anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ați schimba la Constituția României? Ar trebui președintele sa aibă un mandat de 4 ani în loc de 5?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ar fi cateva lucruri de schimbat:
-ar trebui prevazute cateva elemente ale reorganizarii administrative, nu lasat totul pe lege, astfel ca sa avem mai putine UAT;
-stabilit numarul de deputati si senatori, de ex. 2 senatori pe judet si pe sector Bucuresti, 1 deputat la 100.000 de cetateni si fara parlamentari in diaspora, altfel nu s-ar depasi 300 de parlamentari;
-pensiile sa fie stabilite numai in functie de contributivitate, avand in vedere ca salariile sunt mai mari acum pentru cei cu pensii speciale.
-interzis traseismul politic pentru cei alesi si cei in inalte functii administrative.
Pot fi si alte schimbari punctuale.

| relian a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ce spui tu ca ai face, nu schimba cu nimic situatia.Schimi exact ce nu are nici un efect, de parca aia era problema numarul de deputati laughing ori pensiile lor.
Problema is insusi deputatii, cum ajung eia colo, aia e problema care trebuie schimbata.
Acolo trebuie facurt ceva clar, nu ajungi deputat, nici prersedinte nici macar femeie de serviciu la primarie, nicaeri in dministratia de stat, daca ai avut probleme cu legea, asta trebuie schimbat.

Nu ai ce cauta in administratia statului, daca tu ai dosare penale, daca ai facut puscarie, daca stiu si eu ce altceva ai facut, pentru o astfel de persoana viata asta publica este deja incheiata.

Ne doare ce numar de senator sau deputati sunt laughing daca is mai putini crezi ca gata s-a rezolvat ceva? Mai putini, inseamna, mai mult de furat pentru ei, nu or sa mai imparta la 500 impart la 300 laughing ori crezi ca daca is doar 3 si nu 5 suite restul de malai furat l sa il imparta cu tine sau ce? laughing

2 senatori pe judet, vor baga in buzunare mai mult malai decat o fac acu cand is mai multi.

Asta e fiecare cu durerea lui laughing scuze ca am comentat la raspunsul tau, dar mi s-a parut amunzat
Asta arata ca romanii gindesc f slab nu slab, nu-i de mirare ca guvernantii is asa cum sunt acum.

suntserios
| suntserios a răspuns:

As shimba in primul rand ceea ce e deja votat si anume reducerea nr de parlamentari

| relian a răspuns:

Ce as s chimba? As schimba toata constitutia, aia trebuie facut.Referitor la presedinte, daca se merge pe constitutia existenta, as elimina functia asta, ca oricum e asa onorifica, bani irosti aiurea laughing

Întrebări similare