Oamenii care spun că nu au orientare politică sunt doar dezinteresați. Sunt teste sau putem citi despre caracteristicile socio-politice pentru a afla în ce parte ne încadrăm.
Cu toții avem o orientare politică, neînsemnând votul pentru un partid anume, ci ideile pe care le avem.
De exemplu, știu persoane care tind spre un conservatorism extremist de dreapta. Unii votează, alții nu, dar se vede aceeași caracteristică de a crede în toate conspirațiile, de a respinge orice idee de progres, de a stereotipiza pe bază de religie/etnie.
La fel, știu și persoane care tind spre ideile progresiste de stânga extremă. Vor să secularizeze totul, să impună un tipar exact pentru toată lumea, toți să primească la fel, să disprețuiască orice fel de tradiție.
Cred că putem combina inteligența artificială cu sociologia și punând niște întrebări de bază, să ne dăm seama ce părere ar avea o persoană pe un subiect, fără să o întrebăm. Chiar dacă ne place să credem că fiecare persoană e specială și unică, în gândire putem forma niște tiparuri și să avem câteva grupuri de oameni care au exact aceleași idei.
Eu m-aș caracteriza ca fiind de centru-dreapta, în zona moderat-conservatoare. Nu sunt membru de partid, ci doar interesat de ce se întâmplă în lumea asta. Avem noi niște bule, dar deciziile politice ne afectează pe toți.
Nationalism, nu neaparat AUR, mai sunt si alte partide nationaliste (Neamul Romanesc, ND, etc).
Am facut testul de orientare politica pe site-ul: https://www.politicalcompass.org/test
ShukaruCobraPrintulSpanieiSuhara întreabă: