Si tiganii au fost prigoniti, facuti sclavi, n-au avut vreodata o tara a lor si totusi si-au pastrat etnia, limba, traditiile si obiceiurile.
Eu voiam parerea despre evrei despre tigani stim situatia lor in mare parte ca am citit si vazut destule si europa sa informat despre ei.
Ideea e ca in ultimii 2000 de ani ambele etnii au facut fata cam la aceleasi provocari. Ambele le-au facut fata intr-un fel sau altul, pastrandu-si identitatea. Daca admiri evreii pentru asta ar trebui logic sa admiri si tiganii in aceeasi masura. Dar din ce spui inteleg ca faci diferente intre ei, ceea ce nu e normal in contextul dat.
Ai dreptate poate am gresit facand diferenta intre evrei si tigani, am facut aceasta diferenta intre ei din cauza ca nu-i suport.
Evreii is printre cele mai vechi popoare care exista si azi. Istoria lor e extrem de lunga si complicata datand DE peste 3500 ani. Inca de la inceput erau " sclavii" altor popoare
Dealungul timpurilor au fost in special negustori asa raspandindu-se in toata lumea, in europa medievala datorita Religiei (si ca se imbogateau prin comert - in defavoarea Papei) au starnit un val de discriminare.
Pana inainte de WW2 erau foarte raspanditi in toata Europa in special in Polonia. Fiind foarte bogati integrati in clasele superioare...
Ideea ca sunt toti au nasul mare si barba este numai mit, Deoarece Evreismul este o religie nu natie. Totusi cea mai apropiata asemanare in functie de comportament ar fi cu pocaitii.
Personal nu vazut nici un evreu in viata mea, dar daca vorbim de Evreii din Romania cred ca toti o cunoasteti pe "Mimi" nume real: Dana Rogoz din serialul "La Bloc" care este evreoaica
anonim_4396 întreabă: