Dupa ce ti se sfarseste tratamentul psihiatric fortat (ceea ce poate insemna "niciodata") abia vei incepe sa executi pedeapsa cu inchisoarea.
Ba inteligentule, stii ca exista legi care apara pacientii si care interzic tratamentul fortat?
Din moment ce dovedesti ca esti un pericol pentru societate vei fi internat fortat. Asa e in orice tara democratica, civilizata.
Fals. Nu ai voie sa lipsesti de libertate pe nimeni aiurea in tramvai.
Ba da, sunt necesare:
- pericol pentru sine sau pentru altii;
- din cauza unei boli mentale.
Asa zice la lege. Ea are dovezi sa te interbeze, tu n-ai nici o hârtie care sa arate contrariul, te supui legii.
Rezolvi prin simplul fapt ca tu sesizând MAI sau IPJ : la MAI sesizezi problema la minister, iar ei o vor redirectiona către IPJ ( inspectoratul de poliție de unde aparți ). La MAI este un șef peste toată poliția din țară. La IPJ este comandantul ( șeful) peste toate secțiile de politie din întregul județ de care aparți tu. Dacă sesizezi IPJ și ministerul în același timp, nu este bine pentru secția în cauza deoarece vor demara anchetă interna și vor cere ca cele relatate sa se verifice. Unde vor trimite sesizarea ta? Fix la secția de politie în cauza, apoi la finalul anchetei cei de la minister sau IPJ vor aștepta și un răspuns din partea șefului de la secția pe care o reclami, ce măsuri s-au luat, etc. Dacă mergi direct la secția de poliție exista riscul sa nu fii băgat/băgată în seamă că acolo sunt mână în mână. În schimb cu sesizarea cum am zis eu ( IPJ sau direct MAI) sunt cele mai dure proceduri care se aplica. Îți spun din experienta mea pentru ca și eu am sesizat la IPJ un polițist care făcea abuz, mă oprea pe stradă într-un mod abuziv și mă confunda cu nu știu ce infractor. L-am reclamat la IPJ și cu toate ca în sesizare nu am scris numele, nici adresa din CI, răspuns de la ei a venit cu toate datele mele de identificare dovada ca s-a verificat și masuri s-au luat. Ce sa vezi? Agentul în cauza a lăsat uniforma și pe stradă nu l-am mai văzut niciodată. La secție l-am mai văzut, însă lucra munca de birou. Asa ca, dacă vrei sa faci bucata unui polițist care face abuz de uniformă, asta este singura metoda prin care poți ataca. Iar dacă nici asa nu primești răspuns și consideri ca îți încalcă vreun drept, pentru asta exista și CEDO ( Consiliul European al Drepturilor omului). Însă asta din urma dacă nu îți este dat curs sesizării tale.
O incalca. Doar un judecator are dreptul prin actul emis de el sa interneze la psihiatrie fortat o persoana. Politistul sau politista care trece peste judecator ii incalca autoritatea.
Dupa aia ajungi chiar si la parnaie, mai ales ca e politista si astia tin unul cu altul.
Poate sa faci asa daca nu te afla nimeni, atunci da, merge.
Nu, nu ai de ce sa te interenezi voluntar daca nu e cazul!
Daca e cazul da, ai dreptate, e mai bine sa o faci voluntar.
Are dreptate doctorandus, daca e cazul de internare si persoana nu vrea, si ceilalti vor sa il interneze cu forta ca trebuie, mai bine se baga voluntar si e mult mai bine, stiu sigur asta.
Daca te baga cu forta ajungi la inchisi si e nasol.
Daca te duci de buna voie si nu ai simptome periculoase, te baga frumos la neinchisi si e mult mai bine.
E o sol f buna, ca daca omul ala are probleme si necesita internarea, mai bine sa o faca voluntar ca tot lui sa ii fie mai bine.
E unica solutie! Decat sa fie luat pe sus sa ajunga la inchisi.
Daca nu e cazul de internare, este abuz din partea celor ce vor sa il interneze, deci depinde, si asa nu are nici un sens sa se duca voluntar aiurea.
Dar nu ai precizat ceva, acel cineva este de internat? Adica are probleme dar nu vrea sa se interneze?
Ca atunci e normal sa-l bage cu forta, nu e nici o problema.
Poate chiar are motive reale, mai sti?
Sau nu are nici o problema si politista vrea sa-l bage la spital aiurea?!
Ca daca e in cazul asta, e abuz si trebuie oprita chestia asta.
Am vorbit cu o jurista care mi-a zis ca politistul nu are voie sa interneze pe cineva decat cu ordin judecatoresc. Intelegi acum?
Eu am zis altceva, e cazul sa fie internata acea persoana si doar nu vrea, sau nu e cazul si se doreste internarea abuziva fara motiv?!
Normal ca trebuie ordin judecatoresc daca politista nu e din familia respectivului, ca daca e, e de ajuns sa dea acordul si gata treaba.
Atunci e nasolie! Dar oricum, cum zici daca trebuie ordin judecatoresc nu va reusi.
Unii au reusit fara ordin judecatoresc.Romania e tara abuzurilor.
Daca unii au reusit, e nasolie atunci.
Dar si pacientul, doar nu e statuie, se poate impotrivi.
Asa e, dar sunt multi angajati nebuni care pot pune parul pe tine.