.
Spania,sa presupun? Romanii sunt discriminati in afara, din cauza ca toti tiganii se dau romani, fie ca sunt romani sau alte nationalitati.Niste albanezi s-au dat drept romani in Italia acum niste luni, ca sa defaimeze imaginea tarii.Si,daca imi amintesc bine,si o ruda de-a mea s-a dat drept polonez in Anglia ca sa nu fie discriminat ca e roman, dar a fost pana la urma deconspirat.Cea mai buna solutie pentru ei, ar fi sa urmam modelul german.La ei,toti sunt cetateni germani,dar de diferite nationalitati: germana,turca,araba, marocana, si ce imigranti mai sunt prin Germania.Si ei ar trebui declarati cetateni romani,de nationalitate romă,sau cum sunt ei trecuti dpdv diplomatic,pentru ca ar rezolva foarte multe o reglementare de genul asta.Dar niciodata nu ar trebui sa te astepti ca imigrantii sa fie tratati bine,intr-o tara care nu face parte din Scandinavia,pentru ca in Spania,sunt injurati romanii,in Italia,sunt injuratii romanii, albanezii, si maghrebienii.Si in USA,cand a fost vremea lor,erau injurati italienii,irlandezii si chinezii, de ii lua si dracu, mai ales cei din a doua categorie.Chinezii,si in anii '20, erau cunoscuti in US, doar dupa apelativul Cing Ciong.Astfel,nu ar trebui,noi ca romani sa ne consideram nedreptatiti in totalitate,pentru ca nicaieri,tara de adoptie nu te astepata cu paharul de vin si covorul rosu,cand ei stiu ca tu,ca imigrant,vrei sa ii iei locul de munca al unui nativ.
Ungaria,intr-adevar, este mai frumoasa, si mai bine organizata politic ca Romania.Nu poate fi abrogat dreptul de a vota al unui cetatean al unei tari, indiferent de nationalitatea lui.Aici e partea nasoala,ca tocmai Constitutia zice asta.Ei se simt nedreptatiti,pentru ca mereu au fost privilegiati in guvernarile recente,si orice om,cand e privilegiat,incepe sa se obisnuiasca,si se obisnuieste prost.
Lipoveni,tatari,moldoveni, machidoni nu sunt insumati mai mult de 100000, si mi se pare cam ridicata cifra.Majoritatea moldovenilor din Romania sunt studenti,dar se poate spune si despre unii moldoveni ca profita de tara noastra,ca obtin usor cetatenie romana,si cu astea,au dreptul la libera circulatie prin Europa, ceea ce nu e chiar impartial.
Tiganii si ungurii sunt problema, ca ei sunt vreo 2.5 milioane, daca nu chiar 3 in realitate, fata de cat se declara.Si comparatia cu 20 % romani, restul alte etnii e deplasata.Cel putin 70 % din populatia tarii e pur-romaneasca,daca pot folosi exprimarea asta.Dar, daca privesti din alt unghi, romani adevarati nu mai sunt nici 5%, prin romani adevarati intelegandu-se oameni care nu s-ar da inapoi sa faca o adevarata revolutie, nu un puci...
Legat de Spania tin sa te contrazic.
Intr-adevar,sunt tiganii o problema destul de mare pe aici,insa mare problema sunt romanii romani.
Majoritatea care muncesc pe aici sunt de la sate si duc viata la fel ca in Romania,in sensul ca se bat,isi sparg sticle in cap si chestii de-ale lor.
Tiganii nu prea se bat, ei mai mult fura fier vechi si cauta in gunoaie.
In schimb romanii, au discoteci de manele si dupa 3 beri incep sa se ia de gat...isi duc viata la fel ca in discotecile alea de la tara din caminul cultural,cu manele,dedicatii, urlete apoi inevitabil o bataie pentru ca s-au calcat pe pantofii cu cioc sau ca unu s-a uitat urat la iubita lui care dadea din sunci prin discoteca.
Iti spun sincer, mergeam odata pe strada si trecand pe langa o discoteca aud un cetatean in varsta de 50 de ani spunand "nu e nimeni smecher aici sa se bata cu mine",iar prietenul lui il aproba.
Tiganii nu prea se baga in batai,dupa cum bine cunoastem tiganii, ei sunt mai mult cu gura, amenintari si chestii de genul.Pe aici am vazut o singura bataie intre tigani si moldoveni, restul doar romani.
Viaţa nu depinde de politică, asta ar însemna dictatură, dar cu siguranţă îşi lasă amprenta în vieţile noastre.Să-i mănânce ciuma bubonică pe politicieni de la Băsescu la Funeriu.