| Girly97 a întrebat:

Ce forme de mita electorala se folosesc in tara noastra?

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ca si in alte parti ale lumii: prin orice mijloace.
Mita este in functie de buzunarul, statutul (pozitiei sociale) a celui mituit.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ulei, zahar si galeti

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Contracte cu statul, posturi de bugetar platite gras fara nimic de facut.

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Aia e pentru aia mai bazati. Eu ma refeream la plebea muncitoare

| aXy99 a răspuns (pentru suntserios):

Nu s-au interzis "cadourile" de genul asta?

| suntserios a răspuns (pentru aXy99):

Au fost vreodata permise?

| aXy99 a răspuns (pentru suntserios):

Ca bine zici laughing
Dar eu nu am mai vazut de ani buni asa ceva.
Si stau la tara, iar majoritatea de aici sunt batrani, tinerii pleaca, deci "stimulentele" erau binevenite.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

În zonele montane împădurite mafiile politice dar nu numai ele trăiesc din furt de lemne din pădure, dar nu cu căruța, ci cu TIRul.
Acolo toată lumea știe că dacă ies tot ai noștri, nu contează care partid, vor putea fura în continuare, nestigheriți prea tare. Asta este mita, un exemplu.

| Bizon95 a răspuns:

In general la oameni saraci de la tara
se duc politicienii locali cu diverse chestii mici dar necesare cum ar fi alimente, animale de ferma (pasari in general), diverse alte chestii care apoi sunt declarate "materiale promotionale" sau ceva asemanator

si in general tine (pesedeul a fost votat si revotat) pentru ca aia sunt atat de prosti (prostime, deh) ca nu vad ca mita asta se da NUMAI in prag de alegeri

asta e motivul pentru care JIGODIA NENOROCITA DE VASILE PONTA s-a rahatit pe alegerile din diaspora, apoi Dragnea a dat ordin sa fie batuti protestatarii din diaspora, iar acum anaf a scos perla ca toti cei care se vor inscrie la alegeri din diaspora sa fie verificati de anaf (NU au cu ce sa ii traga la raspundere pentru ca nu fac nici un fel de venit in tara, dar e indeajuns sa ii sperie)... in diaspora nu numai ca nu se poate da FIZIC mita de mai sus, dar nici nu ar tine pentru ca aia vad cu fata in fata ce e aia democratie reala si cat de rahat e de fapt la noi

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Ulei, zahar. gris, faina, 50 lei, mititei, bere etc. Orice merge la prostime.