Nu conteaza intreruperea, pentru concediul prenatal si indemnizatia pentru acesta este nevoie de un stagiu de cel putin 1 luna in ultimele 12 luni anteriore concediului, indiferent in cate locuri ai lucrat si cate intreruperi ai avut.
Conform OUG 158/2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 7.Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
ART. 7^1.Prin derogare de la prevederile art. 7, până la 1 iulie 2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical."
Nu spui despre ce indemnizatie este vorba, sunt mai multe indemnizatii.
Daca este indemnizatia pentru concediu medical atunci stagiul este de 1 luna, cu exceptia celei pentru risc maternal, pentru care nu se cere stagiu.
Daca este indemnizatia pentru cresterea copilului atunci aceasta este de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului.
Si daca am întrerupere de 2 luni jumate intre fostul si actualul loc de munca
Nu conteaza intreruperea, pentru concediul prenatal si indemnizatia pentru acesta este nevoie de un stagiu de cel putin 1 luna in ultimele 12 luni anteriore concediului, indiferent in cate locuri ai lucrat si cate intreruperi ai avut.
Conform OUG 158/2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 7.Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
ART. 7^1.Prin derogare de la prevederile art. 7, până la 1 iulie 2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical."
Un an daca nu ai mai lucrat.
Dar sa nu iti bagi demisia ca peierzi indemnizatia.
Cate luni trebuie să ai lucrate ca să iei indemnizația de creștere a copilului, e u am 11luni lucrate pot să mă incadrez
anonim_4396 întreabă: