anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat timp dureaza pana sunt radiat complet din baza de date a ITM ului si a Revisalului?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca n-ai semnat contractul individual de munca inseamna ca patronul te-a inscris in Revisal fara o baza legala.
Depune iarasi o cerere la AJOFM si explica situatia.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu esti radiat din aceste baze de date, datele se folosesc si pentru pensionare, avand in vedere ca acum nu mai exista carnete de munca.

| alex00q a răspuns (pentru Ioandelasal):

Pai la somaj mi s-a spus ca exista posibilitatea de a fi scos de la itm si de la Revisal. Eu am avut o problema cand m-am dus la un interviu de angajare ca osaptar la un restaurant, patronul a apucat sa-mi faca angajarea dar eu nu m-am mai dus si cand am fost sa fac somajul m-au gasit ca fiind lucrat in aceea perioada la restaurant ca ospatar si doamnele de la somaj mi-au spus ca daca este o greseala din partea patronului se poate realiza stergerea mea din itm si revisal

| Simpatic a răspuns (pentru alex00q):

Habar nu am daca ceea ce ai scris are acuratete.
Dar banuind ca asta ai vrut sa zici, ca sa te stearga din revisal este nevoie sa mergi la fostul loc de munca la resurse umane si sa modifice acolo in Revisal, nu stiu daca te sterge, ci doar se fac corectari si verificari, cum nu ai lucrat la firma lor.
Daca nu ai lucrat la ei, cum poti lua somaj? nu ai contribuit la somaj!

| Ioandelasal a răspuns (pentru alex00q):

Era vorba doar de perioada respectiva, tu n-ai lucrat si patronul te-a trecut, asa ca inscrierea nu era reala, nu este vorba de perioade cand chiar ai lucrat.

| alex00q a răspuns (pentru Simpatic):

Este vorba ca sunt absolvent si am dreptul la somaj dupa absolvirea liceului si apar ca am lucrat la acel restaurant dar eu n-am avut o secunda de munca la acel loc si de aceea vreau sa stiu ce pot face in situatia aceasta, sa scap de statutul de muncitor si sa recapat statutul de absolvent sa pot beneficia de somaj

Ce pot face sa-mi recapat statutul de absolvent si sa scap de cel de muncitor pentru a beneficia de somaj in aceasta situatie?

| Simpatic a răspuns (pentru alex00q):

Sa iei legatura cu cei de la resursele umane ale acelei societati sa le spui sa faca modificarile de rigoare in Revisal; daca nu vor sa coopereze te poti adresa oricand ITM-ului!

Adreseaza-te la ITM sa stearga datele. De asemenea vorbeste cu patronul restaurantului si sa declare ca n-ai lucrat, daca nu accepta poti sa-l dai in judecata.
P.S. Cand mai pui o intrebare da detaliile necesare, daca expuneai de la inceput situatia reala puteam sa-ti dau raspunsul de aici si nu pierdeam timpul degeaba.

M-am adresat la cei de la ITM si mi-au spus ca asa ceva nu este posibil si aruncau vina pe mine ca de ce am dat buletinul pentru a ma angaja. Plus ca n-am semnat nimic pentru angajare, doar am dat buletinul. Ce imi puteti recomanda sa fac. Plus ca patronul a spus ca m-a sters din itm si din revisal si din tot ce a tinut de el dar nu stiu ce sa mai cred( Imi cer scuze pentru neclaritatile pe care le-am oferit la inceput)

| alex00q a răspuns (pentru Simpatic):

M-am adresat la cei de la ITM si mi-au spus ca asa ceva nu este posibil si aruncau vina pe mine ca de ce am dat buletinul pentru a ma angaja. Plus ca n-am semnat nimic pentru angajare, doar am dat buletinul. Ce imi puteti recomanda sa fac. Plus ca patronul a spus ca m-a sters din itm si din revisal si din tot ce a tinut de el dar nu stiu ce sa mai cred( Imi cer scuze pentru neclaritatile pe care le-am oferit la inceput).

Daca n-ai semnat contractul individual de munca inseamna ca patronul te-a inscris in Revisal fara o baza legala.
Depune iarasi o cerere la AJOFM si explica situatia.

Întrebări similare