La cat sunt de bune...metodele din ziua de azi, daca ar veni al 3 lea nu cred ca am mai supravietui careva din noi
Destul de mici!
Una este să te joci de-a războiul în Coreea, Vietnam, Irak, Afganistan, Serbia și Libia alta este un război mondial.
Mici, oamenii nu sunt chiar asa de tampiti incat sa il inceapa si deocamdata, conflictele nu sunt chiar asa de serioase.
Sansele sunt destul de mici, avand in vedere ca numarul populatiei a crescut enorm. Sunt de parere ca "tiganimea" este de vina pentru asta deoarece fac cate 10 copii pe zi. Si se pare ca primaria ii ajuta cu fonduri, bani, etc., dar nu se gandesc ca prin asta umplem lumea de neputinciosi. De fapt cam asta cred ca o sa vor sa faca, un al III-lea razboi mondial pentru ai omori pe cei care traiesc fara nici un rost. Desi este o mare aberatie, globul nostru trebuie eliberat cumva.
Bună!
Sansele sunt foarte mici. Te linistesc aici
Să ne amintim cum era la al II-lea razboi mondial.
Era. mult!
Mult mai rau.
Asadar. In legatura cu asta poti sta linistita.
Nu este asa de grav. Da, In lume. Oameni vor spune.ca incepe, ca a inceput.
Nu.Daca va incepe cu ADEVARAT un alt razboi mondial. iti vor spune parinti tai
Si daca. DACA
va exista vreo data al III-a razboi mondial. Suntem pregatiti deja, cred. ca nici nu o sa mai luptam noi, ci. Tancuri-le. si toate acestea.
Funda?
Orice este posibil. Daca analizezi mai atent situatiile din marile puteri si ultimele evenimente, ar trebui sa te astepti la un razboi mondial. Insa, tinand cont ca mai toate statele puternice dispun de arme de distrugere in masa, niciun stat nu-i atat de cretin sa declare razboi altui stat la fel de puternic.Vor fi in continuare razboaie intre statele mici, vor fi interventii ale statelor mari, dar prea putin probabil un Al 3-lea Razboi Mondial. Acum razboaiele se duc la alt nivel: economic, tehnic, stiintific.
Din 1930 pana azi populatia s-a dublat! In al II-lea razboi mondial au murit peste 50 milioane de oameni. Daca a fost primul si al-II-ea, cu siguranta va urma si al -III-lea! Daca va fi cat de curand sau peste 50 de ani asta n'o va spune nimeni!
Ce este de luat in calcul? Perioada dinaintea primelor 2 razboaie, si pentru cei care nu stiu le spun eu, a fost criza si foamete!
Sper ca criza in care se afla Lumea de ceva timp, sa nu aiba ca scop INARMAREA, asa cum s-a intamplat in perioada premergatoare celor 2 razboaie!
Şansele sunt mici, dar există. Istoria ne învaţă că după fiecare criză la nivel mondial urmează conflicte de nivel mondial. Totuşi, fiecare stat cu putere economică mare dispune de o forţă militară puternică la momentul actual. Nimeni nu vrea să-şi asume riscul unui război între două sau mai multe state puternice. Eventualele conflicte vor fi între state mici şi slabe dpdv militar şi economic, cu intervenţii ale statelor puternice. Totuşi, sunt câteva şanse şi pentru un eventual conflict între SUA şi China, eventual şi Rusia. Conflict care, evident, ar fi o catastrofă de proporţii ce ar duce şi statele Europene în luptă.
Mici. Da' mici rău.
De ce? Pentru că oricine (indiferent că ne referim la indivizi sau la state ca întreg) vrea să facă bani. Războiul consumă bani, nu produce.
În plus, nici dracu' nu se mai bate azi pe teritorii. Un teritoriu mare înseamnă cheltuieli mai multe.
Studiu de caz:
Marea Britanie a renunţat la Hong Kong şi la India şi păstrează suzeranitate minoră asupra Canadei şi Australiei şi Noii Zeelande.
Tu crezi că aceste state sunt independente de facto? Răspunsul raţional este nu. Însă, această formă de semi-independenţă convine pentru că reduce cheltuieile.
Alexinho007 întreabă:
LeonovATgates întreabă:
anonim_4396 întreabă: