| Metan a întrebat:

Cat ma costa sa dau in judecata pe cineva pe motiv de violare de domiciliu?
Noi vrem sa stergem persoana aia de la adresa noastra, sa nu mai aiba domiciliul la noi.
Cat e taxa de timbru? Mai sunt si alte taxe in afara de aceasta?

Răspuns Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui in ce consta violarea de domiciliu.
Din ce spui banuiesc ca a stat in locuinta voastra pe baza unui contract de inchiriere ori l-ati primit in spatiu, asa ca aceasta nu constituie violare de domiciliu.
Pentru violare de domiciliu se face plangere penala. Daca banuiala mea este corecta atunci il puteti evacua numai printr-o actiune pe cale civila, in acest caz taxa judiciara de timbru este de 100 lei.
Mai poate fi onorariul avocatial (daca angajati un avocat) si onorariul executorului judecatoresc (daca obtineti o hotarare de evacuare si nu pleaca de bunavoie).

| Metan explică:

Noi i-am facut buletin cu domiciliu la adresa noastra. Am mers la politie sa ne ajute sa scapam de el dar politia nu vrea sa ne ajute din cauza faptului ca are inca domiciliul la noi.
Deci 100 lei e taxa de timbru?

| Ioandelasal a răspuns:

Da, asa este.

4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Nu cred ca veti reusi nici macar pe cale civila sa evacuati persoana din locuinta proprietatea voastra. Tocmai pentru motivul ca, semnand DECLARATIA DE LUARE IN SPATIU, voi sunteti aceia care i-ati dat, de bunavoie, DREPTUL LEGAL SA FOLOSEASCA si SA OCUPE spatiul de locuit aflat in proprietatea voastra.

Dupa ce persoana luata in spatiu primeste buletinul (cartea de identitate) pe care figureaza, ca domiciliu stabil, adresa proprietarului, aceasta are dreptul să locuiasca la adresa respectiva cat timp este VALABIL actul, sau pana il PIERDE, sau pana i se va FURA.
In cazul pierderii, furtului sau a deteriorarii actului de identitate respectiva persoana are nevoie de un nou act de identitate şi, implicit, de prezenţa, din nou, la Serviciul de Evidenţa populaţiei, a proprietarului care sa semneze declaratia de luare in spatiu. Nu cred ca proprietarul care s-a 'ars " odata cu o asa 'facere de bine" isi va repeta greseala!
Numai bine!

Bula
| Bula a răspuns:

Violare de domiciliu este caz penal si inseamna incalcarea proprietatii fara acordul vreunuia dintre proprietari.
Cazurile penale NU trebuie timbrate, dar se plateste de catre persoana care pierde procesul sau de catre Statul Roman.

In cazul tau, daca ai o persoana cui i-ai acordat drept de adresa pentru a-si face acte pe adresa ta, iar tu esti proprietar si el nu, atunci trebuie sa apelezi la Evidenta Populatiei, unde ti-ai dat acordul. Ei iti vor spune pas-cu pas ce ai de facut.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca persoana aia are adresa la voi, atunci nu poti sa o dai in judecata pentru violare de domiciliul, pentru ca locuieste acolo legal.
Ori daca o dai, vei peirde procesul.

| DmdDinuMarius a răspuns:

Consulta un avocat si vei afla