anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce credeti ca putem face ca sa stimulam responsabilitatea electorala in randul compatriotilor nostri?

8 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

De ce am face asta? De dragul a ce ti se spune tie la televizor? Ai impresia ca o prezenta mai ridicata face altceva decat sa creasca legitimitatea masurilor luate in numele poporului de catre "alesii" lui? Crezi ca prezenta la vot intr-un procent mai ridicat schimba rezultatele in procente? Statistica te va contrazice, pana si un sondaj de opinie cu esantion de cateva mii va avea un rezultat foarte apropiat de rezultatul final. Altfel spus, daca rezultatele votului a 1000 de oameni nu difera semnificativ de cel al voturilor a 5.000.000, de ce crezi ca s-ar schimba ceva daca participa la vot 15.000.000 in loc de 5.000.000?
Mentionez ca sunt unul dintre cei care merg la vot. Insa cateodata cand ma uit in jurul meu si realizez ca votul unor anumiti concetateni valoreaza la fel de mult ca si al meu si imi dau seama cat de zadarnic e totul.

daniela
| daniela a răspuns:

Nimic din pacate. Lumea nu mai crede in politicienii din ziua de azi. Toti promit pana sunt alesi si apoi, cand se vad cu sacii in caruta, uita de toti si de toate, iar daca ar vrea totusi sa faca ceva nu sunt lasati de altii.

| alexxx_3182 a răspuns:

Cand campaniile electorale vor fi facute in serios in interesu cetatzeanului...nu in scopuri de imbogatzire

| zuzu_4124 a răspuns:

Candidati care merita votati.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce am face-o? sa-i imbogatim pe toti parvenitii, "care este" vanghelie? sunt lucruri mai faine de facut in viata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Noi? Poate votatii si votabilii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si la ce ar folosi?

| sleepersev a răspuns:

Din pacate cam asa este. Totusi daca 90% din clasa politica ar ajunge in puscarie pentru diferitele infractiuni comise (trafic de influenta, luare de mita, etc...) si ar urma o "infuzie" cu sange proaspat in politica... poate s-ar schimba si perceptia cetatenilor cu drept de vot