| Anna0111 a întrebat:

Câteva motive pentru care vrei ca Basarabia să se unească cu România.

8 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Nici nu vad cum poate cineva sa vina cu pretentia sa ne unim, el practic ridica pretentii la un intreg stat pe care vrea sa il anexeze la statul nostru. Cine cere o provincie cat de mica e considerat agresor, damite sa le anexezi oamenilor intregul stat. Ce denumire a asta Basarabia, cand pe harta scrie Republica Moldova? Noi suntem romani ca si ei, foarte frumos, asta inseamna ca trebuie sa ii ajutam nu sa ii cotropim. Nici 1% din populatia Moldovei nu vrea asa zisa unire, asa ca cine propune unirea vrea de fapt sa ne faca dusmani. Buna seara.

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns:

Odată cu unirea:
-ne scade economia(sigur)
-ne scade nivelul de trai pe nivel de țară(sigur)
-creșterea prețurilor în general(foarte probabil)
-creșterea numărului de șomeri(foarte probabil)
-etc.

Pe viitorul apropriat România nu va avea niciun câștig, ci din contră, multe pierderi. Plus că va trebui investiți bani în acea parte de teritoriu foarte săracă.
În orice caz, unirea trebuie să se facă abia când România va ajunge la standardele cu adevărat a unei țări europene, nu cum suntem acum.

| anonim_4396 a răspuns (pentru ɗєʌɗvơɪƈє):

Eu nu cred ca ar trebui sa existe vreodata o asemnea unire. Moldovenii nu sunt nici romani, nici rusi, moldovenii sunt moldeveni.
Ce daca avem o limba si istoria comuna? Asta nu inseamna ca trebuie sa ne reintregim.

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns (pentru anonim_4396):

"Moldovenii sunt moldoveni." - Din punct de vedere istoric, da, ai dreptate. Dar, tot din punct de vedere istoric: Transilvănenii sunt transilvăneni, iar muntenii sunt munteni.
Atunci ce facem? Stăm despărțiți? E absurd. O unire definitivă a tuturor părților vorbitoare de limbă română trebuie să existe la un anume timp, mai ales având în vedere că 2 din 3 sunt deja unite plus încă mai bine de jumate din a 3-a.
Numai că trebuie îndeplinite anumite condiții ca unirea să fie un benificiu pentru România, nu un sacrificiu; trebuie să așteptăm deocamdată.

| anonim_4396 a răspuns (pentru ɗєʌɗvơɪƈє):

Moldovenii si romanii sunt foarte diferiti, moldovenii au mentalitatea diferita de a noastra, se observa ca suntem 2 popoare diferite.
Plus ca ei nici nu vor sa se uneasca cu noi. Tu vrei sa le anexam tara fortat?

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns (pentru anonim_4396):

"POPÓR, popoare, s. n. 1. Formă istorică de comunitate umană, superioară tribului și anterioară națiunii, ai cărei membri locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceeași tradiție culturală."
Aceași limbă, aceași istorie, aceleași tradiții, aceași religie și același sânge. Cu greu se poate spune că suntem două popoare diferite doar din cauza faptului că ne delimitează pe hartă această graniță.
Și în legătură cu unitul, unii vor, alții nu. Cei care vor ori sunt români conștienți de istorie, ori râvnesc la o situație economică puțin mai bună. Cei care refuză, ori sunt îndoctrinați cu istorie "rusească"(dacă cumperi unele cărți de istorie din Moldova vei vedea despre ce zic) ori sunt oameni de proveniență rusească/ucrainiană. Plus, să nu uiți că mulți români au fost deportați în Siberia din partea Moldovei, Bucovinei și Moldovei românești, iar populația a fost înlocuită cu ruși(în R Moldova).
Oricum, din cauza situației prezente, nu mă aștept la vreo unire în viitorul aproproat, dar sunt destul de cert că la un moment dat va fi una, cândva.

| Anna0111 explică:

Trebuie pro nu contra.

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns (pentru Anna0111):

Singurul pro remarcabil rezultă-n extinderea teritoriului, nimic altceva.