In principal sunt prevederile din Codul penal, citez:
"CAP. VI.Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice
ART. 360.Accesul ilegal la un sistem informatic
(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită cu privire la un sistem informatic la care, prin intermediul unor proceduri, dispozitive sau programe specializate, accesul este restricţionat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
ART.361.Interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice
(1) Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi interceptarea, fără drept, a unei emisii electromagnetice provenite dintr-un sistem informatic, ce conţine date informatice care nu sunt publice.
ART.362.Alterarea integrităţii datelor informatice
Fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
ART.363.Perturbarea funcţionării sistemelor informatice
Fapta de a perturba grav, fără drept, funcţionarea unui sistem informatic, prin introducerea, transmiterea, modificarea, ştergerea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restricţionarea accesului la date informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
ART.364.Transferul neautorizat de date informatice
Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic sau dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
ART.365. Operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice
(1) Fapta persoanei care, fără drept, produce, importă, distribuie sau pune la dispoziţie sub orice formă:
a) dispozitive sau programe informatice concepute sau adaptate în scopul comiterii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360-364;
b) parole, coduri de acces sau alte asemenea date informatice care permit accesul total sau parţial la un sistem informatic, în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360-364,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Deţinerea, fără drept, a unui dispozitiv, a unui program informatic, a unei parole, a unui cod de acces sau a altor date informatice dintre cele prevăzute în alin. (1), în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360-364, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
ART.366.Sancţionarea tentativei
Tentativa la infracţiunile prevăzute în prezentul capitol se pedepseşte."
Vezi aici:
Art. 249 - Frauda informatică
http://www.ziuanews.ro/......iei-137086
Ori nu stii ce inseamna "hacking" ori ai inteles gresit. Nu e interzis. Sunt interzise unele aspecte, chiar putine as putea spune.
Tot se pedepseste..cu inchisoare
Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006
Nu e interzis. Ai inteles gresit termenul "hacking" si cred ca nici nu stii ce inseamna.
Confunzi grosolan conceptul de dreptul de autor cu "hacking", dar e ok, esti obisnuit sa dai raspunsuri eronate. Sa nu zici ca am ceva cu tine, nu doar eu ti am atras atentia aici
Sa mori tu?
Si aici dau de tine? Frate, tu n ai treaba?
Ok, daca iti spuneam doar eu ca gresesti, e probabil sa gresesc eu. Dar cand deja iti spun doi oameni aceeasi chestie, e foarte probabil ca tu sa gresesti si sa nu intelegi asta.
codrincodrin întreabă:
FreddieM întreabă: