Eu cred ca in primul rind castrarea, nu ca pedeapsa, ci ca masura de prevedere pe viitor.
Exista aproape in toate orasele centre unde aceste persoane primesc adapost si asistenta; politia, in general, ia atitudine in aceste probleme(mai mult ca in alte cazuri), dar sunt prea putine persoane care au curajul sa reclame si sa solicite ajutorul. Cauza ar fi ca, de cele mai multe ori, din imposibilitatea de a se intretine singure, femeile sunt nevoite sa se intoarca in familia unde au fost abuzate si umilite si sa suporte in continuare acelasi tratament. In legatura cu legea privind pedeapsa celor vinovati, este inutil sa-mi dau cu parerea ca oricum si oriunde se aplica acum legea junglei si nu se aplica si respecta nici cele care sunt!
Bună.
Sunt centre sociale pentru mame, femei bătute, etc. și legi care sunt aplicabile dar nu asta este problema ci victima în sine nu are curajul de a merge mai departe, se întoarce de unde a plecat sau nu face nicio sesizare pentru că îi este teamă!
Pa, pa.
Pentru viol, castrarea nu ar fi o pedeapsa prea grea. Pentru cei abuzati de membrii familiei lor se face din pacate prea putin, ar trebui ca macar in cazurile extreme, cand se considera ca sanatatea sau viata celui afectat este in pericol, sa se poata interveni si prin autosesizarea organelor de ordine. Iar in acest caz, cred ca biciuirea si munca in folosul comunitatii ar fi niste pedepse binemeritate pentru faptasi.
Cel care violeaza sa fie condamnat la moarte, cel care aplica tratamente abuzive la o femeie sal bage la puscarie si sa primeasca si el o bataie cateva luni bune, cel care e pedofil pedeapsa cu inchisoare de 5 ani