Ar trebui sa luam masuri impotriva celor ne iau pe buna dreptate peste picior? Sau sa luam masuri pentru a corecta comportamentele care ne-au facut "consacrat" in ochii francezilor (si ai nemtilor, italienilor, englezilor si azi-maine ai nordicilor)? Spuneti voi cu mana pe inima ca nu ati regasit multi dintre concetateni in aceste glume, mult mai putin acide decat cele care circula pe la noi cu privire la moldoveni, olteni sau ardeleni.
Si sa nu uitam, glumele au fost facute inainte de meci, nu vreau sa stiu ce s-a spus despre gazonul inaugurat la acest meci, gazon pe care Argentina fusese invitata sa joace acu' o luna, cand probabil nici macar nu fusese semanat inca.
Care disputa? O disputa presupune cel putin doi interlocutori, or, in cazul asta, nu e decat unul: francezii care arunca noroi.
Din pacate, noi nu avem un ministru de Externe care sa fie capabil sa riposteze la aceste jigniri.
Baconski, saracul, in afara de recordul doborat la votat-viteza la Ambasada din Paris, nu s-a mai vazut in viata politica.
Europarlamentarii, care ar putea si ei riposta, sunt, saracii asa cum ii stim; adica nici macar nu prea inteleg despre ce-i vorba acolo. Ce sa priceapa EBA sau Becali dintr-o emisiune...chiar subtitrata? Iau astia scrisu' prea repede!
Probabil, ca si in alte cazuri, hacker-ii vor sari putin in sus si vor invada oarece site-uri oficiale franceze. Din pacate, fara niciun folos real.
Din pacate "faima" noastra ne-au facut-o "nationalitatile conlocuitoare",cum zicea Nea Nicu Impuscatul! Si lucrul acesta se generalizeaza acum pentru noi toti! Am fost indignata si umilita de felul in care am fost etichetati! Dar noi stim bine ca ei, francezii, acolo, acasa la ei, asta vad! Si noi vedem acest lucru cu cersetorii la noi acasa, dar noi suntem obisnuiti cu felul lor de-a fii si a trecut intr-o "normalitate" otravita! Stim ca nu putem face nimic pentru a modifica situatia si lasam lucrurile asa cum sunt! Dar...francezii nu erau obisnuiti cu asta! Si nici nu sunt obligati sa suporte, ca nu sunt cetatenii lor! Iar despre Bucuresti ca ar fi o pubela...nici departe nu este de o astfel de etichetare! Numai ca in mine s-a invartosat o mandrie patriotica si zic ca nu este asa! Chiar daca lucrurile stau asa, si eu stiu ca este adevarat, tot nu-mi cade bine sa mi-o spuna altii!
Au intru totul dreptate pentru ca inca sintem o natie care refuzam sa gindim liber, dincolo de propriul buzunar.Era la vederea intregii omeniri ca am fost tradusi cica sa scapam de comunisti dar i-am mai tinut 20 de ani acolo sus.Sintem sub orice critica si din punctul unui grad de civilizatie si bun simt la fel de carbonizate amindoua pentru ca inca indreptam toata vina asupra minoritatilor.
@Andrusca:patriot mai mare ca tine n-am intalnit vreodata, jur. Nu sustine nimeni ca " romanii sunt cel mai tare popor de pe glob si francezii, italienii si englezii sunt o natie de idioti care ne injura fara motiv", asa ca nu inteleg de ce te-ai revoltat asa. Poate ca tu ne consideri o natie de prosti, dar vezi ca printre ei au mai picat din cer si cativa inteligenti care nu vor sa lase capul in jos de rusine. Accepti ca altii sa arunce cu rahat in tine, ba chiar sustii ca n-o fac degeaba. Interesant mod de a gandi, sunt impacata stiind ca nu sunt multi cu aceeasi inteligenta. O seara buna sa ai.
Nu stiu despre ce disputa este vorba, eu refuz sa ma mai uit la tv sunt satul de stiri genu Oana Zavoranu, Monica etc.Cat depre masuri luate de Romani, lasa mult de dorit am invatat sa o luam fara sa mai si ripostam, din pacate.
@Anda Interesant ca ne-au facut paduchiosi, deoarece ei se radeau un cap si-si puneau acele peruci, in acele peruci toate lighioanele nu numai paduchi, se mai scarpinau si cu niste betisoare de aur.
Nu este primul, a mai fost si acel "s'il vous plaît madame" ca si salutul romanesc.
Deja rromi cotropesc si populeaza Franta si fac tot felul de nazbatii, cred ca este o pedeapsa corecta.
Off-topic: De ce nu esti prin oras la ora asta? Doar nu ai racit si tu ca mine. Ultima zi de vacanta, live a little.
Rasisti,daca un romin e un criminal sau e violent nu inseamna ca toti suntem asa unii oameni sunt chiar de treba. Dovada este ca eu ma jucam un joc mmorpg francez( nu dau nume ) in urma cu 2-3 luni au dat toti rominii afara de pe joc.
@Andrusca Ar trebui sa constientizezi tu ca nu stii sa scrii corect romaneste, inainte de a-i face prosti pe niste elevi care au intrat nepregatiti intr-un examen devenit brusc "exigent si corect". Ar trebui sa fii constient ca orice generalizare denota prostie - poate tu simti cumva ca te incadrezi intre "paduchiosi, cersetori" etc, dar eu, de exemplu, nu simt asta si sunt sigur ca sunt mai educat si mai civilizat decat multi francezi, englezi si ce neam vrei tu. Ar trebui sa constientizezi tu ca ceea ce au facut retardatii de la emisiunea respectiva a fost sa insulte o natiune cu un trecut zbuciumat, care a fost tot timpul la granita dintre mari imperii si care a reusit sa-si pastreze identitatea si cultura. Asa ca ma pis pe emisiunea respectiva si pe cei care au facut-o - nu spun ca ma pis pe poporu francez, ca probabil nu ar merita toti asta si nici nu-s bou ca sa generalizez, spre deosebire de altii. Du-te-n Anglia sau in Franta daca aici nu iti convine, poate primesti si tu 100 de euro, poate-i si pupi umil mana la nasosu' ala clapaug care ii da.
Da, ar trebui sa ne scoatem ideea asta tampita din cap cum ca romanii sunt cel mai tare popor de pe glob si francezii, italienii si englezii sunt o natie de idioti care ne injura fara motiv.
Ar trebui sa constientizam ca absolut toti cersetorii din Europa sunt de fapt rromi veniti din Romania.
Ar trebui sa constientizam ca in timp ce Sarkozy da fiecarui rrom cate 100 euro ca sa se care din tara de la el noi pupam aceasta rasa si-n fund.
Ar trebui sa constientizam ca-n strainatate maneaua data la maxim, fumul de gratar imprastiat pe toata strada si urletele scoase pe gurile noastre la fiecare chef sunt niste gesturi extrem de nesimtite si prin ele ne aratam doar lipsa totala de educatie.
Ar trebui sa constientizam ca la un picnic sau la un eveniment eveniment public toata gunoaiele menajere se arunca in cosul de gunoi si nu pe tarla.
Ar trebui sa nu mai "spargem" site-uri englezesti cand niste prezentatori cu facultati si doctorate, gazde a celui mai vizionat show de televiziune auto din lume fac o gluma pe seama noastra(va amintiti de site-ul "The Telegraph" spart in urma "insultelor" din episodul Top Gear filmat in Romania?).
Ar trebui sa ne reamintim faptul ca suntem o natie de prosti, ca anul asta 3 sferturi din elevii de clasa a 12-a nu au fost in stare sa scoata un amarat de 5 la bac.
Ar trebui sa lasam capul in jos de rusine.
Daca toata Europa ne arata cu degetul nu o face degeaba.Ei n-au nimic personal cu noi, noi suntem aia care se comporta prin strainatate ca niste salbatici, ne-am creeat singuri imaginea asta proasta.Si gluma cu "salutul romanesc" si gluma cu "cum se zice la pubela in romana" sunt foarte adevarate.Suntem un popor extrem de needucat si inapoiat.Strainii isi bat joc de noi pentru ca meritam.
Nu e corect! Deoarece sunt foarte multi oameni civilizati in Romania care nu cersesc, nu au paduchi si ce au mai zis ei. Si de faza cu Bucurestiul, sa manance rahat! (nu de zahar, ci productie proprie )
Nu au procedat corect. Adica, nu e vina noastra, a celor civilizati, ca la ei in tare se duc numai lighioanele! Si ei gresesc foarte mult crezand ca toti suntem la fel. Asta e rasism! Si chiar nu stiu ce putem face in privinta asta. E trist.