| maria_4406 a întrebat:

Ce inseamna violarea intimitatii?
este valabil si daca cineva iti sparge id ul de pe messenger si ti copiaza e mailu rile?
se pot folosi ca si probe la tribunal, desi obtinute fraudulos?
multe multumiri anticipate.

6 răspunsuri:
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Obtinute fraudulos nu, din cate stiu, dar obtinute cu mandat si dovezi concrete ca nu e un fals, da. Din ce stiu se ajunge rar in astfel de situatii, n-am auzit pana acum de asa ceva in cazuri de partaj, custodie etc. Dar daca ai perspectiva unei infatisari la tribunal nu crezi ca ar trebui sa discuti cu un avocat din timp?

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

Da, se pedepseste cu inchisoarea. Dar nu in Romania. La noi nu exista o legislatie foarte clara cu privire la posta electronica.

| dof21 a răspuns:

In mod normal nu sunt probe la tribunal. Dar in acelasi timp daca "un prieten, de-al prietenului prietenului tau" ti-a dat aceste informatii procuratura poate sa faca o ancheta si apoi sa preia aceste probe.
In legea 677/2001 se spune ca persoanele juridice nu au dreptul de a se folosi de aceste date. Pe de alta parte articolul 2, alin. 6 spune asa:
(6) Prezenta lege nu se aplica prelucrarilor de date cu caracter personal, efectuate de persoane fizice exclusiv pentru uzul lor personal, daca datele in cauza nu sunt destinate a fi dezvaluite.

Deci acum depinde de tine daca le dezvalui sau nu... procuraturii

| Alien a răspuns:

Daca iti sparge cineva id-ul de mess nu este considerata o infractiune si chiar daca ar fi o infractiune este imposibil de dovedit faptasul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da-ti amanunte mai multe va rog.

| GabeN a răspuns:

De aceasta chestie cu id-ul de mess nu stiu exact... dar stiu ca nu se face inchisoare (in alte tari da ) dar la noi nu se face.Scuze ca nu te-am ajutat dar am facut ce am putut.Cu tot Respectul