Tema este vasta, s-au scris multe carti pe aceasta tema si se pot aduce argumente pro si contra pentru fiecare forma de guvernamant, cum au si facut cei care au raspuns inaintea mea.
Personal cred ca dupa 1989 aveam nevoie de o dictatura luminata, care sa ne conduca spre economia de piata moderna.
Ma bazam si pe faptul ca toti "tigrii economici" au avut dictaturi, inclusiv China are dictatura PC si in cativa ani o sa fie cea mai mare putere economica a lumii.
Mai in gluma, mai in serios, le spuneam prietenilor ca este pacat ca l-au omorat pe NC, trebuiau sa-l puna conducator cu un singur tel - economia de piata.
Am ajuns la concluzia că monarhia ar fi benefică pentru România, pentru următoarele motive :
1. Nu s-ar mai cheltui atâţia bani şi energie pentru alegerile prezidenţiale.
2. Nefiind susţinut de vreun partid, regele poate fi echidistant faţă de acestea.
3. Luptele subterane pentru putere ar avea o cu totul altă conotaţie.
4. Imaginea României în lume ar avea de câştigat.
5. Simbolul coroanei regale ar putea avea ca rezultat o renaştere a spiritualităţii naţionale.
Dictatura personala. Pentru ca degeaba e o persoana care vrea binele unei patrii daca nu poate face nimic. Stiu ca sunt oameni care ar putea redefini dictatura in ceva pozitiv.
Eu stiu unul in istorie care a luptat pentru republica si apoi s-a adutodefinit imparat asa ca, exista si posibilitatea sa fim "dominati" de cei alesi ca si cum ar avea "os regesc si sange albastru", cu toate ca le lipseste asa ceva din inventar.
Nu o sa subliniez criteriile pro si contra, ele se cunosc dar cred totusi ca, suntem mult prea saraci pentru a mai sustine un "staf" regal, cu obiceiurile si vietile lor mai deosebite decat cele ale muritorilor de rand.
Eu nu doresc monarhie pentru ca, am depasit de mult epoca cand asteptam sa se nasca un urmas demn de tron si apoi sa-i vedem cum se omoara intre ei, pentru a ajunge la tron tocmai cei mai versati si mai egoisti dintre ei.
Democratia, republica sunt bune daca ajung pe mana unor lideri dotati, curati sufleteste si bine intentionati.
Sper sa prindem si noi o etapa cand aceasta tara va avea conducatorii pe care-i merita, iar noi reprezentantii care sa duca renumele tarii in lume, pentru a fi cunoscuta si apreciata la justa sa valoare.
BRO, sunt convinsa ca ai si tu o parere in acest sens, vrei sa ne-o impartasesti si noua?
De fapt eu intuiesc ca si tu vrei libertatea, independenta, bunastarea si binele acestei tari si poporului care a fost vitragit si in trecut si acum, de soarta mai buna care i se cuvine.
Dragilor, cu toate bunele si relele din tara, eu sunt aici pentru ca imi pasa si vreau ca noi si Romania sa fim acolo unde ne este locul si nu unde suntem acum.
Sarbatori fericite si multa sanatate la toti userii TPU.
Prefer forma de guvernământ - republică, la care cetăţeanul are dreptul de a alege.
Republica prezidentiala! Pentru a nu se mai putea lupta culorile politice pentru puterea lor si nu a noastra. Parlamentul este supradimensionat, ineficient. Unicameral am votat, sa se execute dorinta poporului!
Monarhia Constitutionala ar fi mai buna, Regele ar fi impartial, daca prim-ministrul nu-si face treaba bine e demisionat cred. Lumea ar fi la fel de libera ca si acum doar forma de guvernamant difera. Inca mai predomina comunismul in mentalitatea romanilor si nu cred ca se poate intampla asa ceva.
Republica, deoarece poporul are dreptul sa aleaga, pe cand la monarhie puterea este preluata din tata in fiu.la monarhie regele e absolut el e seful peste tot, pe cand la republica se respecta principiul separari puterilor in stat: in executiva, legislativa si judecatoareasca.la republica exista democratie pe cand la monarhie regele/regina comanda totul.
insa exista si o excepti in timpurile noastre:Anglia, este monarhie, acolo regele domneste dar nu guverneaza
Cum sa fie mai buna?! bacemi a răspuns:
Dictatura personala. Pentru ca degeaba e o persoana care vrea binele unei patrii daca nu poate face nimic. Stiu ca sunt oameni care ar putea redefini dictatura in ceva pozitiv.
!?
oricum presedinti fac abuz de putere numai prin cei 4-5 ani... daca ar fi rege numa cand ar muri ar renuntza...sa fim seriosi, nu ne-a ajuns dictaturile lui Ceausescu, Hitler, Musolini, Stalin?!(bine in cazurile lor nu vorbim de monarhie dar vorbim de dictatura). daca era asa de bine de ce au fost atatia morti, sau de ce nu mai exista in zilele noastre!
Eh, eu am spus-o deseori pe site-ul asta si chiar acum la alegeri cind am caracterizat toti candidatii. Cum s-a trezit si actorasul Duda mare print, a dorit si el o felie Las la oparte ca l-am facut cu ou si cu otet si nu numai pe el, ci pe toti, toti sint la fel. Ma rezum doar la a spune ca prefer un presedinte pentru ca regele il ai pe cap pina crapa si dupa ii urmeaza progeniturile. Presedintele macar ai posibilitatea sa-l "alegi" si daca e timpit oricum scapi de el dupa doua mandate.
Anne2000 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Classiffied întreabă: