Legea spune ca Parlamentul stabileste calea de urmat. Dar avand in vedere ca suspendarea nu a fost gestionata corect pe plan extern, nu cred ca Parlamentul va face altceva decat sa ia act de decizia Curtii, astfel incat fiecare sa poata arata cu degetul spre celalalt.
Acum cei 7 milioane si jumatate de romani ar trebui sa il forteze pe Base sa demisioneze, rezultatul votului, chiar si fara cvorum, fiind unul lipsit de echivoc.
Nu stiu daca titlul de Exp.TPU,implica si impartialitatea.Nu ma intereseza, refuz sa dau funde iar daca le primesc rareori, prea putin conteaza.Nu vreau sa fac un atac la persoana ta,insa observ ca incercati, voi, cei "vii si numarabili" sa schimbati o regula simpla, majoritatea se supune minoritatii! Si daca vrei, iti da tata, dialogul intre sustinatorii si din ianuarie si de acum.Sunte-ti incalificabili.Chiar nu puteti accepta esecul?
PS. O să încerc să explic celor care au luat în braţe lozinca comunistă cu cei 7, 5 milioane la care Căcărău adăugase şi milionul care votase cu NU pentru demitere, într-un interviu la un post tv spunea de 8 milioane şi ceva dar nu sufla un cuvânt despre fraudarea masivă care după mine aduce undeva în zona de 6 milioane acele voturi. Căcărău dorea brusc să se facă proprietar cum am spus pe 8 milioane şi ceva de voturi uitând că acele voturi nu erau pentru el ci pentru demiterea lui Traian Băsescu, uitând că are în spate doar 7000 de voturi. Apoi, după cum bine spui Fulgere, încă din clasele primare am învăţat despre majoritate şi minoritate. Celelalte 10 - 11 sau 12 milioane nu reprezintă nimic?
Şi ca să închei, altă realitate este că un preşedinte pierde în încrederea populaţiei chiar în situaţii normale spre sfârşit de mandat, nemaipunând la socoteală o criza economică, şi asta chiar în state puternic dezvoltate cu probleme financiare mult mai mici. Au existat preşedinţi cu o rată de încredere a populaţiei de chiar 12 - 13 %, dar pentru stabilitate şi neexistând un motiv major au fost lăsaţi să-şi termine în linişte mandatul. Interesul acestor pucişti pentru popor sunt la fel de majore ca ale mele faţă de ritualurile papuaşilor la venirea ploii.
Vocea Rusiei a explicat in clar ca lovitura de stat era sa reuseasca si tot ei au spus ca dupa o lovitura de stat parlamentara, nereusita lor a fost pusa pe baza ezitarii si greselilor prostanacilor.Amu,noi ce facem? Deci, a fost o tentativa de lovitura de stat.Scorpionul din mine, scorpionul din Base, nu renunta usor! Am avut un prost, tot scorpion care s-a dat lovit de securitate, culmea nascut in aceeasi zi cu mine.Astea sunt cosiderente conexe,pe mine interesandu-ma, cresterea ta, pe zi ce trecerea ta la un stadiu superlativ, al gandirii si al analizei pertinent-politice. Iubesc politica, urasc demagogii! Vreau o critica si din partea ta, nu pot fi atotstiutorul si sunt deschis la noile valori.Culmea este ca imi pare bine, ca exista oameni care sintetizeaza acid-real, actualitatea.
Nu e problemă de sinteză sau analiză politică este problema vârstei şi culturii politice naive, este problema modului şi nivelului de exprimare pentru a te face înţeles de majoritatea celor care citesc postarea. De asemeni nu poţi face aceste analize pe câteva rânduri dar lungirea lor ( necesară ) duce la o citire superficială, din doi în doi, sau la plictis până la capăt.
A trebuit să mă adaptez acestor realităţi.
Cât despre modelul rusesc al loviturii de stat era sortit din start eşecului pentru că nu au luat în calcul mentalitatea românilor în faţa acestor evenimente respectiv conservatorismul, simpatia pentru cel atacat disproporţionat şi nu în ultimul rând experienţa politică dobândită în anii de democraţie originală şi cu ce se mănâncă ea.
Pe scurt au încercat să monteze un motor de Mercedes pe Fiat să spunem. Nu a mers iar cine se scuză se acuză, cu explicaţii nu se acoperă efortul fizic şi financiar enorm pentru nimic. Ba mai mult, ei au scăzut în sondaje şi o să scadă în continuare, iar adversarii politici au primit o gură de oxigen şi urcă în aceleaşi sondaje. Până în toamnă gruparea de dreapta va prinde rădăcini aşa că au cam făcut-o de oaie cum se spune.
Cât despre Traian Băsescu nu pot spune decât că având puţine resurse a reuşit ca un adevărat comandant să mai repurteze o victorie demnă de laudă în care nu mai credeau chiar cei apropiaţi, poate chiar şi el însuşi, dar a rămas pe baricadă pentru adevăr, justiţie şi dreptate.
Titlul de expert TPU nu implica nimic, nu am pretins si nu pretind impartialitate, mi-am exprimat deschis si continuu ura fata de Basescu si de gasca lui.
De schimbat reguli nu inteleg la ce te referi, nu am incercat sa schimb nici o regula, am scris ce spune legea, mi-am exprimat opinia cu privire la cum va reactiona Parlamentul si am criticat USL-ul pentru modul defectuos in caer a gestionat politica externa in privinta suspendarii. Ce impartialitate pretinzi aici si de unde ai tras concluzia ca nu accept infrangerea? CA sunt de parere ca Base ar fi trebuit sa demisioneze? Da, rezultatul votului si interesul national ar fi trebuit sa il forteze sa faca asta, dar e greu sa renunti la scaun, chiar daca lumea s-a saturat de tine pana peste cap.
In privinta regulii majoritatii in democratie, gura pacatosului adevar graieste. Regula nu este cum spui tu, majoritatea se supune minoritatii, ci exact pe dos . Iar majoritatea covarsitoare, aproape 90%, a votat pentru suspendarea lui Basescu. Ca a fost cvorum, ca nu a fost se poate discuta la infinit, rezultatul votului insa este lipsit de orice echivoc. Ba mai mult, unii sustin ca de la alegerile din 90 pana astazi nimeni nu a mai primit 7, 5 milioane de voturi pentru sau impotriva (nu am verificat cifrele, daca sunt gresite va rog sa ma corectati). Si una peste alta, 7, 5 milioane sunt cu 50% mai multi decat cei 5 milioane care l-au pus presedinte. Si nu baga povestea cu cine nu a mers la vot a votat cu Basescu, ca nu sunt oligofren. In democratie, cei care nu se prezinta la vot isi asuma rezultatul acestuia.
Păi ce ai vrea să faci? Matematica e simplă, iar toate manevrele nu au dus la rezultatul dorit de tovarăşii din usl.
Acum vor arăta ce pot noii care guvernează. Şi sunt tari de tot! Vine bunăstarea!
Fulgere, m-am gândit şi la varianta aceasta care e prioritară pentru cei din jurul lui Crizel, dar cei din opoziţie nu dorm : "Partidul Democrat Liberal este în măsură să anunţe că a adunat numărul de semnături necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, având pe ordinea de zi citirea hotărârii Curţii Constituţionale privitoare la referendumul din 29 iulie", se arată într-un comunicat remis Mediafax, care este semnat de către liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, şi liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu
Plenul Reunit al Parlamentului României poate fi convocat la cererea a două treimi din numărul total al parlamentarilor. "
Sunt conştient că între timp minţile care lucrează pentru binele şi liniştea boborului ( somn uşor ) pot inventa nişte întâmplări întâmplătoare, ar fi în stare să provoace şi un cutremur numai să întârzie aplicarea deciziei CCR. Problema e că deja au început să piardă războiul iar fiecare acţiune antidemocratică nu va fi decât încă o piatră la gâtul grupului pucist.
Nu mai suntem în 90 iar Europa spre care ne-am setat GPS-urile a avut grijă să facă corecturile necesare la traseu. Internetul, cele două posturi independente şi nu în ultimul rând oamenii cu conştiinţă morală, chiar din cercul apropiat celor doi aventurieri, au ajutat la revenirea pe drumul democraţiei occidentale.
Din punct de vedere moral da sunt de acord să îl demită dar din punct de vedere etic și politic nu. Mai bine așteaptă încă 2 ani până la alegeri și gata. Așa ne bagă USL-ul de tot în căcat.
M-am lămurit că sunt niște mincinoși și lași, spun una și fac alta.
anonim_4396 întreabă: