anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ma costa sa cedez o casa unui nepot

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti transmite proprietatea casei prin vanzare-cumparare ori prin donatie, ambele contracte trebuie autentificate de un notar public. Costurile sunt in functie de valoarea casei si terenului aferent, respectiv: 40 lei extrasul CF de autentificare, onorariul notarului public si TVA de 24% la acesta(se calculeaza la valoarea imobilului - teren si casa), tariful de inscriere in CF care este de 0, 15% din valoarea imobilului. Daca faceti contract de vanzare-cumparare se mai adauga impozit de 2% ori 3%, in functie de faptul daca detii casa de peste 3 ani ori mai putin de 3 ani. Daca imi spui valoarea imobilului o sa-ti pot spune aproape exact costul, spun aproape exact deoarece nu toti notarii calculeaza onorariul la valoarea minima, in functie de intelegerea cu clientii mai pot adauga ceva in plus. Poti sa-mi scrii pe privat si o sa-ti raspund la fel. Numai bine!

1 răspuns:
| alessia5158 a răspuns:

Cel mai bine este sa o cedezi printr-un act de vanzare-cumparate cu clauza de intretinere, parerea mea! Costurile privind vanzarea-cumpararea imobilului, le puteti afla doar la notariat
--- puteti declara imobilul la valoarea minima, conform grilei notarilor, in scopul platii impozitului minim.