Citind discuția, sunt pe modul gri.
Când aplici pentru un loc de muncă, vii cu un CV, partea teoretică. Apoi cea practică, interviul.
Angajatorul consideră dacă poziția ta de acolo ajută întreaga firmă.
Ai dreptate când spui de mentalitatea defectă, care nu încurajează individualitatea decât foarte puțin, devenind cu toții niște roboței puși pe muncă, de „dat la muncă" (^discuția).
Tocmai de aceea se folosește într-un mod prea indulgent termenul „libertatea de decizie". Spațiul liber al locurilor de muncă se strâmtează, așa că mai pică un canceros pulmonar, mai crește bugetul producătorilor de țigări, mai este dat afară un fumător mai dornic de a-și practica viciul cât mai repede și mult (există; pot da un exemplu cunoscut personal, să fumezi cu o gravidă de față permanent mi se pare un gest de slăbiciune, de instabilitate și prea puțin de egoism, la fel, pică).
Țigările sunt un viciu care nu prea ajută la nimic. În afară de slăbit. Totuși, slăbești, dar ai alte substanțe în corp care vor acționa cam la nivelul tuturor organelor.
Trebuie mentalitatea oamenilor schimbată, trebuie să ajungem într-un stadiu al evoluției foarte avansat. Se poate spune superficial „dacă nu l-au educat al lui, care e responsabilitatea mea?!". Nu a fumătorilor, ci a tuturor.
Aș propune un training obligatoriu al fumătorilor care au reușit să treacă de probă, asta ca să nu fim extremiști din prima. Cu analize la sânge.
O săptămână fără țigări, în scopul evaluării activității. Apoi, reluarea programului normal. Și una din stări trebuie aleasă. Să sacrifici un loc care putea fi folosit în alte scopuri pentru un spațiu al fumătorilor nu e tocmai ok, de ce ai avea pretenția să fii încurajat să faci ceva nociv și pentru persoana care-ți inspiră fumul, și pentru tine? Repet, libertate de decizie, dar doar atâta timp cât nu îi implici pe alții, ceea ce e imposibil.
Întrebarea ta mi se pare foarte profundă, sper să o fi înțeles corect și eu.
Da, efectul nociv al fumatului pasiv, nu se poate neglija
Eu nu sunt fumatoare, dar cred ca este discriminare. Atata timp cat angajatul nu fumeaza in timpul orelor de program, nu cred ca ai dreptul sa te bagi in viata lui. Gandeste-te ca daca ceea ce spui tu este corect, atunci nu ar trebui sa fie angajate nici persoanele care: nu fac doua ore de sport pe zi, sunt supraponderale, mananca prea sarat, nu bau 2 litri de apa pe zi, nu mananca zilnic fructe si legume proaspete, consuma alcool (chiar si ocazional), mananca prajeli sau junk-food, persoanele care si-au inselat partenerul de viata sau au avut parteneri sexuali multipli, persoanele care fac sex cu persoane pe care nu le iubesc cu adevarat, persoanele care isi mint parintii sau rudele, persoanele care folosesc perversiuni sexuale in relatia cu partenerul, persoanele care nu-si educa corect copiii, persoanele care arunca ceva pe strada, persoanele care injura in public (toti astia nu se respecta nici pe ei si nici pe cei din jur, cel putin conform unei parti a populatiei). Si lista poate continua la nesfarsit, incat vom fi toti niste robotei perfecti daca vrem sa ne angajam.
Nu este normal sa ni se ingradeasca libertatea in halul asta. Inteleg sa nu ai voie sa fumezi la serviciu sau in locuri publice, unde ii poti expune pe altii. Dar ce faci la tine acasa trebuei sa ramana 100% decizia ta atata timp cat nu incalca nici o lege in vigoare. Si fumatul nu este deocamdata interzis, asa cum nu sunt toate lucrurile pe care le-am insirat mai sus. Eu sunt nefumatoare, dar NU as lucra la un angajator care nu angajeaza fumatori. In semn de proteste pentru discriminare si pentru ca sunt sigura ca dupa aceasta imixtiune nesimtita in viata angajatorilor lui vor urma si altele (maine o sa-mi impuna si mie ceva ce nu-mi convine)
Doar la locul de munca, nu acasa, in timpul liber. Pana si la locul de munca e suficient! Eu cred ca ar fi o motivatie buna pentru a scadea numarul de fumatori.
Tu ai zis ca nu accepta candidati fumatori. Este la mintea cocosului ca nu ai voie sa fumezi in timpul programului de munca, acolo muncesti, nu faci pauze de fumat, asta este de la sine inteles pentru orice angajat.
Ma asteptam de la mai multa intelegere din partea ta, Brigaela.
Probabil nu faci pauze de fumat oficiale, dar in pauzele alea faci ce vrei de regula. Cred ca ai fi surprinsa ca in unele situatii se poate ajunge un numar de tigari fumate mai mare la serviciu decat acasa. Depinde de locul de munca, angajati. Exista o diversitate mare.
Eu promovez doar simpla mentalitate de a respinge fumatul sau de a face aceste persoane sa se simta marginalizate pentru ca noile generatii sa nu se mai apuce de acest viciu. Suna ca o masura drastica, comunista, dar e eficace! Cand nu poti avea un loc de munca se schimba dramatic situatia.
Iar exemplele date de tine sunt ilare si infantile, cele cu fast-food-ul, lipsa de miscare zilnica 2 ore, lipsa de 2l de apa, etc. Pe langa fumat sunt niste fleacuri. De la tine, medic fiind, nu ma asteptam sa le pui in aceeasi balanta cu un obicei mult mai nociv...si chiar si mai costisitor.
Din pacate, dupa ce incepi sa incalci intimitatea unui om, cu un bicei mai nociv, nu exista nici o linie de tras si mereu te duci tot mai departe. Nu te astepta sa fiu de acord cu incalcarea intimitatii si cu lipsa de respect intre oameni.
Da, fac pauze la serviciu, dar poate 5 minute la 4 ore sau chiar mai putin, timp in care merg la baie sau mananc ceva. Este vina angajatorului ca angajatii lui se plictisesc intr-atat incat sa iese la fumat. Am colegi fumatori, poate in zilele foarte relaxate (care intervin o data sau de doua ori pe luna) apuca sa fumeze o tigara, dar in rest nu au cand (ca sa fumezi trebuei sa iesi in curte, la locul de fumat, dureaza vreo 15 minute cu totul).
Iti spun cu toata sinceritatea ca nu voi accepta discriminarea si imixtiunea in viata personala a oamenilor, lipsirea lor de libertate personala, indiferent cat de bune sunt intentiile afisate. Drumul spre iad este pavat cu bune intentii. O sa le recomand tuturor sa nu fumeze, dar nu o sa le interzic, asta este marea diferenta intre atitudinea mea si a ta. Faptul ca eu respect mai mult dreptul oamenilor la a alege decat obligatia lor de a face pe plac altora
Asadar, la un mod mai grosier privind lucrurile, e bine sa fumeze lumea in continuare inca cateva milenii, tu sa fii sanatoasa?
In timp ce tu „doar vei recomanda", numarul de fumatori va fi constant sau va creste. Nu vei rezolva nimic...si probabil iti si convine societatea actuala, prea defecta, asa cum e. Asa este? Nu observi ca metodele actuale de educare sunt insuficiente, au randament scazut in privinta fumatului?
Trebuie facuta o schimbare de mentalitate in societate la scara mai mare, fie ea usor brutala, dar nici nu exista vreun dezavantaj in asa ceva, ci chiar dimpotriva. E o chestiune ce tine chiar de educatie, implicit respect(unul adevarat fata de tine insuti, cat si de cei din jur), insa tu privesti libertatea de alegere cu prea multa lejeritate, mai ales cand este una nociva, asadar, devine deja indiferență. Nu crezi?
Apoi, dupa ideea asta de libertate de decizie, am putea permite si toate tipurile de droguri, purtatul de substante periculoase si arme albe, fiecare avand libertate de decizie...deci la ce ajungi? Ah, da, pai si fumatul e periculos, Brigaela! Stii si tu asta ca medic!
Si consumul de fast-food sau prajeli e periculos, dar nu mananca nimeni de la fast-food atat de des cum se fumeaza. Nu cred ca un nefumator poate manca zilnic de la fast-food(shaormerie, Mc, KFC, etc.) precum un fumator consuma neaparat un pachet de tigari pe zi. Asta e parerea mea.
In ziua de azi, foarte probabil 8/10 adolescenti fumeaza. Dar ok, tu ai fost sincera, nu te amesteci in vietile personale ale oamenilor, desi nu despre asta era vorba. E vorba de a influenta viata profesionala, prin extensie influentand aproape inevitabil tineretul ca intr-o societate civilizata a acestui secol fumatul nu e un obicei apreciat sau util la ceva. Indirect, nu direct, deci indirect poate fi influentata si viata personala de cea profesionala intr-o anumita masura. Ar conta destul de mult ca si mentalitate. E vorba doar de mentalitate aici, poate nu neaparat cea mai onesta si corecta, dar e una care favorizeaza sanatatea si nu aduce dezavantaje de orice natura.
Spune-mi tu, ce interes sincer ai avea sa vezi in continuare fumatori cu duiumul? E vorba de libertate de decizie, atat? Pai aceeasi parere o ai despre un adolescent de 13-14 ani? E doar decizia lui? Majoritatea se apuca de la varste fragede. Eu tocmai aici bat. Scopul e in primul rand de a mobiliza tineretul.
In fine, eu voi spera in continuare la o lume in care fumatul nu are ce cauta, indiferent de mijloacele necesare pentru a o obtine, atat timp cat nu afecteaza negativ pe nimeni, neavand cum.
Dar daca le voi calca in picioare drepturile, nu voi obtine nimic bun, doar, cel mult, o dictatura. Si crede-ma, eu am trait intr-o dictatura si cred ca singurul lucru mai important decat viata este libertatea.
Nu trebuie facuta nici o schimbare brutala, oricat de bun ar fi rezultatul. Va rezulta o ingenunchiere care va fi de o mie de ori mai rea. Nu, voi lupta impotriva oricarei impuneri brutale. De o mie de ori mai buna moartea decat asta. Da, fumatul tine de libertatea de decizie. Vreau sa vad cat mai putini oameni fumand, dar nu vreau sa vad nici un om caruia i se impune brutal ceva. Scoate fumatul in afara legii, pe cale democratica si pasnic, fara nici o brutalitate si voi sustine obligatia fiecarui cetatean de respecta legea.
Nu este normal ca adolescentii sa fumeze, asta tine de prostia lor si de lipsa de educatie din partea parintilor. Dar nu-i pot forta pe parinti sa-si educe copiii, am dreptul numai sa-i indrum.
Eu sper doar intr-o lume in care fiecaruia sa-i pese de mijloacele folosite. Uite, daca mijloacele folosite iti sunt indiferente, propun sa le taiem mainile fumatorilor. E bine? Ti se pare absurd? Se va ajunge si la asta daca mijloacele nu conteaza si doar atingerea scopului e importanta. Nimeni nu are dreptul sa ne faca bine cu forta, nu uita asta. Atata timp cat respecti libertatile oamenilor si democratia, te voi sustine daca cred in idealurile tale. Cand vei incerca sa faci abuz de bunele tale scopuri folosind mijloace urate, te voi combate cu toata forta. Asa cum ti-am zis, mai bine un milion de fumatori, decat un om cu libertatile incalcate abuziv si ilegal. Faptul ca sunt medic nu-mi permite sa incalc libertatile oamenilor. Si multumeste ca este asa, fiindca, de exemplu, mie mi se pare ca ai un mod de gandire abuziv si cam periculos pentru societate. Cred ca este doar o aprindere specifica unui adolescent cu intentii bune, dar caruia ii lipseste capacitatea ed a face realmente ceva. Cred ca in timp vei gasi metode morale de a imbunatati viata oamenilor si vei renunta la ideile abuzive. dar daca as urma masura ta, ca medic, as putea decide ca esti periculos pentru societate si ca mai bine ai sta intr-un mediu controlat pana te hotarasti ce parte alegi. Este o exagerare, desigur, pe care o folosesc ca exemplu, dar as stii, ca la scara istoriei asa ceva s-a intamplat si este doar usor brutal (nu-ti fac nimic rau, doar te inchid intr-un sanatoriu, unde sa fii atent supravegheat si unde, daca vrei, pot spune ca iti av fi si tie mai bine, ca nu vei intalni fumatori). Asa ceva ar fi un abuz si cel care decide asta un nenorocit. Dar ii pot gasi scuze, daca numai scopul conteaza. Pana la urma, asta ar echilibra un pic societatea, nu ar mai exista pareri ferme care sa sustina mici abuzuri. Si uita asa, intinzand cate un pic cate un pic normalul, maine poimaine ar ajunge cineva sa ma inchida pe mine intr-un sanatoriu ca am idei transante si prea multe si reprezint un pericol pentru societate.
Gandeste liber, in lumea in care lucrurile se pot face usor bruta, nimeni nu este in siguranta. Fiindca manine mai-marii lumii pot decide ca mentalitatile tale sunt paguboase si trebuie schimbate putin brutal, iar masura lor pentru "putin" s-ar putea sa fie prea mult.
Nici eu nu sunt de acord cu discriminarile de nici un fel, numai ca cati fumatori am angajat cu exceptia unuia restul chiuleau din ora in ora iesind sa fumeze si lasau sa lucreze in timpul asta colegele care nu fumeaza, iar cu chiulul asta n-am fost de acord nici eu nici sotul.La noi poate lucra orice fumator care se poate abtine in timpul serviciului.Ca in timpul lor liber ce fac sunt de acord ca e treaba lor pot sa fumeze cat vor e viata lor.Dar cu iesitul din ora in ora la tigara nu suntem de acord. Sunt si oameni care nu se pot abtine sa fumeze opt ore si bineinteles ca ne-au pacapit la interviu.
Nu am intentia sa te contrazic, dar tot discriminare se numeste. A discrimina pe cineva inseamna a face deosebire, a distinge si a limita in drepturi pe cineva.
Sa stii ca nu este chiar asa precum spui. Am fost fumator timp de 5 ani de zile si am reusit sa ma las. Da, cei care fumeaza isi fac rau singuri, dar e extrem de greu sa te lasi de tigari.
Totul se intampla la nivel psihic. Astfel trebuie sa te simti extraordinar de bine si sa fii foarte calm cand te lasi de fumat. Daca ai orice pic de emotii/griji/daca simti tristete sau intampini probleme in viata reala in timp ce vrei sa te lasi de fumat, de obicei te face sa iti aprinzi din nou o tigara. Nu e x sau y de vina pentru ca fumeaza. E vina societatii ca ne-au implementat in minte ideile acestea sociopate cum ca daca fumezi te linistesti. Si in plus, iti raspund ce ti-ar fi raspuns orice fumator. Ei fumeaza pentru ca le place.
Atata timp cat nu iti afecteaza performanta, capacitatea de a munci, nu vad rostul in a nu angaja pe cineva care fumeaza.
Ba mai mult, risti sa angajezi pe cineva care are si mai putina experienta in fata cuiva mult mai pregatit si cu vechime, de care chiar ai avea nevoie in firma ta, chiar si ca exemplu.
O zi placuta!
Oameni buni, unde e discriminare in a interzice cuiva fumatul? Voi chiar judecati? Am tot spus de n-spe ori, de cate ori trebuie naiba sa mai repet? Fumezi acasa daca iti place asa mult...la munca sau in alte spatii publice te abtii. Asta e civilizatie! Evident ca se face prin limitarea de la anumite libertati, altfel am umbla si astazi in curul gol pe strada!
P.S. Vezi ca te si contrazici in raspunsul tau. Ai ca tema de casa sa observi in ce fel.
Eu am fost angajata la o companie de asta, in strainatate, am locuit in casa de la companie care era tot nefumatoare si am stat in hoteluri (unele) platite tot de companie unde trebuia sa ies in fata hotelului sa fumez(asta in state si canada- niste amenzi de te doare capul). Ei bine, tot am gasit solutia sa fumez, dar mult mai putin.Cu prima ocazie m-am tirat la alta companie, dupa ce mi-am facut experienta la cea nefumatoare.
Daca se vrea stoparea fumatului ar trebui interzisa producerea de tigari.
Oh, da, si cine s-o interzica, tot voi, fumatorii(la cati sunteti)? Pana si cei care fac legea nu sunt straini de tigari. Plus ca statului ii convine, doar primeste niste taxe frumoase de la producatori, chiar daca interzice publicitatea. Asadar, ignoranta asta va mai exista la nesfarsit, ori se va recurge la „black market". De-aia am plecat de la ideea de a schimba mentalitatea consumatorului. Pana la urma eu am adresat doar problema cu viata profesionala. La tine a fost ceva mai delicat, caci si viata personala era intretinuta/platita tot de respectiva companie. Totusi, tu ai considerat ca ai nevoie de mai mult „respect". Sa-ti fie de bine!
Nu, nu. Am acceptat, mi s-a zis dinainte, nu a venit peste noapte. Nu am avut nici un fel de judecati la adresa companiei. Exemplul a fost doar ca sa vezi ca nici asa nu se lasa lumea de fumat.
1) Cum poti tu sa demonstrezi ca o persoana e fumatoare sau nu?
2) Nu poate sa ma oblige nimeni ca angajator pe cine sa angajez. Pot sa angajez si numai boschetari. Masura ar fi cel putin tampita intrucat ar incuraja lucru la negru.
Pe banii mei fac ce vreau, ca de aia-i democratie. Iar un loc de munca nu este un spatiu public... poate doar daca e de stat, in rest e privat. Maine poimaine o sa propuneti sa fie obligatoriu sa ai cel putin un gay si un negru angajati. Penibil.
1) Cand iti va cere pauze lungi si dese pentru fumat in timp ce colegii nefumatori preiau mai multe sarcini. Ideea e sa nu fumezi deloc la serviciu. Nu e necesar sa te stie nefumator 24 ore/24 ore.
2) E strict problema ta, pentru moment. Dar si democratia are si ea niste restrictii. De fapt, angajatorul are voie sa impuna reguli de acest gen(dezavantajul e ca si destui angajatori sunt oameni care fumeaza).
Citez:
„Legea 349/2002 confera, totodata, angajatorilor si posibilitatea de a interzice complet fumatul in incinta societatii – a se vedea in acest sens art. 3 alin. (4).
In aceste conditii, angajatorului ii este conferita, de principiu, deplina libertate in a permite sau interzice fumatul in unitatile pe care le administreaza."
Asadar, e la latitudinea angajatorului. Eu insa visez sa nu se mai fumeze deloc la locul de munca(mai ales cel de birou). De fapt, nu e chiar un vis. In Irlanda se poate deja. Eu fac referire doar la fumat, nu merg mai departe...dar nu ma mira finalul comentariului tau, de vreme ce si tu consideri o asemenea masura tot discriminare, asa-i?
Asa cum am zis, eu gandesc asta mai mult ca o masura de intimidare a tineretului(elevi). Pentru ca daca de scoala sau de parinti nu asculta atunci poate nu le va placea sa n-aiba in viitor un loc de munca.
Ca omul are o placere vinovata, treaba lui, dar s-o rezume la el acasa. Eu am vrut doar sa sugerez un mod de a gandi despre fumat in randul tineretului(aici e buba), iar astfel cred ca sunt sanse mai mici ca tot mai multi adolescenti sa cada in trend-ul fumatului.
N-am zis ca fumatorii sa nu fie angajabili, desi poate asa se intelege din modul in care am formulat intrebarea. Doar sa nu aiba voie sa fumeze la locul de munca. Iar eu cred ca asa ceva inseamna mult pentru o societate mai civilizata!
In Irlanda se fumeaza la birou, nu se fumeaza in spatiile publice. Biroul e un spatiu privat, apartine cuiva (nu statului) deci acel cineva face regulile. Asta inseamna capitalism, proprietate privata si dreptul de a decide ce faci pe proprietatea ta.
Fumatorii n-au pic de respect pentru ei si cei din jurul lor.Nesimtitii!
Da, in totalitate de acord cu tine, hai sa ii marginalizam! sa ii facem sa se simta discriminati, *chiar daca nu asta ne este intentia*.
Vreti masuri drastice? In acest caz, hai sa-i legam, unul cate unul, de maini si picioare si sa le dam drmul in Dunare , si care va stii sa inoate dand doar din limba, bine de el, care nu, ups...
Hai sa abuzam putin de drepturile omului nu?
Si daca tot ne permitem sa le ingradim libertatea la libera alegere si propriile decizii fumatorilor viciati atunci de ce sa nu facem si cu drogalaii la fel? De fapt, ce tot spun! Alora le dam direct foc....si dupa le fumam cenusa (just kidding).
O-kay, asa sa fie.Sa ii transformam pe toti in micii nostri robotei cumintei si ascultatori. Oameni obedienti, fara o gandire proprie, ce sa mai.
Ah, si in cazul in care te vei gandi ca cineva s-ar putea sa se fii simtit atacat de aceasta cracnire, sa stii, va fi doar simpla ta impresie, nimic mai mult.
Nu, acum serios.Nici eu nu sint de acord cu drogurile (sa nu fiu inteleasa gresit: nu sint impotriva lor, ci doar in dezacord cu cei ce fac reclama la asa ceva, indiferent de tipul "reclamei") dar asta nu-i motiv sa ajungem sa ne constrangem unii pe altii, prin mijloace impuse ori, si mai rau, de neindreptatire/marginalizare.
Nu e niciun lucru negativ in asta. Gandeste-te ca Irlanda face cele mai multe demersuri in aceasta privinta. Plus alte tari ale UE. Nu te gandi ca am venit eu dintr-o data cu o idee trasnita. Pana la urma, pentru ce sa tot supravietuiasca industria asta a tigarilor pe banii unor oameni(romani mai ales) care n-au altceva mai bun de facut cand se plictisesc si-si mai pericliteaza si sanatatea...la ce rost? Singurul lucru care duce la ideea de discriminare e ca incerci sa elimini o placere a anumitor categorii de oameni, insa nu neaparat o placere nevinovata.
Asa este, aici vorbim de o placere vinovata, dar tu n-ai de unde stii cum e daca n-ai bagat niciodata cancer in tine prin intermediul tigarilor ori al altor droguri ce, in timp, devin vicii.
Nici eu nu sint de acord cu multe placeri nevinovate.
As putea sa-ti fac o lista interminabila cu lucrurile care pe mine personal ma deranjeaza, nu mi se par normale, facand referire aici in special la anumite practici cu anumite tente, printre care si sado-maso, ori alte anomalii perverse in acest sens (zoofilie, necrofilie, exhibitionism, pedofilie etc.). Unele sint penalizate prin lege, altele nu.Ma rog.
Dar chiar daca nu sint de acord (si ti-am explicat ca a nu fi de acord si a fi impotriva nu e una si aceeasi) asta oricum nu-mi da niciun drept sa ma bag eu in intimitatea altora, eventual, daca au incalcat pragul limitelor acceptate, vor avea de raspuns in fata legii, in niciun caz a mea.Intelegi diferenta?
Nu apar fumatorii, desi, recunosc, si eu sint dobitoaca (fumatoare) insa incerc sa imi mentin obiectivitatea in gandire referitor pe acest subiect.
N-am sa incurajez niciodata fumatul, dar nici n-am sa fiu de acord cu ingradirea acestei libertati.
Dupa cum spunea si utilizatoarea Gabriela, chiar daca scopul este unul bun, n-ai dreptate, pentru ca masurile mentionate sint prost gandite (mai pe scurt).
...
Dar, in definitiv, nu sint decat o bleaga, ce stiu eu...Chiar acum fumam o tigara, deci te rog sa ma scuzi, ma duc putin sa-mi pregatesc spanzuratoarea. Oricum nu se va simti nici o lipsa in peisaj.
Am vrut sa scriu placeri *vinovate, m-am grabit.
Hai sa nu intelegem prost libertatea. Nu iti interzice nimeni sa fumezi, doar ca nu ti se da voie in anumite spatii/institutii, astfel vei fi tot mai indemnata sa renunti daca abia mai apuci s-o faci la tine acasa. Nu e nicio discriminare sau problema in asa ceva. E doar o actiune benefica pentru toata lumea. Iar Brigaela a cam luat-o razna oricum de cand sta prea mult pe TPU.
Iar in final, cine se scuza se acuza...
Crezi ca doar eu ma acuz? Toata lumea se acuza la un moment dat, chiar si tu:
http://www.youtube.com/watch?v=7yKDhm4_-90
draga pionule.
Melodia aia e la fel ca fumul de tigara pentru mine. Nu-l suport pe Cheloo, imi pare rau, pentru tot ce poate scoate pe gura. „Fara vicii am fi doar niste roboti" sau „doar banali"? Cata prostie infantila si superficialitate promovata...pe care tu o inspiri cu mare usurinta...doar pentru ca niste oameni de regula mediocri nu-si pot trai viata patetica altfel sau nici nu si-o pot imagina.
http://www.youtube.com/watch?v=k8W4Lf1noOE
O fi poate vorba si de prostie si superficialitate promovata, ma rog, imi mentin parerea neutra in acest caz.
Dar cu astfel de replica "(...)doar pentru ca niste oameni de regula mediocri nu-si pot trai viata patetica altfel sau nici nu si-o pot imagina. " ce sa iti mai spun?
Vad ca pentru tine oricine nu-si traieste viata dupa asa zisele reguli din capusorul tau e infect, nu mai comentez nimic... Oricum n-am ajunge nicaieri.
Merci de video oricum.
Vezi prost in primul rand. Observ ca iti permiti sa faci cam prea multe acuzatii la adresa mea pe TPU de cand m-ai atacat prin septembrie la alte postari. Normal ca n-am cu cine ajunge undeva pe o asemenea tema de vreme ce-mi spui ca eu nu pot privi obiectiv si ca nu stiu ce inseamna sa inspiri cancer in tine printr-o tigara, doar de fumat pasiv n-a auzit nimeni, iar bunicul meu a murit stresat de bunica, nu de la cancer de plamani la o varsta nu chiar asa avansata fata de cat a trait tatal lui.
Un White Flag nu crezi ca e necesar?
http://www.youtube.com/watch?v=j-fWDrZSiZs
O asemenea finete mi-ar placea sa vad la tine(desi te dai fata cuminte iti cam place sa iei rolul de mahalagioaica deseori), nu jocul ridicol pe care-l intretine societatea cu tine, pionul tabletei pentru downfall-ul acesteia. Dar interesant e faptul ca tot eu reprezint un pion mai degraba cu toate ca nu pun botul la asemenea obiceiuri de (auto)distrugere.
Frumoasa melodia, pe cantareata o stiam deja si-mi pare minunata pentru stilul pe care a ales sa-l abordeze in melodiile sale.
Pai da, imi permit ca doar la stadiul asta am ramas, de-a face acuzatii cum tu n-ai vrut a-mi da adresa ta atunci cand ti-am cerut-o pentru a-ti arata ce-i aceea o adev. vanatoare de "javre".Dar am trecut de asta, nu mai tin minte daca mi-am cerut scuze pentru cuv. folosite dar daca n-am facut-o atunci, probabil ca, nici n-am s-o fac, indiferent ca simt sau nu nevoia.
Si terog, nu te mai victimaza aiurea, ca doar n-a facut dracu o pasiune pentru tine sa stea sa iti urmareasca tie activitatea de aici si sa iti sara-n cap la orice postare.
Eu cand nu sint de acord cu o idee sau ceva, i-o zic persoanei direct in fata, indiferent cine ar fi acea pers.Te poti uita si singur printre comentariile mele, caci cu toti de pe TPU am procedat la fel.
De ex. am vazut si useri care, datorita nu stiu caror motive, sint in mod constant pupati in fund de catre restul userilor.Din ce am vazut si site-ul asta are utilizatorii sai epici, si cred ca iti dai si tu seama la cine ma refer
Ma refer la userii aia mai „populari" pe care mai toti ii stiu si tac in fata lor, motiv care pe mine totusi nu m-a facut din a ma abtine sa persiflez pe cine vreau, cand vreau ori doar sa atrag atentia (asa cum o fac eu de obicei, cu micile mele ironii in scopul accentuarii, poate, a unui anumit raspuns final ).
Nu ma intelege gresit, nu ma scuz eu pentru ca mi-a atras cineva atentia, dar nici nu-mi place sa le las altora falsa impresia cum ca i-as "flata", adica ca ii bag prea mult in seama.
Si ti-am specificat parca in pv despre ce a fost vorba in acel reply scarnav de-al meu.Oi fi eu o javra autentica, dar nu ma iau de nimeni pe gratis! Sa va fie clar asta! Aminteste-ti ce ai scris tu in acel rasp. de m-am luat de tine, si atunci poate ne mai intelegem.Desi mai bine am inchide acest subiect definitiv.
Of doamne, in primul rand ca nu te-am numit pion sub forma unei acuzatii la adresa ta. Uite si restul parerii mele nespusa inainte: cu totii sintem niste pioni.
http://www.tpu.ro/......dependent/
Am mai explicat faptul ca nu sint de acord cu drogurile si despre parerea pe care o am despre consumatorii acestora:
http://www.tpu.ro/......u-fost-pe/
Stiu ce implica fumatul, viciul in general.
Tu ii blamezi doar pe fumatori, dar de restul drogurilor nu mai spui nimic, asta e deranjant.Pentru ca dai impresia de ipocrizie.
Ca o mica paranteza, si pastilele farmaceutice fac parte tot din acest cerc vicios al drogurilor.Sint nocive, si multe dau dependenta, si multe nu iti rezolva problemele de sanatate ci doar le retin pentru o scurta perioada pana cand apar din nou acele probleme.In mod intentionat sint puse pe piata astfel de medicamente, ca (,) clientul sa tot vina si sa cumpere intruna.
Cum altfel crezi c-a ajuns industria farmaceutica in topul celor mai profitabile? Cum?(!)
Degeaba iti vari nasul in astfel de subiecte, caci nu faci decat sa para ca, vorba aia, a-i da in cap nu ca intr-adevar te-ar interesa de sanatatea si bunastarea oamenilor.
Eu ma autodistrug, ne autodistrugem, multi dintre noi, la nivel global... dar ce iti pasa tie? Iti spun eu, nu iti pasa.
Nu-mi esti nici tata, nici unchi, nici prieten, nici frate, nici nimic ca sa poti spune ca intr-adevar te intereseaza de mizeria mea ori a altora, altfel as fi spus "da ma, ma stie, tine la mine, imi vrea un bine si ii apreciez gestul" dar altfel nu faci decat sa arati cu degetul.
Cine a acuzat primul, eu sau tu?
Cel mai probabil ca n-ai sa fi oricum de acord cu ceea ce scrie in acest reply, de aceea am si spus ca n-ar mai avea rost discutia de fata.
Ai reeditat raspunsul, frumos
Nu ma dau fata cuminte, nici fata rea, nici nimic.
Nu sint decat o alta pers. care nu conteaza, doar o alta caramida-n perete.
Nu stiu ce as putea spune despre mine daca-s fi intrebata, sincer, nici nu prea-mi place sa vorbesc despre asta dar, vezi tu, ironia consta tocmai in faptul ca-n viata reala sint inteleasa ca fiind drept o pers. extrem de calma, ciudat de calma, pasnica si rezervata, distanta, cel putin asa mi se spune. Ceea ce-mi reprosezi tu mie acum, ca am prea mult tupeu (infect), printre randuri imi reproseaza altii in realitate tocmai contrariul.Interesant nu?
Ma rog, nu stiu ce poate sa reiesa din acea descriere de mai sus, poate un monstru cu 2 capete care scoate fum pe nari, cine stie...Ori poate doar o simpla pers. plictisitoare si neinteresanta....desi cred ca mai degraba as prefera monstrul cu 2 capete.
In fine, cert e ca pers. mea nu e subiect de discutie, si nici nu vreau sa fie.Imi place asa transparenta cum sint acum, asa si trebuie sa fie.Nu merita nimeni sa ma cunoasca prea bine, nimeni nu merita atata atentie.
Asa ca te rog, lasa-ma pe mine la o parte din discutie si, data viitoare, axeaza-te doar pe subiectul discutat.
In primul rand nu pot sa nu observ ca ai stat o noapte cu gandul la mine, nici somn n-ai avut. Mersi! Desi e cam creepy! Ori esti doar o studenta la camin unde noptile se intercaleaza cu zilele aleatoriu.
Ei bine, nu ti-am cerut eu descrierea vietii tale sau a comportamentului tau, cam destul off-topic. Nu trebuie sa-mi spui cum esti si cum nu esti, ce faci, ce nu faci, ce filosofie ai tu despre viata, caci stiam deja si fara sa te urmaresc postand peste tot pe TPU. Eu oricum te citesc in felul meu de a vedea lumea, asa cum probabil si tu o faci dintr-o perspectiva cam nihilista. Mai schimba-ti mentalitatea. You are your own worst enemy!
Iti recomand vizionarea filmului The Help(2011). Acolo e o scena interesanta din punctul asta de vedere al vietii nesemnificative. Sau chiar si Remember Me(2010) ar merge.
Intr-adevar, in realitate nu dau 2 lei pe sanatatea fumatorilor, tocmai din cauza libertatii pe care fiecare o are, doar asa ai zis tu si Brigaela, dar dau destula valoare pe sanatatea mea, pentru ca si eu sunt afectat fara sa vreau. Nu e nicio ipocrizie in asa ceva. Am avut si caz in familie. Si e pe bune. Strabunicul a trait vreo 84 de ani, iar bunicul(fiul) a apucat 67 de ani. Amandoi erau fumatori. Dar bunicul s-a apucat de mic copil. Fuma ca serpoiul inca din adolescenta. Strabunicul s-a apucat ca adult, mai tarziu.
Deci poti spune ca nu-mi pasa, doar am privit membri ai familiei murind din cauza tutunului! Daca era sa nu-mi pese atunci nici nu mai adresam întrebarea asta pe TPU...dar tu crezi ce vrei! Nu vreau raul nimanui si n-am interese ascunse.
Propune tu solutii mai bune ca lumea sa nu mai fumeze! Irlanda isi propune deja din 2025 sa scada sub 5% procentul fumatorilor in toata tara. Evident ca acela e un stat care nu da 2 lei pe populatie. E primul stat care a inceput sa ia masuri. Dar traiasca Romania rotunda si cat mai libera! N-o sa ne comparam noi vreodata cu irlandezii(desi populatia acestora e pe sfertul Romaniei).
Dar evident ca nu-ti pasa, iti place viciul tau, nu conteaza daca acest obicei mai dureaza n-spe mii de ani, oricum fumatul e antic, iar lumea evoluata de astazi tot nu stie(nu vrea) sa se indeparteze de vechiile obiceiuri daunatoare.
Bine, am inteles.
Cat despre primele prop., nici n-am sa le bag in seama, ala-i trolling toata ziua.
Muhahaha Trolling cand se nimereste, asa-i!
Asta ar face un dictator, nu poti sa fortezi pe cineva sa faca ceva chiar daca nu-ti convine tie, fiecare cu vicile sale. Si eu sunt impotriva fumatului dauneaza sanatatea plus o gramada de bani cheltuiti! ce-ar fi sa zica si fumatorii sa interzicem bautul cafelei!
Nu, pentru ca tigara e mult mai periculoasa decat cafeaua. Nu le poti pune in aceeasi balanta. Si de ce trebuie sa avem in continuare o lume cu vicii? Unde e dictatura? Ca interzici cuiva sa se autodistruga? Eu vad ca libertatea e inteleasa la un mod cam exagerat...dar prea bine, traiasca industria tigarilor in continuare!
Pana la urma era vorba doar de viata profesionala. Acasa la tine faci ce vrei...cat mai poti.
Pai datorita lor traiesti tu nu ai vicii esti perfect? daca nu ai avea ai fi robot! dictatura este pentru ca vrei fortat sa-ti impui punctul tau de vedere si sa fie asa cum vrei tu! e problema lui daca asta vrea sa se autodistruga! iti repet si eu sunt impotriva fumuatului sunt antrenor de fitness, nu sunt fumator si le iau apararea.
Vreau o lume mai buna, in care obiceiuri irationale ca fumatul nu se mai regasesc. Repet din nou, nu este dictatura sau discriminare. E vorba de a interzice fumatul la orice loc de munca, nu acasa la tine, unde faci ce vrei, nu doar sa poti fuma.
E vorba de evolutie...nu ajunge atata amar de vreme de cand e fumatul considerat aproape o normalitate?
La locul de munca ar trebui sa te simti precum acasa! altfel mergi cu scarba si nu mai dai ramndament,, ceea ce vrei tu e imposibil asta ar insemna ca toti oamenii sa fie inteligenti cu un IQ mai mare! omul are in adn-ul instincte animalice. la categoria ta ar intra : consumul de alcool, preacurvitul, furatul, etc. este o utopie daca o gasesti anunta-ma sa vin si eu!
Poate e o utopie, dar o tara ca Irlanda de ce-si permite?
Dar acolo se fumeaza, se bea alcool, se fac chestii dee genu la care le zici tu "obiceiuri irationale"! acuma sincer o persoana care fumeaza nu cred ca e irationala...
Eu nu sunt fumator, dar cred ca esti discriminat, deoarece cred ca in contractul tau ai o pauza de masa de aproximativ 10-15 minute in care ai voie sa faci ce vrei.
Da, ai dreptul la o pauza, insa angajatorul are voie sa te restrictioneze de la fumat la locul de munca.
Daca angajatorul nu are amenajate spatii pentru fumatori se considera discriminare si se pedepeste conform legii ca atare : Capitolul IV
ALTE INFRACŢIUNI CARE ADUC ATINGERE UNOR RELAŢII PRIVIND CONVIEŢUIREA SOCIALĂ
Art. 317
Instigarea la discriminare
Instigarea la ură pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006;
Detalii: http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-317-cpen