anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce e de facut?
Am o vie pe care a luat-o cineva in arenda de la bunicul meu de fata cu mine prin contract verbal, nu scris si omul respectiv atunci a spus ca o sa ne dea 10 la suta din ceea ce produce acea vie.
El sa tinut de promisiune doar in primul an, dar vad ca intre timp au trecut inca 7 ani si nu ne-a mai dat nimic.
Oricum eu nu am cum sa muncesc acea vie si nu am alte rude care sa o doreasca prin apropiere,
ci eu locuiesc la 200 km distanta de via respectiva.

Eu as dori ca pentru ca l-am lasat sa o folosesca atata timp sa puna panouri metalice cu stalpi seriosi pe care sa scrie cu vopsea cine este propietar pe acel pamant pentru ca altfel ma gandesc ca el ar dori sa devina propietarul acelei vii fara sa dea nici un ban pe ea
prin procedura de uzucapiune.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Uzucaptiune se poate solicita doar daca demonstreaza ca foloseste acel teren de peste 30 ani.
Doar proprietarul de drept poate pune pretentii.
Proprietarul de drept poate face un contract de arendare autentificat sau poate cere inapoi terenul.

Daca bunicul traieste, el poate dispune de teren (si eventualii coproprietari).
Daca terenul este pe numele bunicului decedat, atunci trebuie facuta succesiunea dupa el.

| aditimus a răspuns:

De ce nu vorbesti cu el direct?

| RxTx a răspuns (pentru aditimus):

A reusit 5 ani sa fugă chiar dacă mergeam la poarta la el se facea ca nu există chiar daca am cerut nr lui de telefon vecinilor săi el le spusese sa nu imi dea nr de telefon
Până la urmă am facut rost de nr lui de tel dar nu răspunde la telefon
Sau după ce sun si răspunde câte o data la 2 ani se face ca nu aude si pe urma nu mai răspunde la acel nr niciodată

| aditimus a răspuns (pentru RxTx):

Fa succesiunea pe numele tau obtine de la fiecare o semnatura si o sa devii proprietar

| RxTx a răspuns:

Im cartea funciară este moștenitor bunicul meu care a murit.
Adica el este propietarul
Dar acum ar trebui sa fie proprietar mama cu fratele ei.
(Fratele mamei mele este la 6000Km de Romania și nu il interesează de cât ceva bani in caz de vrem sâ o vindem.
Mama locuiește la 200Km si nu este interesată să muncească muncă fizică cu ceafa în soare )
Via aceea a fost plantată de mine împreună cu tatăl meu si mama mea în anul 1994.

Omul care lucrează acea vie nu răspunde la telefon niciodată.
Uzucapiunea poate fi si de scurta durata 5 ani 10 ani.

Daca eu il supăr prea tare pe cel ce muncește acra vie ea se va usca pentru ca sunt mii de parcele de vie pe lângă abandonate.

Nimeni nu vrea sa munceasca in zona respectivă pentru ca oamenii își ajutoare sociale asa ca su abandonat munca campului pentru a primi ajutoare de la stat.
Oamenii stau tot timpul la cârciumă.
Marea majoritate a tinerilor sunt plecați in alte țâri sau ar vrea sa primească gen 350 lei la zi de persoană adică pentru 4 ore de muncă propriuzisă
Nu sunt serioși nu muncesc cu randament ci in bătaie de joc si tot cer băutură mancare țigări transport asa ca de persoana / zi ajungi sa ii dai 500 lei. Altfel nu se implică nimeni.

Asa ca eu as vrea sa lucreze omul acesta in continuare via dar sa nu rămân fără ea
Nu cumva sâ devină el proprietar prin Uzucaptiunea de scurtă duratâ am înțeles că există si
Uzucaptiune de 5 ani

| MihaiSpeedster a răspuns:

Mai exista carte funciarà? Acolo puteai vedea cine e proprietar al unui teren, case, etc. vorbeac de cheatie de acum 25 de ani

| RxTx a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Bunicul meu + o sora a lui+ inca o sora a lui+ inca 2 frați ai lui.
Subt proprietari cu toții sunt morții.
Dar de fapt in practică toti acesti morți stiau ca acea vie este a mamei mele
Asa ca i-o dăduse ei din cuvinte.

Toti morții au copii si copii care au copii la rândul lor.
Asta sr însemna ca nu e bine ci e complicat.

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru RxTx):

Da, trebuie facuta succesiunea, si fiind atatia succesori probabil se împarte în mod egal. Sper să nu te alegi doar cu o găleată de struguri din toată via.