| bnj a întrebat:

Cati si care dintre voi Il identifica pe Dumnezeu cu Biserica/Religia? Biserica/Religia il reprezinta pe Dumnezeu pe pamant si ne arata calea cea dreapta? Argumentati-va raspunsul intr-un mod cat mai concis si inteligibil.

6 răspunsuri:
| ady2607 a răspuns:

Eu cred intr-o fiinta divina care a creat toate astea, al carui nume nu il stie nimeni, dar il accept ca fiind Dumnezeu. Mai cred ca biserica reprezinta o ipocrizie, poate cea mai mare a tuturor timpurilor. Cred ca Dumnezeu a creat totul si atat, nu cred ca a pus interdictii, nu cred ca ar vrea sa ne inchinam la sfinti(alde Mihai Eminescu daca il vor canoniza astia). Toate religiile prezinta multa asemanari, ridica multe intrebari, al caror raspuns din partea reprezentantilor nu lamureste pe deplin curiozitatea noastra. Nu accept vorba aceea, crede si nu cerceta; pentru ca sincer suna a o descurajare pusa in calea descoperirii adevarului. Il iubesc pe Dumnezeu, insa ii urasc pe ipocritii de preoti care sustin ca sunt trimisii Lui pe pamant.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Da, Ady2607 are mare dreptate. Toate religiile au constituit o sursă de ipocrizie. Nu mai vorbescde câte crime s-au întâmplat de-a lungul istoriei în numele diverselor credinţe: cruciadele, Inchiziţia, războaiele religioase, distrugerea civilizaţiei precolumbiene de către conchistadori...

| Razvan a răspuns:

Cred in Dumnezeu si in faptul ca El a infiintat Casa Lui si ne-a invitat sa luam aminte la cuvintele lui spuse de oameni cu har care cred in El.Insa ca si in toate marile domenii asistam si aici la o prabusire a Bisericii datorata in mare parte faptului ca oamenii si-au dat seama ca Biserica stie mult mai multe decat arata lumii, de aici si neincrederea in aceasta institutie.In fond pe Dumnezeu nu trebuie sa il cauti nicaieri el este in noi.Biserica lui suntem noi, toti si fiecare in partewinking

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Parerea mea este ca "Dumnezeu" e doar un alt cuvant inventat de oameni pentru a avea pe cine sa arunce vina neimplinirilor proprii.
Iar Biserica si Religia mi se par total rupte una de alta. Ah...religia este un instrument pe care Biserica, de orice confesiune ar fi ea, il foloseste pentru a stapani mintile mai slabe de inger ale unor oameni, astfel incat sa devina (religia) un fel de Constitutie paralela.
P. S. Imi pare rau, dar, pe asemenea subiect, e cam greu sa fiu concisa.

| Arthur a răspuns:

Biserica este întemeiată pe Sfânta Cruce, la Răstignirea Mântuitorului, în anul 33, 3 luni şi 20 de zile, iar în chip văzut, după 50 de zile de la acestă dată, la Rusalii. Prima comunitate creştină din Ierusalim avea 70 de ucenici ai Mântuitorului, plus 12 Apostoli, pe lângă ei era şi Maica Domnului. Prima Biserică avea un număr de 120 de suflete, ce credeau în Hristos, apoi s-au adăugat 3000 de suflete şi aşa mai departe...
Biserica este Casa Domnului şi '' nu poate avea pe Dumnezeu de Tată, cel ce nu are Biserica de mamă ''.
'' Extra ecclessia nulla sallus '' - '' Înafară de Biserică nu este mântuire '', spune Sfântul Ciprian al Cartaginei în sec al III-lea.
Cuvântul 'Biserică ' este de origine grecească şi este format din două părţi : '' Basiliki '' = împărătesc, iar partea '' Oikia '' = locuinţă.
Despre preoţi : sunt şi ei oameni. În Biblie este prevăzut acest lucru când se spune : faceţi ce spun preoţii, nu ce fac preoţii. Sunt preoţi care au rămas în istorie prin felul cum l-au slujit pe Dumnezeu, la fel cum sunt şi alţii care au fost criticaţi pentru ceea ce au făcut, unii fiind excluşi din viaţa monahală. Dar pentru aceste lucruri toţi vom fi judecaţi la fel.

| Anecherry a răspuns:

Dumnezeu este dincolo de mintea noastra, dincolo de orice. dupa parerea mea este divinitatea care a creat universul. religia este doar o cale spirituala prin care se ajunge in comuniune cu divinitatea. subiectul cu religiile si biserica este destul de controversathappy

Întrebări similare