| IMC90 a întrebat:

Ce intelegeti prin cenzura? Se mai practica ea in Romania?
Cand ati fost ultima data nedreptatiti in tara voastra?

6 răspunsuri:
| victorr_3274 a răspuns:

Cenzura e atunci cand ti se baga pumnul in gura. Cand ti se ingradeste dreptul de a te exprima liber. De multe ori in viata, daca ai spune sincer tot ce gandesti, ai avea de pierdut. Eu am patit asa.

| mixxjim a răspuns:

Iti dai seama ca daca n-ar fi cenzura si nu s-ar mai practica - in Romania, dar si oriunde in lume - iti dai seama cam cum s-ar vorbi pe la televizor si cum s-ar scrie prin ziare? laughing

| unknownn a răspuns:

Cenzura ti-o descriu intr-un singur cuvant: "ROMANIA".
Daca se mai practica?laughingCum poti sa intrebi asa ceva, tu stai in Romania?
Cand am fost ultima data indreptatit? Maine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Control asupra unor publicatii, radioTv, internet, telefoane ettc.
Da, se practica.

| IMC90 explică:

Uite ce am gasit eu :
- Definitie

Cenzura este prevenirea diseminării informației către public de către un grup de control. De obicei, cenzura este realizată de guverne, grupuri religioase sau de mass-media, dar există și alte forme de cenzură. Păstrarea informațiilor secrete oficiale, secretelor comerciale, proprietății intelectuale și comunicațiilor privilegiate avocat-client nu sunt de obicei descrise ca cenzură, atâta timp cât rămân în limite rezonabile. De aceea, termenul cenzură poartă deseori o semnificație de represiune prin secretizarea informațiilor.

Mod legal de ripostă: plângeri şi sesizări către autorităţile statului, inclusiv -sau mai ales- către instanţele judecătoreşti.

Se pare ca exista o singura modalitate prin care iti poti face dreptate daca ai fost cenzurat, si anume sa actionezi in judecata respectiva persoana care iti incalca drepturile garantate de catre legile statului roman.
Ma voi documenta mai mult si mai voi gandi serios la acest aspect happy

| IMC90 explică:

Orice alt act normativ emis, reprezintă dreptul pozitiv (legislaţia în vigoare) şi trebuie respectate. Tratatele internaţionale ratificate de Romania, inclusiv Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, fac parte din dreptul intern. Legislaţia UE este direct aplicabilă în toate statele membre, inclusiv România.

Întrebări similare