Bună.
Spațiul Schengen reprezintă o zonă de libertate de mișcare unde controalele la frontierele interne ale statelor semnatare au fost eliminate și a fost creată o singură frontieră externă unde controalele se desfășoară conform unui set de reguli clare.
Pentru mai multe informații citește aici: http://www.schengen.mira.gov.ro/
Pa, pa.
Spatiul Schengen este format din mai multe tari europene, cele mai multe facand parte din UE, intre care nu exista controale vamale ori de alta natura la frontiera dintre ele. Unele detalii si tarile care fac parte din spatiul Schengen le poti citi aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Spa%C8%9Biul_Schengen. Numai bine!
State intre care nu mai exista granita/frontiera iar circulatia /intrarea persoanelor se face liber, fara verificare/control al actelor( carti de identitate/pasapoarte.
O scurta explicatie de unde vine denumirea : a inceput cu "un acord intre Germania, Franta, Tarile de Jos, Belgia si Luxemburg, incheiat in 1985 pe nava "Astrid" pe raul Mosel, in dreptul micii localitati de frontiera Schengen din Luxemburg". http://www.schengen.mira.gov.ro/index01.htm
Cetatenii care apartin tarilor din spatiul Schenghen nu sunt supusi controlului vamal la intrarea pe teritoriul oricarei tari apartinatoare a acestui spatiu.
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Spațiul_Schengen poti gasi aici mai multe?:)
Spatiul Schengen este spatiul economic comun, din acesta fac parte 25 de tari, iar tara noastra, Romania va face parte in anii viitori.
UE este Uniunea Europeana, care a evoluat de la o comunitate formată din şase ţări, la o Uniune cu 27 de state membre, Romania face parte din UE.
Spatiul Schengen este diferit de Uniunea Europeana - cele 2 denumiri reprezinta doua lucruri diferite, nu reprezinta nicidecum acelasi lucru, vezi mai jos :
1. Spatiul Schengen este spatiul economic comun, din acesta fac parte 25 de tari, iar tara noastra, Romania va face parte in anii viitori.
2. UE este Uniunea Europeana, care a evoluat de la o comunitate formată din şase ţări, la o Uniune cu 27 de state membre, Romania face parte din UE.
Adica daca Romania cu bulgaria de exemplu ar adera, toti romani care ar intra in bulgaria nu ar mai fi controlati, de aceea europenii nu vor ca romanii si bulgarii sa intre in spatiu pentru ca ei ne cred un pericol
Un tratat incheiat prin 85 intre 5 tari din europa cu referire la comunitatea economica euopeana care in prezent a ajuns la 25 tari europene cu o populatie cumulata de 400 mil. loc.
FreddieM întreabă: