Nu mă ating de alcool.
Sunt fericit pentru că încă sunt în concediu. De pe 2 septembrie mă duc la serviciu - activitate în școală i se zice, iar după 9 septembrie începe școala și îmi piere orice urmă de fericire. O să-ți fie dor de postările mele. Să vezi atunci depresie - pe comunitatea TPU că lipsesc eu. În perioada anului școlar îmi dispare umorul și se instalează greața și lehamitea.
Să fii iubit! De ai tăi. Că străiniiiiiii!
Conform art.3, alin.(5) din L.446/2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar."
Criteriile medicale sunt foarte multe, in orice caz trebuie sa fie apt fizic si psihic.
Orice lege poate fi modificata, asa ca si aceasta poate fi.
Nu stiu ce lege a fost atunci in vigoare, cauta pe internet si poate o gasesti.
Si nu toti cei apti militari vor fi in prima linie, sunt multi exceptati.
Pentru detalii poti citi legea indicata.
Mersi. Mda voiam sa dau funda la raspunsul asta, dar vad ca am dat pe langa
Trebuie sa intelegi ca Romania nu are bani/arme ca sa inzestreze cu armament modern o armata de masa. Deci daca ar mobiliza un milion de soldati, nu ar avea arme decat pentru cel mult o suta de mii dintre ei. Ar trebui sa te uiti la ce povestesc recrutii din anii 2010 pe YouTube, erau la vanatori de munte si cea mai recenta arma pe care o vazuse era din 1976. In timp ce cea mai recenta arma de care dispunea el era din 1972. Cand tragea gloante ca sa invete sa traga cu Kalasnikovul, s-a dezmembrat Kalasnikovul, de vechi si uzat ce era.
Stai liniștită - ești femeie. Pe tine nu te vor mobiliza.
Primii luați sunt cei din armată și rezerva operativă: foști militari, jandarmi, polițiști pompieri, dar și jandarmii, polițiștii și pompierii activi - aproximativ 150.000 de persoane (din care 50.000 militari activi - angajați MApN). Urmează rezervă generală - cei până în 60 de ani - aproximativ 50.000 persoane care au făcut armata (pe aici mă aflu și eu - persoane din categoria de vârstă 45-55 ani). Toți ăștia vor/vom fi carne de tun dusă la la tocat în prima linie.
Pulimea care nu a făcut armată va fi recrutată pentru a fi pregătită de luptă. Dar nu va avea rol operativ pentru că în 3-4 săptămâni vin trupele aliaților din NATO.
Legea este dată prin 2006 - nu știu numărul caută pe Google.
Parca zicea că e bărbat și are peste 50 de ani
Ăăăăă. Da!
Atunci ne vom întâlni în linia întâi prin tranșee. Dacă are peste 50 de ani sigur a făcut armată.
Slava Ukarini!
Ba ce tare ești omule
Tu bei tărie ceva? Cum naiba ești așa mereu pozitiv și fericit? tu cred că ești singurul care nu are depresie de aici!
Eu sunt pulimea foarte corect ce ai spus, dar uita-te la ucraina, rusia si israel. Pulimea, adica cei care nu au stagiu militar, vor fii si mai carne de tun decat un soldat regular. Pt ca un barbat fara pregatire militara este mult mai putin valoros decat un soldat in serviciu si infinit mai putin valoros decat un veteran. In primul val al invaziei in ucraina, orcii au trimis niste copii ca sa testeze apele. Si acum daca intri pe rumble vei vedea bunici si pustani de 20 si civili care au primit "instructaj " de jumatate de ora. Si din punct de vedere strategic asta-i cea mai buna optiune. Oboseste inamicul cu trupe dispensabile si ai grija de trupele indispensabile ( soldati profesionisti, veterani si trupele speciale bineinteles) este imoral daca stai sa te gandesti dar este eficient. Sunt sigur ca sti despre cazul cecenia. Cand in mai putin de 24 de ore, rusia a pierdut aproape 1000de soldati, de fapt dintr-o mie au scapat doar vreo 12. Si din aia 1000, 90% erau recruti si pustani. Si in caz de razboi femeile vor fii trimise prin europa la fel ca ucrainiencele, nu le va obliga nimeni sa lupte. La fel ca si israel, intr-adevar femeile sunt obligate sa faca stagiu militar dar nu le trimite nimeni in teatru de razboi perse. Daca te uiti la stirile din gaza, vei vedea exclusiv barbati participand activ. Vei vedea femei cu m4 doar pe strazile din orasele care nu sunt in razboi propriu zis. Si la fel ca si in ucraina, daca incepe razboiul nu vei mai vedea nici o femeinista sa tipe in gura mare cat de mult le subjuga patriarhatul.
Ai mei sunt morți! Iar neamul nu mă iubește! Voi sunteți familia mea
Ai dreptate, fără tine chiar că va fi dezolant.
Ești oricum o legendă!
Ai perfecta dreptate. Tu ești din categoria pulime - eu din categoria veteran adică rezervist ajuns la vârsta de 53 de ani cu diverse afecțiuni cardiace, obezitate și diabet de tip II. Teoretic ne vom întâlni în tranșeele din prima linie. Dar eu am mai multe șanse să fac infarct și să dau colțul înainte de a ajunge în prima linie.
De aia am zis "Slava Ukarini" - pentru că ei mor acum pentru noi.
Dar ce predai cu atata greata si lehamite?
Mulțumesc.
Nici eu nu am, încă
Două obiecte esențiale pentru cultura generală a românului: Istorie și Geografie - dar comunitatea în care lucrez dă dovadă de o rezistență acerbă la educație. Mintea elevilor cu care lucrez e precum un bidon spart în care oricât ai turna nimic nu reține, iar despre profesorii școlii pot să spun că fac parte din categoria analfabeților funcționali niște sfertodocți care au obținut diploma la apelul de seară.
Și comunitatea la care mă refer este de penticostali, nu rromi cum ți-ai fi închipuit tu. Nu am nici un rrom in clase. Am lucrat cu rromi până acum 10 ani și am certitudinea că erau mai interesați de școală decât acești români sectanți cu care lucrez acum. Și să nu crezi că nu înjură, nu se bat și nu se comportă urât - ei sunt "copiii Domnului" și sunt sfinți din naștere - de asta am zis că mă duc cu lehamite și greață.
Te inteleg acum. E trist ce se intampla acum in scoli.
Ce anume? Serios! Pe mine chiar nu mă iubește nimeni, și părinții sunt decedați! Am ditamai neamul dar nu îi pasa nimănui daca ma sinucid!
I-am supărat și eu cu jocurile de noroc da nu mă iubeau nici când nu jucam! Cred că încă unii ar da chef 2 săptămâni în continuu daca nu as mai fi
Părinți ai ma gândesc!?
Ziceam de depresie,din fericire,sunt stabil psihic sau măcar incerc
Cat despre neamuri, crede-ma, neamurile nu sunt făcute să te iubească, retine
Eu am ajutat rudele cu cât am putut și mi-au făcut foarte mult rău drept răsplată, deci te cred
Am părinți, da...
Doar mama mai trăiește și este și ea în vârstă. Din punctul ăsta de vedere sunt mai bine decât tine. E dur să-ți pierzi un părinte dar e dezastruos să-i pierzi pe amândoi. Să te ții tare.
Tu ești sanatos am remarcat de mult timp. Eu îmi dau repede seama cine e bolnav și cine nu.
Mă bucur. Sa fie sănătoși.
Eeee,mai am doagele mele sărite, dar shh, nu dam din casa
Mulțumesc! Și tu să fii iubit și fericit! Meriti!
Am avut părinți bătrâni in loc sa am părinți tineri,am sore care mi-ar putea fi mame!
Tu ești din minte puncte de vedere mai bine decât mine
Este dezastru da, nu prea mai poți să îți revii!
Mă bucur că ai o mamă, sa fie sănătoasă!
Mă tin, dar nu știu cât o să mai rezist! De aia m-am refugiat în jocuri de noroc, și alea mi-au distrus viața!
Hai mai dați-o dracu de iubire, că nu e un capăt de lume. Iubiți-vă pe voi înșiși/ însele.Și luați-vă un câine.
Nu mă ating de alcool.
Sunt fericit pentru că încă sunt în concediu. De pe 2 septembrie mă duc la serviciu - activitate în școală i se zice, iar după 9 septembrie începe școala și îmi piere orice urmă de fericire. O să-ți fie dor de postările mele. Să vezi atunci depresie - pe comunitatea TPU că lipsesc eu. În perioada anului școlar îmi dispare umorul și se instalează greața și lehamitea.
Să fii iubit! De ai tăi. Că străiniiiiiii!
Se va termina războiul la sfârșitul lui decembrie părerea mea!
Cred că 18 minim!
Sa fie apta sa nu aibă handicap fizic sau mental
Se poate modifica cred, in ideea sa cheme și de 16 ani ( cred)
Nu o să vina nici un război mondial, poate variola maimuței o sa aducă un mic haos nu se știe dar război nici gând!
anonim_4396 întreabă:
FreddieM întreabă: