Servus! Sinceră să fiu, la prima vedere părea o idee bună. Dar hei rup-ismul acesta de a face împărțirea teritorială în momente de criză cam bate la ochi. Dacă oamenii ar ști câți bani s-ar duce pe apa sâmbetei pentru aplicarea ei (reorganizări interne, ștampile registre, anteturi noi etc), ce probleme creeză (legate de moșteniri, acte de moștenire, retrocedări terenuri, arhive etc) nu ar mai fi de acord. Sunt niște interese meschine susținute de prea puțini iar după mine, modul în care se dorește impunerea reîmpărțirii teritoriale în 8 județe este o măsură abuzivă, ce încală principiile statului de drept.
O zi cu zâmbet să ai!
Inca nu a fost adoptata o noua organizare, sunt doar propuneri si discutii.
Asa cum am mai spus, la o postare pe aceasta tema, cred ca ar fi benefica dar numai daca ar fi introdusa si o reala descentralizare, in asa fel incat cetateanul sa nu aiba de facut drumuri la centrul judetean pentru multe probleme, distantele ar fi mari intre centru si periferie. Ne-am alinia cerintelor europene, unitatile ar fi mai puternice si am cheltui mai putini bani pentru functionari. Numai bine!
Este imposibil de realizat.
1. UE cere sa fie anuntata cu 3 ani inainte de orice schimbare teritorial administrativa, daca nu risca sa nu fie recunoscuta de UE.
2. Pentru schimbarea judetelor(comasarea lor) este nevoie de un referendum in judetele vizate.
3. Pentru a se crea un alt fel de zona administrativa peste judet este nevoie de schimbarea constitutiei, si pentru asta ai nevoie de 67%(parca) voturi din Parlamentul Romaniei.
Eu sunt total de acord insa, daca ar fi votat pozitiv in Parlament, am inteles ca va trebui sa treaca si de votul populatiei. Romanul este impotriva.
Un om bolnav trebuie sa mearga la ospiciu cat mai repede ca sa poata sa inceapa tratamentul si nu sa fie presedinte si sa isi bata joc de o tara intreaga.
Sunt de acord. Tara asta a mai fost impartita in regiuni si atunci s-au descurcat excelent. Nu sunt nici macar simpatizant Basescu, dar proiectul e bun.
Maximan întreabă: