| Dana2103 a întrebat:

Ce parere aveti daca muzica s-ar asculta doar la casti, in public? Mi se pare deranjant sa-mi impui sa aud un gen care nu-mi place sau mesaje care nu ma reprezinta. Cum sunt de ex melodia antimilitie.
Nu poti sanctiona pentru mesaj, dar s-ar putea pentru tupeul de a asculta in public.
Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar nu am zis ca tu ai vrea sa faci asta sau ceva. Stiu ca nu vrei.

Si legat de exemplul cu tatuajele, sunt confuz confused.

Si ai impune legea asta, ai impune si alta lege si asa mai departe. Dar motivul pentru care nu esti in postura sa pui legea asta, motivul pentru care asa a trebuit sa fi, motivul pentru care vrei sa aflii mai multe "pareri" despre subiectul asta si motivul pentru care ma trezesc eu dimineata greu, este altul.

Eu unul as da drumul la niste sobolani pe vecinii care nu ma lasa sa dorm noaptea, dar. asta este situatia sad

14 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Adica cum este si normal sa fie? Ca lumea sa asculte in casti in public.

Insa, din ce inteleg din aceasta intrebare, este mai mult o frustrare a ta despre persoanele care fac asta. Este ca si cand am zice, ce parere am avea daca oamenii ar face bine sau daca s-ar ajuta la nevoie.

Sugerezi din start deja o extrema.

Dar, din nou. Nu o sa se schimbe nimic, si putem doar sa ne dam cu parerea (dupa cum ai si intrebat).

As sanctiona eu si pentru mai mult big grin

| Dana2103 explică (pentru DoarBogdan):

Corect,este o frustrare oarecum ca ei o fac ai eu nulaughing e egoist spus ca multe credinte si pareri ale noastre
Constientizez asta
Dar eu oricum n as face asta,desi pot,nu-mi place ideea. mi se pare tulburator si ar trebui sa se tulbure cat mai putin posibil,dar nu si vizual cum
Ai zis tu ca exemplu cu hainele si tatuajele etc
E prea mult si aproape imposibil, e prea dictatorial.
As putea face o petitie dar ar si trebui sa o promovez cu plata, gratuit e mai greu, dar risc sa nu rezolv nimic.
Eu as impune legea asta fiindca asa ar fi luata mai in serios legea "tulburarea linistii publice", care este, pana la urma o infractiune incalcarea ei

Stai putin, sa insinuezi ca n am posibilitatea sa fiu in domeniu in curand. Tot ce e posibil. Teoretic, toti putem. E stat democrat.

| DoarBogdan a răspuns (pentru Dana2103):

Deci.m incep sa cred ca nu ma exprim eu cum trebuie.

Am insinuat asta? :O atunci imi cer scuze.
Am zis ca nu esti, acum, in momentul asta. Ca daca erai, eliberai o astfel de lege.

Da, toti putem. Toti putem face tot ceea ce vrem. Dar asta este pentru o alta intrebare big grin

Pai nu trebuie sa o eliberez eu, mie imi place sa fiu parerista, critic in stiinte politice, nu parlamentar. Daca voiam sa fiu parlamentar, eram.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dana2103):

Legi avem girla. Unele dintre ele destul de bune. Buba e ca nu se aplica. Sa vezi de exemplu asa zisele masuri de distantare sociala. Bau-bau le mai respecta...

| DoarBogdan a răspuns (pentru Dana2103):

Dar nu am zis ca tu ai vrea sa faci asta sau ceva. Stiu ca nu vrei.

Si legat de exemplul cu tatuajele, sunt confuz confused.

Si ai impune legea asta, ai impune si alta lege si asa mai departe. Dar motivul pentru care nu esti in postura sa pui legea asta, motivul pentru care asa a trebuit sa fi, motivul pentru care vrei sa aflii mai multe "pareri" despre subiectul asta si motivul pentru care ma trezesc eu dimineata greu, este altul.

Eu unul as da drumul la niste sobolani pe vecinii care nu ma lasa sa dorm noaptea, dar. asta este situatia sad

| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde de caz. Daca e in scopuri de exprimare a unor opinii in cadrul unei demonstratii, aia e. Libertatea de exprimare. Mie mi se par jenanti aia care umbla cu boxe dupa ei sau cu telefonul pe speaker si asculta muzica, chiar daca e ceva ce mi-ar place altfel. E pur si simplu gestul care mi se pare jenant. Plus ca la casti mai e si vorba de castile pe care le folosesti. Eu de exemplu cand mai merg pe strada si vad cate un tantalau cu Beats (de cele mai multe ori falsuri jalnice, nu ca alea originale ar fi mai rasarite) ma pufneste risul cit de important si absorbit pare ala de parca ar asculta Traviata si cel mai probabil asculta vreo bubuiala stupida si aia oricum dintr-un mp3 encodat prost sau de pe YouTube. Pe de alta parte, eu intr-o perioada tot aveam drum printr-o zona si ascultam muzica pe drum. Castile fiind Koss Porta Pro, un model care se fabrica din 1984 si inca se produce in 2020, e destul de inestetic, pentru habarnisti par niste prostii firave pe care nu dai nici 20 de lei, dar la vreo 150-200 RON cit mai iese pretul daca faci conversia suna mai bine decat casti de 3-4 ori mai scumpe. Revenind la drumurile mele prin zona aia, ma intersectam uneori cu unul care avea si ala KPP-uri. Dadeam din cap si ne zimbeam. Nu am stat vreodata cu el de vorba, dar stiu ca omul ala asculta muzica de calitate, oricare ar fi fost gusturile lui. KPP nu iti iei sa asculti Delia, manele, trap, sau alte ineptii sonore. KPP nu iti iei ca sa asculti mp3-uri sau YT de pe telefon. E fix ca la faza aia cu doi cu Trabant care s-ar intilni pe sosea si s-ar saluta cu un claxon sau din faruri fara sa se cunoasca. Da, ar fi ok ca toti sa asculte in treaba lor la casti, cu exceptia cazurilor cand e vorba de manifestatii organizate.

| Dana2103 explică (pentru GabiDumitrescu):

Eu de aia zic, cu speaker si tot
E lipsa de respect si uite asa se promoveaza indirect tulburarea linistii publice si multi intrec calul tipand etc

| LPCTSTR a răspuns:

Ne-ar aduce un pas mai aproape la o etica generala, universala.
Insa, cum nu toturor le pasa de altora, ma indoiesc ca etica este in capul cozii cand vine vorba de manifestarea lor in societate.

| Nemessys a răspuns:

Este exact ca și cum ai pune intrebarea,, ce părere aveți despre culoarea roșie? "

Nu vad rostul la o întrebare de genul din moment ce toți oamenii de aici o sa aibă exact aceeași părere ca a ta, atât despre persoanele care fac asta cât și despre genul în sine.

Este mai mult o secțiune unde fiecare o sa se plângă de genul asta de oameni needucați, unde o sa își spună of urile sau chiar experientele, exact cum ai făcut și tu cu întrebarea asta.
Propui ceva împotriva acestui comportament? Degeaba.

Dacă ar fi după mine as baga o lege care s-ar pedepsi dur asa ceva precum si la ce asculta acea muzica, deci poate sa fie și mașina. Chiar azi dimineață s-a oprit un handicapat cu muzica în blana și stătea la semafor ca era rosu, fix lângă geamul meu. Alta chestie ar fi când este nunta, se opresc pentru ca este rosu la semafor și cât timp așteaptă stau și claxonează. Chestia asta mi se pare tulburarea liniștii publice, dar degeaba suni la politie pentru asa ceva, doar în cazul în care ai vecini pe scara care sau muzica la maxim, în rest nu ai ce face. Jigodii.

| Dana2103 explică (pentru Nemessys):

Stiu,dar totusi, vorbim de faptul ca ai posibilitatea sa asculti la casti
A asculta o melodie e pana la urma o alegere
Eu ma simt aiurea cand vad oameni care asculta orice melodie cu nesimtire. Intr un club gen rock mi se pare ok, vine si ramane cine asculta. E de bun simt, asta ne face mai simtiti.

| Nemessys a răspuns (pentru Dana2103):

Nu ai cum sa te duci la un om needucat si sa-i spui sa asculte in casti, ca,, ii incalci drepturile", este,, dreptul lui de a face ceva", pe scurt este dreptul lui de a fi nesimtit.

| Dana2103 explică (pentru Nemessys):

Da,dar daca ar fi o lege in sensul asta, e dreptul lui sa o incalce si sa si asume raspunderea. Legea de aia este. Sa fie respectata ori incalcata. Tocmai asta ii da sens. Unii sunt anti sociali si aleg sa pastreze o atitudine conform personalitatii lor. E firesc pentru ei sa fie "nesimtiti" de vreme ce unii nu doresc sa se adapteze societatii, ci societatea sa se schimbe dupa bunul plac.

| Unsfatbun a răspuns:

Lipsa bunului simț și al bunelor maniere. Ce să le ceri, dacă la asta ii indeamnă muzica pe care o ascultă?