Prietene, nu te obliga nimeni sa traiesti in societate.
Te duci la munte, iti faci o casa izolata prin munti, iti prinzi singur mancare si aia e...
Eu unul iti recomand un manual de gramatica, in acest fel inveti sa scrii corect in limba romana.
Nu trebuie sa mori pentru nimic, esti mult mai folositor in viata decat mort. Oamenii cu un curaj nebun nu ajuta cu nimic daca nu micsoreaza numarul inamicilor.
Aia dispusi sa moara pentru Nationalism ar trebui sa se ia de mana cu cei de la ISIS. Numai un cretin poate sa moara pentru asa ceva.
Eu as fi dispus sa mor pentru libertate, dar nu pentru prostii gen religie, nationalism, sau lupta Sfanta cu FMI
Vorbe mari. In momentul actual si daca ar fi razboi eu nu ma bag pentru politrucii de la bucale. Cand o sa ii puna pe parlamentari in linia intai discutam. Eu sa ma bat si ei sa nu aiba nici un stres. Hai nu zau. Daca in momentul de fata ar incepe un razboi cu rusii nu as misca nici un deget, poate doar as face granita pe Carpati si le-as zice ca in Ardeal nu au ce cauta. Iar ca sclavi ai Bruxellului si Washingtonului suntem de mult si multi accepta situatiunea. Ce au americanii, francezii si germanii? Zgadaresc kk si cauta razboi pentru resurse. Ni s-a inpus sa ne facem praf tot ce am avut in tara pentru a intra in UE(numai la mine in oras s-au inchis o gramada de fabrici). De ce? Ca sa devenim piata de desfacere pentru ei.
Eu sincer zic da, dar daca ne apucam acum sa iesim in strada si alte lucruri de astea stiu sigur ca vor zice din gura multi si putini o sa vina cu adevarat. Cu siguranta ne vom trezi 2-3 si atunci ce am facut? Eu si cu tine si poate inca o persoana nu schimbam nimic. Din pacate asta e tara in care traim se bazeaza doar pe vorbe nu pe fapte si asta ma doare mult.
Da-mi un mod sa te contactez intr-un mesaj privat.
Patriotismul e pentru cretini, punct. Patriotismul inseamna sa te mandresti cu un lucru care nu depinde de tine. Nu e meritul tau ca te-ai nascut intr-o anumita tara, nu ai de ce sa te mandresti cu asta. De asemenea, nu ai de ce sa te mandresti cu fapte care nu sunt ale tale. Sa fii mandru ca esti roman pentru ca a dat Hagi nu stiu ce gol sau Nadia a luat nu stiu ce nota de 10, e maximul retardului. De asemenea, sa fii dispus sa mori pentru o tara. Sa mori pentru niste oameni de care nu te leaga absolut nimic cu exceptia faptului ca vorbiti aceeasi limba si ca, printr-o coincidenta, va aflati in interiorul unor granite e lipsit de orice fel de logica.
"Cati dintre voi ati fi dispusi sa muriti ca sa scapam de sclavia internationala, de sclavia monetara, de sclavia asta generala, cati dintre voi ati vrea sa traiti intr-o tara unde valorile morale primeaza peste photoshopul fetelor de la pagina 5"
Tu gandesti inainte de a pune o intrebare? Pentru ca daca oricum mori, inseamna ca oricum scapi. Care e diferenta dintre a muri pentru a indeparta sclavia internationala si moderna si a muri pentru drepturile soarecilor de laborator? Nu scapi, in ambele cazuri, de lucrurile despre care vorbesti tu, din moment ce oricum mori? Si daca mori pentru ceva, care e castigul tau? Cu ce va fi recompensat spiritul de sacrificiu? Cu moartea? Asta nu contrazice scopul? Sau tu mori pentru altii? De ce sa mori pentru altii, care e logica? Eu as vrea sa traiesc intr-o tara in care primeaza principiile morale, dar tu tocmai m-ai pus sa mor pentru ele. Care e pana la urma? Traiesc sau mor? Si daca mor pentru anumite principii, cum ma voi mai bucura de ele?
Dumnezeu? Patriotismul merge mana in mana cu religia pentru ca amandoua se adreseaza oamenilor cu aceeasi capacitate intelectuala si apucaturi. Cine e dumnezeu asta si cum ne ocroteste el?
Omul sa-si traiasca scopul? Care e scopul omului si cine l-a hotarat? Ca eu nu vad niciun scop, nicaieri. Scopul omului e acelasi cu scopul unei rame sau al unei pasari, procreerea si evolutia. Iar aceste scopuri vor fi respectate indiferent de societatea sau lumea in care traim.
Cui ii pasa despre romanii de peste tot? Sau despre somalezii de peste tot? Ce treaba am eu cu romanii? Ce responsabilitate am fata de ei? Fata de specia umana, sa zicem ca am, treaba asta o pot intelege. Dar fata de romani? Nu vad de ce m-ar interesa despre ei.
Ca sa iti raspund, nu numai ca nu as muri pentru patrie dar nici macar nu m-as ridica de pe scaun. Nu eu am ales patria, ea, la randul ei, nu m-a ales pe mine. Nu inteleg de ce m-as sacrifica pentru ea sau m-as mandri vreodata cu ea.
Alo, pământul către Pluto!
Moartea nu rezolvă vreo problemă, munca, lupta, implicarea, suferinţa, poate. Moartea e ca şi cum te-ai duce la nani după ce nevastă-ta te roagă să speli şi tu vasele. Adică: pasivitate, neimplicare, egoism.
Scoateţi-vă capul din dos şi nu mai idealizaţi nişte noţiuni false şi prost asimilate!
Valorile morale nu au cum să primeze dacă oamenii îşi ocupă timpul hrănindu-se cu clişee, s-ar putea schimba situaţia, însă, dacă ar începe să citească şi să îşi sustragă informaţiile din surse de calitate, adevărate, şi să îşi constituie propriul set de concepţii pe baza filtrării informaţiilor care vin spre el.
Pagina 5, pentru început, ai putea să nu o mai priveşti tu, pentru că în afară de tine, mai sunt oameni care nu citesc toate porcăriile de reviste.
"Sclavia internaţională" nu e consecinţa faptului că România a fost o ţară prea brează, prea vitează, capabilă şi intelectuală, ci e urmarea naturală a unor fenomene: naţiunile slabe au fost umbrite de cele capabile, cele cu resurse, viziune, harnice şi competente să fie stăpânele celor care nu ştiu să-şi administreze propriile resurse, şi ar fi absurd să fie invers.
"Sclavia generală"... Vor mai trebui să treacă mulţi ani până ca să ajungem la nivelul ţărilor dezvoltate ale lumii din momentul actual, şi cine ştie niţică istorie (şi nu citeşte doar pagina 5 a tabloidelor), ştie că dintodeauna România alături de celelalte ţări de teapa ei a fost mereu în urmă cu un secol-un secol jumătate.
Şi o să mai dăm Italiei, MB, Spaniei şi Germaniei mult timp de acum în colo zugravi, barmani, prostituate şi dădace de copii şi moşnegi-în special. Partea regretabilă e că dăm şi olimpici, studenţi, artişti, informaticieni, doctori buni de care am avea cea mai mare şi indispensabilă nevoie.
Nu înţeleg de ce tu, care eşti nemulţumit de salariul pe care îl ai, crezi că altcineva în afară de tine ar lucra doar cu transport şi cazare plătite.
De ce ai avea impresia că un dumnezeu ocrotitor nu şi-ar lăsa "poporul preferat" să fie gazat şi omorât aşa, puţin? O, şi stai puţin, că noi, România, nici măcar nu suntem în top 5-ul lui, deci luaţi-vă pelerina de ploaie măcar.
Un lucru mai grav decât neimplicarea şi pasivitatea prost asumate, este visarea la cai verzi pe pereţi, cum se materializează în ultima ta întrebare în mod special.
Hai, ...noroc!
Te doare aşa de mult de "fratele tău, OMUL", că în aceeaşi frază îl faci şi "gunoi ".
Tu trebuie să ai o memorie mai şubredă decât ipocrita ta filantropie. Du-te, nene, luptă, bagă, scoate, pentru gunoaiele de oameni pe care îi iubeşti, vezi s-o iei tot înainte, apoi de două ori stânga.
Sa zicem ca un anumit individ va fi murit candva pentru binele patriei, dar, in final, el cum va ajunge sa se bucure de faptele sale?
Pentru libertate as fi dispus sa mor dar pentru nationalism no way! Adica ei(parlamentarii) sunt dispusi sa moara pentru patrie? Iti zic eu ca nu
atunci tu de ce sa o faci? Daca ar putea, parlamentarii ar fura si de la morti eu unul i-as omora cu zambetul pe buze.
anonim_4396 întreabă: