Numarul de zile lucratoare pentru concediul de odihna este cel stabilit la angajare, prin contractul individual de munca dar nu poate fi mai mic decat numarul minim prevazut de Codul muncii, citez:
"ART.145.(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2)Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective de muncă aplicabile.
(3)Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
ART.147.(1)Salariaţii care lucrează în condiţii grele, periculoase sau vătămătoare, nevăzătorii, alte persoane cu handicap şi tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de cel puţin 3 zile lucrătoare.
(2)Numărul de zile lucrătoare aferent concediului de odihnă suplimentar pentru categoriile de salariaţi prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil şi va fi de cel puţin 3 zile lucrătoare."
Atatea zile lucratoare, cate ai scrise in contractul de munca, calculate pe fractiune de an (minim 6 luni la inceput).
Numarul minim de zile este stabilit de Codul Muncii si este de 20 zile lucratoare.
Daca concediul se ia prin transe, atunci cel putin una din ele trebuie sa fie de minim 10 zile lucratoare, neintrerupt.
In functie de cata vechime ai la acea societate. Pentru 1 an de zile munciti sunt 22 de zile CO.
Pentru 6 luni este maxim jumatate din 22 zile CO.
banuiesc la concediu de odihna te-ai referit ca mai sunt si alte tipuri de concedii.
Da,la cel de odihna m-am referit!
La firma de securitate.Eu stiam de 21 de zile, iar in contractul pe care tocmai l-am semnat scrie 22 zile
Spune-le merci că au dat un bonus
Ok
Bună! Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare. Acestea pot însă varia în funcție de ce stabilești împreună cu angajatorul în momentul în care te angajezi și ce este menționat ulterior în contractul de muncă.
Există spre exemplu, companii care oferă mai multe zile de odihnă angajaților care au vechime în muncă. Poate fi vorba de vechime în compania respectivă sau în general, în piața muncii. Eu am găsit aceste informații aici: https://cariera.ejobs.ro/concedii-concediu-de-odihna/, vezi poate te ajută și pe tine.