anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti de doctrina legionara cin perioada Corneliu Zelea Codreanu? Credeti ca s-ar potrivi in contextul actual? Cum argumentati apartenenta unor oameni precum Eliade si Cioran la aceasta grupare? Rog respectuos pe cei care nu stiu despre ce e vorba, sa nu vina cu copy-uri de pe net!

Răspuns Câştigător
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Seara bună! Utopice, asta este opinia mea despre principiile legionarilor. Și îmi este cu atît mai mult susținută părerea cu cât ai ales să enumeri printre simpatizanti pe Eliade și Cioran. De ce nu și Radu Gyr, care se confunda cu marele poet național?

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu stiu foarte multe, insa imi amintesc ca citisem pe undeva ca cea mai infloritoare perioada pentru economia Romaneasca a fost in scurta guvernare "septembrista", despre care cel putin la scoala nu ni s-a spus nimic. Poate cel mai important motiv il constituie sangele varsat in numele nationalismului; dupa parerea mea, oricat de nobil ar fi scopul, nu va putea niciodata justifica o crima politica.

| Parintele a răspuns:

Nu s-ar potrivi acum pentru ca multe lucruri in tara noastra nu mai depind de noi ci de puterile straine si de interesul acestora, atat economic cat si politico-strategic. Doctrina Legionara in contextul actual sta ca nuca in perete. Nu stiu prea multe despre apartenenta lui Eliade si a lui Cioran la miscarea legionara dar probabil asta le-a adus confortul necesar studiilor. Multi au urmat de-a lungul timpului politici din interes.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De Radu Gyr si de Nichifor Crainic am uitat.

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Păcat @supersx, aveam impresia că ești pe fază!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca e sa privim din prisma asasinatelor politice animate de adeptii LANC, si ulterior, legionari, cred ca ar prinde bine pentru cativa politicieni actualitongue Lasand gluma, la origini, doctrina legionara a avut idei interesante, care din pacate au murit odata cu asasinarea lui Codreanu. Ceea ce a fost in timpul guvernarii "septembriste" a lui Sima fost mai mult un hibrid generat de contextul politic dictat de Hitler si adaptat realitatii de atunci, care in niciun caz nu se putea numi doctrina legionara. Da, am putea adapta aceasta idee realitatii politice de azi daca nu am avea un cler atat de corupt. Doctrina intitiala a avut idei foarte bune, temeinice, iar Cioran si Eliade nu au foast singurii oameni de cultura care au simpatizat cu ideea lui Codreanu. Partea negativa a acestei doctrine e ca poate evolua catre extrema, asa cum s-a intamplat in cazul guvernarii lui Sima, doar "vacarestenii" ramanand la vechile convingeri. Pentru o putea aplica nu e nevoie doar de ea in esenta, e nevoie de o personalitate puternica, asa cum a fost cea a lui Codreanu