| borsec a întrebat:

Ce ai face daca ai fi primul-ministru al Romaniei? Ce ai schimba?

430 răspunsuri:
| karmine a răspuns:

Aş putea spune atâtea. Să promit că o să fac una şi alta. Dar adevărul e că habar nu am cum e să am atâtea responsabilităţi în mâini şi cum să le fac faţă. Eu nu mă simt pregătită să schimb ceea ce consider eu în momentul actual că autorităţile nu fac bine. Probabil cei mai mulţi sunt în situaţia mea. Şi, la fel de probabil, mulţi din cei care au deţinut funcţia de prim-ministru au întâmpinat aceleaşi probleme, iar la finalul mandatului fiecăruia toţi am aruncat cu roşii în aceşti oameni. E nevoie de un om hotărât care să preia frâiele Guvernului, care să ştie ieşirea din orice situaţie limită. Într-un astfel de om m-aş încrede că poate schimba ţara şi o poate aduce pe un făgaş bun. Eu nu am calităţile necesare şi nici politicienii din scena politică de astăzi, din păcate.

| muuuooov a răspuns:

Daca as fi prim ministru as schimba tot guvernul, as redresa economia Romaniei, as pune controale la absolut toate ministerele care cer bani pentru modernizare, as baga bani in agricultura si i as ajuta pe tarani mai mult, as impune o lege in privinta importurilor, le as confisca averea nejustificata a a unor oameni politici si as incerca sa exploatam resursele mai mult, nu sa vindem tara strainilor, as investi si in turism

| darkangel a răspuns:

Daca as fi pri-ministrul Romaniei as repara scolile dezafectate de pe la sate, ca si copii de acolo sa aiba parte de un invatamant normal!big grin

| marinik a răspuns:

Pai i-as da afara pe toti hotii din parlament si as face o echipa tanara care este mai puternica

| dizzyy a răspuns:

Pai nu stiu cat multe as putea sa fac pentru ca deja e prea mult rau facut de altii care au fost inainte dar cred ca as incerca sa fac ceva pentru invatamant pentru ca e la pamant si nu numaicred ca in toate domeniile as incerca sa fac ceva pentru ca la noi e ca la nimeni e rau peste tot mai sunt si alte tari in care e merge ceva prost da la noi merge totul prost.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As face in asa fel incat sa nu ma gandesc numai la mine ca alti ca poate uni traiesc numai in puf si alti nau nici ce sa manance.As transforma tara asta de nimic intr-o tara buna pentru toti

| andr33a a răspuns:

Pai as marii salariile...sau as da bani degeaba celor saraci

| horeb a răspuns:

... as face una, si buna, pentru care omul de rand care nici macar nu a auzit de mine, si nici nu trebuie, sa stie macar ca a existat o lege, un proiect implinit si sa aiba repercursiuni pe termen lung. In situatia actuala este o mare rusine pentru un politician sa isi deschida gura, si in acelasi timp si buzunarul, iar tineri si varstnici se tem de viitor. Daca as face ceva pentru tara ceva care sa nu ma coste(bani si apoi timp), atunci n-ar avea valoare ce am facut, in primul rand pentru mine. Toate cele bune celor ce sunt si vor urma in acest post, si Dumnezeu sa le dea o inima buna!

| claudiabercaru a răspuns:

Daca as fi prim-ministru al Romaniei as incerca sa privesc lucrurile prin ochii cetatenilor, adica daca as fi eu in locul lor de ce as avea nevoie, daca trebuie sa aprob ceva m-as gandi daca mie mi-ar conveni acel lucru...
E mare lucru sa vezi lucrurile si din alta perspectiva, sa te pui in pielea celor pe care ii afecteaza deciziile tale...
Cred ca s-ar schimba multe lucruri in lume daca la conducere ar veni cineva ca nu este crescut in lumea politica, care nu vine pentru a-si umple buzunarul sau macar daca face acest lucru sa o faca din perspectiva unui indivit fara experienta politica dar cu experienta in viata comunitara...care a trait consecintele unor decizii luate pentru a le aduce lor beneficii si nu catatenilor.
Greu de gasit o astfel de persoana!
Traim in Romania, ar trebui sa fim mandrii de asta, dar si sa facem ceva sa schimbam lucrurile spre acest sentiment cu care de exemplu americanii se mandresc, chiar daca lucrurile nici la ei nu sunt atat de roz. Ei sunt exact ca o mama, oricate fara de legi i-ar face copilul in ochi ei el este cel mai bun copil din lume si nimic nu ii schimba pararea oricat s-ar chinui.
In schimb noi suntem mama care isi cearta copilul pentru raul care il produce, dar nu incearca sa faca nimic sa il ajute, s-au sa afle cauza atitidinii sale...doar arunca vorbe ca nu este ascultata si ca nimic nu il schimba... Vorbele nu ajuta la nimic daca nu iau Viata!
Mandritiva cu ce aveti si incercati sa face-ti ceva pentru asta! Nu asteptati miracole! Ele se petrec doar cu acordul nostru!

| felixuca19 a răspuns:

M-ar interesa sa stiu foarte bine care sunt atributiile mele pentru a le respecta si sa nu incurc prerogativele celorlalti.Ar fi foarte important sa nu incalc Constitutia.
Din pacate, sistemul in Romania nu acorda primului-ministru o libertate atat de mare incat sa aplice o idee decat daca este in concordanta cu Presedintele.

| mamulos53 a răspuns:

As concesiona toate serviciile publice japonezilor si nemtilor

| freddie a răspuns:

As da credite pentru tineri cu dobanda mica spre a-si cumpara o casa, multe drumuri si autostrazi, as sprijini natalitatea, as recupera banii statului de la marii datornici.

| doolce18 a răspuns:

Daca as fi prim-ministru as incerca sa fac din Romania o tara mai buna, nu cum e acum "rusinea" Europei. As face pensiile si alocatiile elevilor mai mari pentru ca, sa fim seriosi, in ziua de azi ce isi poate cumpara un elev cu 40 de lei? ...Si probabil as incerca sa remediez chestia cu somajuhappy

| danut20 a răspuns:

As face multe pe care guvernul actual nu-l face....as repara drumurile, as promova talentele de orice fel, as face pentru fiecare un salariu echilibrat in functie de cat munceste, as diminua programa scolara care mananca zilele elevilor, as mari orele cu rol artistic, sanatos, si practic, mai putina teorie, mai multa practica. As da amenzi usturatoare coruptilor, pedeapsa maxima pentru uciderile intentionate ( sau ma rog, nu pedeapsa maxima, dar inchisoare 30 ani). As amenda in mod exagerat pe cei carora le e sila sa mearga inca doi metrii si sa arunce gunoaiele acolo unde trebuie. As creea mai multe locuri de munca, astfel incat fiecare sa nu duca lipsa de munca...as scoate de pe piata in mare parte produsele care contin o multime de E-uri si chimicale, si as diminua pretul alimentelor sanatoase. As face astfel incat fiecaruia sa ii fie bine.

| lucyana220 a răspuns:

La aceasta intrebare as fi putut da un raspuns mai bun la inceputul anului 1990...acum cand tara a fost adusa in ruina, saracie ...crezi ca s-ar mai putea face ceva pentru popor? parerea mea ca ar mai putea schimba sau face ceva daca ar veni prim-ministru tepes sau cuza

prfml
| prfml a răspuns:

Sunt 2 persoane care pot influenta viitorul Romaniei, presedintele si prim ministru, ca si mine sunt persoane vor incurca atributiunile celor doi, eu voi da un raspuns general. In primul rand as analiza daca pot duce in spate o asemenea functie in spate de rang inalt, daca as avea pregatirea necesara. Nu o sa candidez niciodata la o asemenea functie, imi lipseste pregatirea asa ca voi spune ccea ce gandesc eu ca ar trebui facut : m-as asigura ca toti care sunt in functii, include tot cea ce tine de ministere sa aiba pregatirea necesara, eu de fel schimb doar ce este stricat nu de dragul de a avea ceva nou, in situatia care o avem acum, as investi in agricultura, sisteme de irigatii, sprijinirea tuturor agricultorilor, in lipsa fortei de munca as apela si la sprijinul armatei, in legatura cu agricultura sprijin ecologia, as evita ingrasamintele chimice si le-as inlocui cu cele naturale, cele provenite de la animale, in acest fel as impusca doi iepuri si fermierii, crescatorii de animale. As merge si pe reciclare, protectia mediului, viata are prioritate, deeacea am inceput cu variantele care sunt strict necesare pentru suparavietuire. As investi in sanatate, reconstructia sau renovarea spitalelor care sunt in prag de pericol in fata calamitatilor naturale, as investi in cercetare, sunt genul de om care imi place sa fiu cu un pas in fata, prefer sa previn bolile decat sa le vindec, as tine conferinte pentru a schimba caracterul doctorilor care tind sa ia spaga, nu i-as schimba. As sprijini infrastructura, constructiile de autostrazi, locuinte pentru cei care nu au si industria, relatiile de prietenie cu alte tari. As acorda o atentie deosebita justitiei, ai oferi o independenta, pedepse mai aspre, acum depinde dupa caz(o completare, nu sunt adeptul pedepsei cu moartea), nu sunt de acord ca parlamentarii sa indeplineasca atributiuni care sunt ale justitiei. As fi activ, jucator, cred in munca in echipa, doua capete gandesc mai bine ca unul, trei capete mai bine ca doua. O importanta deosebita as acorda-o si invatamantului, reconstrucyia scolilor sau renovare, ca stim cu totii ca la acest domeniu stam extrem de prost, cercetare, democratizarea relatiei profesor si multe altele in acest domeniu. Tocamai de aceea mizez pe munca in echipa, o autocompletare. Pentru toate acestea avem nevoie de capital si o buna functionare a ministerului de finante.

| bc83boom a răspuns:

Am uitat sa mnentionez ceva, puscariile le-as renova in camere de tortura, in functie de infractiunea care o comiti vei fi tratat ca atare, asa cand vei scapa te vei gandi de doua ori inainte sa mai comiti o infractiune(vorbrsc de infractiuni grave:crime, violuri, pedofilie, prostitutie, droguri, spalare de bani etc) si toti tiganii la purificat, cei in regula lasati in pace(nu cred ca sunt happy )si cei rai la parnaie (adica toti), sper ca m-ati inteles ce vreau sa spun.

| greg a răspuns:

As pune ministri tineri profesionisti de la orice partid, chiar daca asta s-ar putea intoarce impotriva mea vreodata. Daca nu am asa ceva, imi caut astfel de oameni pentru partidul meu si ii pun pe ei. Daca vreunul face vreun abuz de putere il demit in secunda 2 cu explicatii si punct.Am auzit de tineri de exceptie care pot ridica tara in scurt timp cu profesionalismul si inteligenta lor, tineri care au studii solide si au facut lucruri deosebite. N-as intra in polemici cu alti politicieni, m-as dedica numai bunului mers al tarii si atunci cand am un succes, il scot in fata, pentru ca tot poporul sa vada.

| mami a răspuns:

Mentalitatea la toti care traiesc in tara aceasta asa de bogata si frumoasa
exterminarea hotziei - la nivel inalt - nu ma refer la gainarica astia sunt nula

| juniper a răspuns:

Daca as fi primul-ministru al Romaniei as repara drumurile astfel incat sa nu mai fie gropi,cel putin sa fie astupate, as da salarii mari profesorilor ca sa nu mai faca greva, as incerca sa rezolv problema batranilor cu pensia ca sa nu mai stea la coada pentru pensie mai ales vara cand este foarte cald. As "renova" sa zic asa sau as construi orfelinate noi, as renova scolile ce au nevoie de asa ceva.
Dar mai important m-as intelege cu niste colegi pentru a reusi toate acestea si cu presedintele winking

| giulietta a răspuns:

Prea multe nu cred ca se mai pot face! De ce? .Pai pentru. ca sunt prea multi in parlamentul ala, care asa cum au facut mereu, vor fi impotriva bunelor intentii al unui prim-ministru, oricine ar fi acela! Insa totusi, ca idee, sigur as face tot ce mi-ar sta in putinta pentru. a avea drumuri mai bune si mai multe(ducem lipsa totala de ele). Si as mai incerca sa fac un lucru, cred eu foarte important; as baga niste legi usturatoare impotriva violentei in familie si impotriva violentei verbale, iar celor care ar trebui sa ne apere de toate acestea, cum ar fi politia si care se lasa mereu corupta, sa fie pedepsiti la fel ca si infractorii, plus eliminarea din functiile lor.Acestea sunt lucruri pe care eu le vad importante si care lipsesc cu desavarsire de la noi din tara!

| okei a răspuns:

O intrebare care merita citita litera cu litera
Daca as fi primul-ministru al Romaniei as schimba in primul rand Invatamantul in Romania pentru a ajuta viitorul Romaniei prin urmasii nostri
2.As mai schimba modul de lucru al strazilor, parcurilor, parcarilor, cladirilor as pune politai ca sa fie cu ochii pe ei sa munceasca nu sa joace sah sau table
3.As incerca sa gasesc o metoda pentru a rezolva problema cu Criza Financiara sau macar sa o ameliorez
4.As pune la punct autoritatile si puscariile din Romania
5.As pune camere de luat vederi in foarte multe locuri ale tarii
6.As incerca sa pun niste reguli noi in CNA
7.As incerca sa dau bani la Spitale pentru imbunatatirea aparaturii
8. I-as da un premiu lui " aliosa6 " pentru aceasta intrebare geniala

| Linda a răspuns:

1. As desfiinta statutul de functionar public, toate incadrarile in munca sa se faca in conformitate cu Codul Muncii. (Cu cat unii sunt mai privilegiati, cu atat ceilalti sunt mai vulnerabili la somaj)
2. Toate persoanele care lucreaza in afaceri publice (acesta este un termen consacrat in literatura de specialitate vestica pentru administratie publica) le-as plati in functie de rezultate si evaluarea facuta de beneficiarii serviciilor.
3. Pentru orice serviciu oferit in domeniul afacerilor publice as face sa fie cel putin doua institutii intr-un oras care sa-l presteze (pasapoarte, permise, certificate de urbanism, etc). Monopolul este mare problema. De aceea exsista coruptie, tergiversari, etc.
4. As lasa ca cei responsabili cu organizarea licitatiilor sa primeasca un procent din contractul incheiat. Dar si sa plateasca personal daca lucrurile nu au fost facute calitativ. De ce sa fim naivi?! Cineva care lucreaza cu milioane de euro va ramane simplu la un salariu de 500 de eruo pe luna. Daca a facut o afacere publica buna, sa fie rasplatit dar si tras la raspundere.
Prin aceste lucruri eu cred ca in cateva luni Romania ar arata complet diferit. Punctul 4 este o consecinta a punctului 2. (Ideile de mai sus reprezinta miezul masterului meu in dezvoltare comunitara din cadrul unei facultati de stiite sociale).

| Theo a răspuns:

INTERESANTA INTREBARE...winking "Ce ai face daca ai fi primul-ministru al Romaniei? Ce ai schimba?"...
1-as incerca sa ii scuz pe mincinosii astia care sunt acum la putere;
2-as lasa tinerii cu un program mai liber la scoala(gimnaziu, liceu) pentru ca un copil trebuie sa aiba si timp liber, nu sa stea numai si numai cu ochii in carti si caiete timp de 7 ore pe zi la scoala si restul orelor adica inca 3-4 acasa pana adoarme;
3-as face multe activiati extrascolare;

.
.
.
.
.
.
.
.
revin cu idei noi(promit):*:*:*:*

| cutache a răspuns:

As instaura dictatura militara!

| aureliaeftene a răspuns:

In primul rand i-as da afara pe toti acesti corupti si as angaja tineri, atat in posturile mici cat si in conducerea tarii.As acorda mai multe privilegii tuturor tinerilor, categorie neglijata de ultimele guvernari.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmmmm ce as face eu? thinking as schimba legile astea in primul rand...sunt cam multe. si majoritatea is facute exact pentru hoti... talhari... si rapeni de astia... in al doilea rand... as face mai multa` reclama` si oferte. la locurile turistice din tara noastra`... k sunt foarte multe. si foarte frumoase... si nu investeste nimeni in ele putin ca sa` arate mai bine. si va` zic eu... k ar "creste" foarte repede ROMANIA. si ar ajunge si ea... acolo undeva sus... dar nimeni nu se gandeste la asta... de asta este si criza... pentru ca toti cei din parlament si toti politicienii si cei cu legile... uita` de aceasta` tara` si... isi baga` la ei in buzunare... cat mai multi banutzi... dar dumnezeu e sus. si nu bate cu parul. el e cu faptele... de asta sunt atatia politicieni. [si cum se mai zic].prin inkisori... si in al treilea rand. as interzice coruptia asta... cu spagile... si mitele... si as da posibilitatea la oamenii de rand ca sa` aibe si ei un loc de munca` cu un salar minimum pe economie. happy... as face multe si as mai zice dar ma` cam dor degetele de la scris...hee hee tongue

| davidx1 a răspuns:

Sincer nu stiu daca ar putea un priministru sa curete parlamentul care nu-si fac treaba cum trebuie an parlament, i-as curata unul cate unul pe cei ce nu-si fac treaba cum trebuie si pe cei care lipsesc i-as da afara din parlament, an primul rand as da o lege sa se micsoreze preturile la alimente, nu stiu sunt mai multe de scinbat ("se fac numai promisiuni dar sa puna an practica nu face, sunt numai mincinosi an parlamentu asta")

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca as mari pensia pentru batrani, si habar n-am... dar sincer nu mi-as dori!