O parere foarte buna. Alocatiile din Romania sunt cele mai mici din Europa dar preturile sunt la fel si chiar mai mari. Am facut o comparatie. Un prieten mi-a trimis preturi (fotografii) din Germania. Majoritatea erau la fel si unele chiar mai mari la noi.
Normal ca ajutoarele sociale nu trebuie sa se mareasca. Eu nici nu le-as da somaj celor ce refuza un serviciu. Baiatul meu are o microferma de legume. Nu gaseste mana de lucru, in schimb crasmele sunt pline. Gazul a crescut 145% dar pretul gazului la bursa este mai mic ca in 2019 cand a fost varful. https://bit.ly/3mjKfnB Vai si amar de clasa politica din Romania!
Pai as avea o parere buna, nu am cum sa am o parere proasta despre asta, sa le mareasca dar sa nu zica sa bata toba, sa nu ne trezim cu alte scumpiri, ca atunci maririle nu-si au sensul.
Pai in special trebuie marite salariile si pensiile, dar si alocatiile, nu ajutoarele sociale.
Sa ai subventii la aia si aia e bine, ca platesti mai putin, daca tot nu-ti mareste salarii si pensii.
Nu are treaba, ca nu poti sta pe 400 lei, oamenii vor munci, nu asta e problema.
In Germania alocatia este mult mai mare, si oamenii invata, lucreaza.
Ba da, vad un leu, parintii le dau bani de buzunar, chiar si 100 de euro deci cam jumate de alocatie.
Sa fie marite DOAR alocatiile pentru copiii care au ambii parinti angajati cu contract de munca!
Nu, deloc. Adica aia care traiesc pe spinarea celor care fac 1-2 copii sa ia si sa munceasca sau sa nu mai vada nici un ban, simplu! Si mai mult, eu as desfiinta complet mizeriile astea de alocatii si le-as inlocui cu scutire de impozit cum au francezii. Ai un copil? Platesti cu 25% mai putin. Doi copii? 50%! De la al treilea incolo, iti reduc impozitul pe venit cu 75%.
Chiar si asa, mie mi se par enorm de mici pentru nevoile pe care le are un copil.
Cu atat mai putin ca la ce salarii medii avem noi in tara, nici un adult nu se poate descurca, sau se descurca cu greu, dar sa mai aibe si un copil...
Foarte adevarat si asta, dar cu 300 de lei, nu cred ca poti sa oferi un trai corespunzator unui copil, indiferent unde ai locui.
Tu sti ca in anul 2005 alocatia la copii era doar 24 de lei atat am avut eu cand eram in clasa a II-a.
In 2016 cand eram in clasa a XII-a aveam 84 de lei pentru ca se dublase fata de anul 2015 care era doar 42 de lei.
Dupa anul 2027 o sa le mareasca cum spui tu dar mai e ceva pana atunci.
Aici ai evolutia alocatiilor la copii:
Ianuarie - noiembrie 2000 - 65.000 de lei vechi (echivalentul la vremea respectiva a trei euro)
Decembrie 2000 - 130.000 de lei vechi (echivalentul la vremea respectiva a cinci euro)
2001 - 130.000 de lei vechi (echivalentul la vremea respectiva a sase euro)
Ianuarie - iunie 2002 - 150.000 de lei vechi
Iulie - decembrie 2002 - 180.000 de lei vechi
2003, 2004 - 210.000 lei vechi
2005, 2006 - 24 de lei
2007 - 25 de lei
Ianuarie - februarie 2008 - 32 de lei
Martie - decembrie 2008 - 40 de lei
2009 - iunie 2015 - 42 de lei
Iulie 2015 - martie 2019 - 84 de lei
Aprilie - decembrie 2019 - 150 de lei
Ianuarie - august 2020 - 156 de lei
Septembrie - ianuarie 2021 - 185 de lei
Februarie 2021 - prezent - 214 lei
Bună.
O mare prostie! & semn de incompetență.
Știu că se dorește sprijinirea familiei & mai ales încurajarea românilor de a-și perpetua specia, pe cale de dispariție ( avem un indice negativ în ceea ce privește natalitatea, în cazul românilor vs. populație îmbătrânită ), TOTUȘI aceasta decizie, de a mări alocațiile copiilor nu pensiile bătrânilor munciți, mi se pare o absurditate absolută, mai ales în contextul actual, unde toate s-au scumpit și se preconizează un colaps economic/ criză financiară.
Bătrânii au muncit ani la rând pentru pensia lor!
Tinerii care doresc să aducă pe lume urmași, decid VOLUNTAR asta, mulți dintre ei neavând nici o perspectivă, decât ajutorul social și alocațiile copiilor! Ceea ce e Tragic!
Te referi la țigani & cazurilor clasice, prezente mai mul pe la țară / mediul rural, cum s-ar zice?
Adică, cazurile clasice de sărăcie, provenită din neșansa de a avea un loc de muncă / la oraș (transport), beție și gândirea " am făcut copii cu statul ", deci am nevoie de alocație și ajutor social, nu și de un loc de muncă sau responsabilități?
MâţaD întreabă: