| nutzy a întrebat:

Ce ai face daca ai afla ca o familie in nevoi care are o casa saracacioasa, traiesc din ajutor social doar cu tatal?(care nu vrea sa ii incredinteze statului ). Zice ca mai bine se sinucide decat sa ii ia copiii.Ai suna la protectia copilului? sau ai incerca sa ii dai o mana de ajutor cu mai multi prieteni de-ai tai?

Răspuns Câştigător
| mihaela76 a răspuns:

6 copii dintr-un ajutor social? Lucrez frecvent cu copiii din centrele de plasament si iti garantez ca tuturor le e mai bine decat acasa. Acolo sunt hraniti, spalati, dusi la scoala si supravegheati. Acum se incearca treptat desfiintarea centrelor de plasament si infiintarea apartamentelor de primire. Intr-un apartament ar putea sta cei 6 copii si ar avea grija de ei 2-4 educatori. Aceste apartamente sunt in grija centrelor de plasament si cred ca sunt o solutie foarte buna.
Asta depinde de localitatea in care locuiesc...
Dar acum sunt multe fundatii care se ocupa de ajutorarea copiilor proveniti din familii in dificultate. Si fundatiile sunt o solutie foarte buna. Totul depinde si de tatal copiilor, de familia lui, a mamei copiilor... sunt foarte multe variante. Asistenta sociala incearca toate solutiile inainte de a lua copii de langa parinti. Deci mergi te rog la Protectia Copiilor si ofera o sansa la viata normala.

7 răspunsuri:
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

E ok sa incerci sa ajuti personal, dar cat timp poti ajuta?
Protectia copilului scoate copiii din familie doar daca sunt abuzati, maltratati, altfel ii lasa in mediul de viata in care s-au nascut, dar ii ajuta cu tot ce se poate. Copiii pot merge la un centru de zi, pot primi mancare de la cantina sociala, pot primi haine, rechizite, dar atasamentul se dezvolta in familie!
Asistenta sociala, prin serviciile de protectie a copilului pot ajuta! Se face o ancheta sociala, se evalueaza nevoile familiei si in functie de necesitati, se gasesc cele mai potrivite solutii!

| monicaclaudia a răspuns:

Eh depinde (( daca tatal nu reuseste ca sa le dea ajutorul de care are nevoie ma refer la igiena mincare si tot ceea ce o familie da unui copil eu as suna la protectia copilului. Desi cind copii sunt mari si in zioa de azi nu prea se fac adoptiuni. Eh o buna intrebare sincer vorbind analizind bine situatia ( intrebare mea este cit tine tatal acela la copii lui ( daca iar iubi cu adevarat iar dori doar binele si asta chiar daca el nu reuseste sa dea minunul neceras pentru o viata decenta ((. Hmm a da o mana de ajutor ar fi o sulotie nu e rea ca si ideea ( daca cineva e dispus ca sa o faca ( si daca merita.
Pai eu as zice sa incerci 1 saptamana 2 sa dati o mana de ajutor ca sa vedeti ce se intimpla daca familia respectiva se ridica un pic din mizerie ( daca nu... Atunci protectia copilului ar trebui sa faca restul munci.
Dar eu ma intreb copii aia merg la scoala nimeni nu vede problema lor? in sat in oras? Eh ajutati si vedeti ce se intimpla ((

assiris
| assiris a răspuns:

Situatia este prea complicata sa se rezolve simplu. Cred ca efortul colectiv inclusiv cei de la protectia copilului poate gasi o solutie.

| maria a răspuns:

Eu cred ca acesta e circuitul: familie-comunitate-biserica-protectia copilului-familie.Se impun decent cateva intrebari: Cati copii sunt, varsta lor, daca sunt minori, sunt scolari, tatal e bolnav sau nu, lucreaza, mai are forta / putere sa munceasca, de ce au nevoie oamenii, de hrana, de alimente, de haine, de jucarii, de bani, decat sa ne gandim la pacate mari cum ar fi: sinuciderea, sa ne dam mana si sa ii ajutam atat cat putem, decat sa aflam din presa sau de la tv, de Doamne fereste vreo nenorocire, sa postam un anunt, sa apelam la biserica, sunt organizatii non-guvernamentale care au programe si ajuta multe familii incercate, la Protectia Copilului care sa ofere temporar pentru copii un ajutor material, dar cheia este familia - tatal care trebuie sa fie constient ca dumnealui este stalpul si copii sai au nevoie de caldura, de blandete, de iubirea parinteasca, pe care nimeni si nimic nu ti-o poate inlocui, Dumnezeu sa ii ocroteasca, PS. daca poti da, un ajutor cat de mic, nu-ti da-l, chiar si o vorba buna, daca poti spune cuiva despre ei, fa-o, negresit, sunt multi oameni nevoiasi, incercati, care din putinul lor, dau si celor mai incercati decat ei.Sa incercam sa fim uniti.Doamne ajuta.

| crisa a răspuns:

Le-as da toate hainele care nu le mai port. Le-as aduce hrana proaspata, gatita, cat timp voi putea. As cauta un servici pentru tatal copiilor, daca este serios si se gandeste la viitorul copiilor.
Nu ai spus cati copii sunt, cat de mari sunt, localitatea, etc.

| leluc a răspuns:

Este mult prea crud sa ii iei copiii unui om. As apela la ajutorul comunitatii.

| nutzy explică:

Sunt 6 copii cu varste cuprinse intre4 si 15 ani.Am deschis deja un cont pentru a se strange ceva bani sa se renoveze casa. Unii zic ca nu e bine, ca trebuie sa chem protectia copilului, unii zic sa ii ajutam cum putem sa nu se desparta copiii de tatal lor, de aceea astept mai multe raspunsuri.imi puteti scrie si pe email :nutzy_ignat@yahoo.com