| nyoentox2002 a întrebat:

Ce părere aveți de plafonarea platilor cash? Nu vi se pare corupție pe față? Ce a fi să renunțăm toti la plățile cu cardul?
Cică la Ciolacu că minimul de trai decent pentru o familie e de 3000 lei, nici pentru o singura persoana nu ajung când chiria e 1500 lei!
Voi cat credeți că e minimul de trai decent pentru o singura persoana,un cuplu, sau o familie cu 1 copil sau 2?

50 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu, nu este nici o coruptie, se vrea limitarea evaziunii fiscale.
Mie imi sunt de ajuns 3.000 lei lunar, este drept ca nu platesc chirie, locuind in apartamentul fiului, in rest contribui la toate cheltuielile cu apartamentul.

| nyoentox2002 explică (pentru Ioandelasal):

Mie mi se pare puțin 3000! mai ales când trebuie sa întreții o masina

| Ioandelasal a răspuns (pentru nyoentox2002):

Masina are fiul, eu n-am nevoie, contribui doar atunci cand merg cu masina.

| Simpatic a răspuns:

Nu rezolva evaziunea de la noi din tara asta cu limitarea platilor cash, este o prostie.
Evaziunea va fi stopata doar cand se va introduce metoda Whistleblower din SUA, sa vezi atunci ce sesizari se vor face pentru bani happy
Pana atunci doar nimicuri si propuneri aiurite, menite sa ce? vor crea inflatie si deja comisioanele bancare s-au dublat, asta si datorita "supraimpozitarii" bancilor, deci in final contribuabilul are de tras, nu banca, nu evazionistul!

| suntserios a răspuns (pentru nyoentox2002):

Tu chiar iti iei informatiile de pe tiotok? de la toti tampitii care se plictisesc si se cred indeligenti?

| nyoentox2002 explică (pentru suntserios):

Ăstea au dreptate, cash-ul oferă libertate, daca banii sunt in bancă din ți s-a oprit cardul, sau se ia curentul ai
belit cariciul! In ziua de azi ăstea sunt in stare sa îți pună taxa si pe aerul pe care îl respiri! Am fost de partea băncii, din cauza că mi s-au furat 350 lei dar până la urmă mi s-au deschis ochii!
SI cică nu mai poți să mănânci porc de Crăciun că trebuie să plătești taxe! Trezește-te

Nu poti sa imi spui tu mie sa ma trezesc cand tu iti iei informatiile de pe TioTok. Serios... de la un nene care vorbeste dintr-o masina o groaza de tampenii si prostii. Serios.

Si sa vezi chestie, daca e o pana de curent atat de important tot cu cash in buzunar ramai ca nu va mai functiona nimic.

Dar nu numai el, majoritatea, cash-ul sa fie la putere

Doar cei care nu isi castiga banii legal si care fenteze legea sunt cu cash-ul la putere.

| TheLFC a răspuns (pentru Simpatic):

Evident ca legile astea vor afecta tot omul de rand, nu ai sa vezi legi care sa afecteze afaceristii intre ei, in cazul de fata bancile si politicienii. Ei de fapt isi mascheaza incompetenta dand legi tampite, au datorii de miliarde, au indatorat statul, suntem in prag inclusiv de sanctiuni din partea UE, deci buba cea mare e la ei, nu la cetatenii de rand. Eu nu am treaba, platesc si cash/card, nu am o inversunare pe plata asta, ci scopul legii lasa de dorit laughing)

| nyoentox2002 explică (pentru TheLFC):

Renunță să plătești cu cardul mai bine plăteste doar cash că e mult mai ok! Cu cardul plătește numai când trimiți bani la distanta si cam atat, daca o sa fie mai puține plati cu cardul cu atât mai bine!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Personal inteleg problema micilor afaceri legat de plafonarea platilor cash si cred ca vor avea de suferit. Insa pentru persoanele fizice nu vad nicio problema. Stiu ca tu esti evazionist sau ca vrei sa fii evazionist si te deranjeaza ca trebuie sa fii corect, dar majoritatea nu avem problema asta.

cat despr 3000 lei, asta e o suma cu care o familie supravietuieste nu traieste decent, aici total de accord.

Ba da ar fi o problemă, de exemplu vreo să îți iei o mașină de 3000-5000-7000 euro ce faci? ii pui pe toți în bancă să îți ia si comision?
In ziua de azi de asta Romania e dusa pe p.ă că toți după Ceaușescu au furat si baga tot felul de taxe exagerate! De ce crezi ca multi fac evaziune fiscală? că taxele sunt mult prea mari!
Cu 3000 lei o familie nu poate să trăiască, o chirie e 1500 pentru o garsonieră de o singură persoană sau cuplu dar dacă ai SI un copil sau 2 îți trebuie cel puțin un apartament cu 2 camere cam 2000 lei +mâncare si utilități e mult! Pentru o singura persoana de abia poți plăti nevoile, dar vrei să îți iei si tu de îmbrăcat de încăltat ce faci?
Traiul decent minim pentru o persoana e de cel puțin 5000 lei

Romania e tara din UE cu cele mai mici taxe.

Si da, daca vrei sa iti iei o masina cu 7000 euro inseamna ca ai deja in banca banii astia, ca cine sta cu 7000 euro cash in casa e clar ca nu sunt bani legali.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru nyoentox2002):

5000 de persoana deja e trai mediu laughing. In primul rand, mancarea e pentru o singura persoana.
1500 chiria, 500-600 facturi, si maxim 1500 mancare, daca mananci scumpeturi. Deci 3600 cheltui, din care iti raman 1400 de buzunar. Eu zic ca o duci binisor cu 5000 singur.

| nyoentox2002 explică (pentru StoicAnalysis):

1500 chirie, 300-500 lei utilități, 500 combustibil, 600 lei mâncare, SI trebuie sa ai macar 2000 lei sa strangi pe lună(la mine bani de o parte cu bani de cheltuială sunt la comun)O data pe an plătești la mașină, impozit, asigurare, ITP care te iau pe toate maxim 2000 + repartiții la mașină!

Cu cele mai mici taxe? poate cele mai mari! In Romania sunt 45%+TVA la chestiile pe care le cumperi si treci de jumate de salariu!
In Germania taxa e de 30%, Elveția 20%, poate sunt chestiile puțin mai scumpe ca în România dar banii sunt pe măsură!

Pai daca vrei mai mult, munceste si invata mai mult. Tu deja zici de nivelul tau de trai, care este de la mediu in sus. Aici era vorba de nivelul minimum de trai. Pentru 50% din romani, 2000 de lei pe luna pusi de o parte deja e vis umed laughing. Abia pun eu 1500 de o parte si lucrez ca asistent de inginer si stau la garsoniera pentru a reduce din cheltuieli. Confunzi paturile sociale.

Eu pun deoparte 3800 lei chiar 4000

Da, taxele pentru firme sunt mici, cele mai mici din Europa in continuare. Si taxele pe salariu sunt mici comparativ cu alta tari. Diferenta e ca in alta tari se aplica taxare progresiva si veniturile sunt mai mari, nu taxele mai mici.

Bravo tie atunci. Inseamna ca nu ai dreptul sa te plangi. Esti deja in patura mijlocie spre mare a societatii din Romania, daca iti raman banii astia de pus deoparte.

Stau la ai mei, oricum vreau sa strâng bani sa îmi pun 3 implanturi dentare, sa mă duc în străinătate, sa îmi iau mașina si sa mă mut cu glovo in alt oraș! La glovo poți câștiga 4000-5000 lei+bacsiș, dar dacă lucrezi 7 zile din 7 poți face SI 8000-10000 net

| dullcat a răspuns:

Mixed feelings.Esti liber sa renunti la plata cu cardul.Eu am preferat mereu cash, in felul acesta consider ca monitorizez mai bine cheltuielile si ma gandesc de doua ori inainte sa cumpar, ceea ce ajuta pe termen lung. Exista si studii pe tema aceasta.

| relian a răspuns:

Guvernantii romani nu se pricep la nimic, viseaza unu ceva noaptea, se apuca si ei sa faca ceva, sa arate ca au activitate.

Asta este una din explicatii.O alta explicatie, ar fi, guvernantii cauta cai si mijloace prin care sa mai faca rost de bani, nu mai stiu cum sa ia bani de la populatie, nu mai au de unde fura, asa ca o sa cajute tot felul de rahaturi prin care omu e pus sa dea bani laughing

Cel putin, asa am vazut ceva comentarii pe Facebook, eu nu urmaresc stiri nicaeri, nici din RO nici de aici unde locuiesc.
Ce mai vad, e pe Facebook ce posteaza unu altu.Asa am vazut ca au bagat multi, pana si unia mai destepti, ca banca iti ia comision sa faci tranzactii prin ei, ori sa intretina contul.

Daca te gindesti, ca guvernu vine sa te oblige sa faci plati dopar prin banca, gandul aici te duce, banca este mina in mina cu guvernantii, daca baga lege asa, bancile o sa recolteze malai, le da si fomistilor astora ceva acolo.

Asa ca de ici putin, de dincolo, la fel, mai da UE ceva moca sa faca ei canale si apa, juma baga in buzunare, se aduna.

Cam despre asa ceva este vorba.

In nici o tara din lumea asta, nu te obliga guvernu sa folosesti doar carduri, ori sa nu mai existe bani cash.

Cine te poate obliga? Is companiile, sau magazinele, alea sa zica nu primim cash, alea pot sa faca asta, dar nu guvernul.

In SUA unde vorba aia au astia carduri cand restul lumii nu aveau, inca se foloseste cash, oriunde se accepta, dar guvernul nu obliga cetateanu la asa ceva, asta deja e dictatura laughing

Aici companiile mari nu accepta cash, sa nu bage care in buzunare, pentru ca patronu e cine stie pe unde, asa baga regula asta doar cu cec, sau alta metoda de plata, nu neaparat cu cont la banca.

Mai sunt si alte moduri de plata.

Is curios care stiti cand a fost chestia aia cand guvernul PSD incercase sa bage o lege, aia cu furatu, ca ai avea voie sa furi nu stiu cate zeci de mii fara sa patesti ceva.

Stie careva prin ce an a fost chestia asta, parca era ceva gen noaptea hotilor sau nu mai stiu cum bagase media titluri genul asta.

Intreb, ca am aflat ceva si voiam sa stiu daca romanii sau inspirat de unde ma gindesc eu, sau astia de la romani laughing

Se pare tilharii ies ziua amiza mare fara rusine, dau legi, nu mai tin cont, naivi is la balamuc, numar f mare, ii voteaza, uite asa sxe duce lumea de ripa, direct in prapastie.

Asta cu obligarea omului sa faca cont la o banca, nu este normal, mai ales din partea unui guvern, asta este atentat la drepturile populatiei laughing
De aia au si interzis in RO portul oricarei arme de orice natura, usor usor oamenii vor deveni slugi la argati, la analfabeti laughing

Personal eu folosesc cardul, dar nu-s de acord cu ingradirile astea, cu obligativitati si alte rahaturi.
Lasi omu sa aleaga el ce sa faca, sa vada el in timp cum e mai bine. Oricum lumea va ajunge sa foloseasca carduri, dar or sa vrea ei, cand o sa vada ca e mai usor, ca este mai bine, nu sa le impui tu, cand ti se scoala tie, si cu comisioane cu rahaturi.

Daca banca la care eu am cont ia comision pentru intretinerea contului, am plecat, ii salit din mers, merg la alta banca.

De altferl asa am si facut, am avut cont la o banca, imi lua 5 dolari intretinere cont, am mers la alta, astia nu au pus nici o restrictie, nici un comision la nimic.

Dar aici guvernul nu se amesteca in treaba bancilor, ori sa fie mina in mina sa umble cu magarii.
Ce fac guvernantii romani arata cit de josnici au ajuns, nu mai stiu ce sa faca, ar sta si cu mina intinsa la un batrin sa-i dea un banut laughing ar sta cred si la intersectii sa ceara bani laughing niste lichele ordinare, scursuri.

Cum sa te pretezi la astfel de magarii, tot globu rid de ei, ma mir cum de UE nu intervine, desi cred ca sia colo is tot numa comunisti

| J0B0MAT a răspuns:

Mi se pare o tâmpenie, o limitare a unui drept. Dacă nu sunt în stare să combată evaziunea la sume mari, nu vor fi în stare nici la sume mici.
Ei nu fac decât să afecteze micile afaceri și omul de rând.

| StoicAnalysis a răspuns:

Familie cu doi copii :
- Chirie apartament 1500 lei
- mancare 2000 lei
- curent, gaze, asociatie 400 lei
- telefon, net, tv 250 lei
- divertisment 500-600 lei
In total vine 4750 lei pentru un trai decent. Nici nu am mai pus la socoteala haine, rechizite, etc. Deci undeva la 5000 de lei pe luna de familie, ar fi de ajuns pentru un trai satisfacator.

Nee,5000 lei o persoana singura, ai 10000 lei o familie cu 2 copii

Pentru un nivel de trai mediu spre mare, da.

| LisaJulie a răspuns:

Oamenii ar trebui sa învețe sa protesteze! Doar asa s-ar schimba ceva în țara asta și nu ma refer la proteste în strada.De mâine nu mai plătește nimeni din țară cu cardul. Dacă oamenii s-au învățat cu cardul care după părerea mea i-a îndobitocit complet în sensul ca nu mai stiu sa faca calcule matematice atunci își merita soarta.Ca și legea separării copilului de familie. Oamenii nu trebuie sa se bazeze doar pe școală pentru educația copiilor. Trebuie sa aibă arme! Trebuie schimbata constituția și trebuie ca oamenii sa aibă dreptul sa aiba arme! Trebuie ca lumea sa aibă casa și gradina sa nu mai depindă de supermarket! Dar dacă lumea s-a învățat cu binele își merita soarta!

| Miruna333 a răspuns:

Decent 3000 lei? Nici la limita de supravietuire nu esti. Un trai decent de la 4000-5000 in sus. Cand e vorba de un copil, ambii parinti ar trebui sa isi mai permita aproape un salariu in plus.

| nyoentox2002 explică (pentru Miruna333):

4000-5000 pe o singura persoana, o familie 10000 lei

| haileewatson a răspuns:

De ce sa fie coruptie?

Nu se interzice plata cash. Doar platile cu sume mari vor trebui facute prin canal electronic, ceea ce este si normal si asa se face in orice tara civilizata.
Daca vrei sa iei mobila, de exemplu, nu ti se pare mai usor sa platesti cu cardul 5000 de lei, decat sa umbli in portofel cu 5000 de lei pe care poti sa-i pierzi sau sa fie furati?

| nyoentox2002 explică (pentru haileewatson):

Trezește-te,si eu am avut mentalitatea asta,că e ușor că nu trebuie sa ii mai numeri,sau că nu are magazinul sa îți dea rest ori sa trimit bani la distanta! Tot cash-ul rămâne baza! Că dacă ai bani pe card ești controlat ți se vad toate tranzacțiile! Poate tu nu vrei să împarți banii cu statul!
Dacă ai cash nu ai nevoie de curent,dar dacă ți se ia curentul să ți se pune oprire pe card ai belit-o! De exemplu muncești în străinătate la negru că sa faci mai multi bani, nu ii poți pune pe card că trebuie să ii justifici, tata de exemplu e lăutar si el încasează bani cash că dacă își pune bani pe card îl depisteaza, in ziua de azi sunt prea mari taxele si când te duci la spital trebuie să dai spagă chiar daca ai carte de muncă, la pensie daca o mai apuci SI dacă apuci iei o pensie cat un ajutor social!

| haileewatson a răspuns (pentru nyoentox2002):

Problema e la tine si anume faptul ca muncesti la negru.

Noi suntem aia prosti care muncim legal, platim taxe ca sa ai unde sa mergi la scoala si spital, iar tu iei bani la negru si nu contribui la nimic. E frumos asa?

Ii e greu lui taicat-o sa plateasca impozit pe banii aia, nu? Daca ar face asta nu ati mai sta cu morcovul in fund si nu ati mai trai in frica ca "va ia statul banii".

Nu ai niciun argument.

" Că dacă ai bani pe card ești controlat ți se vad toate tranzacțiile! Poate tu nu vrei să împarți banii cu statul!" -> daca nu faci tranzactii ilegale, de ce ai avea o problema cu asta? Si in ce sens impart banii cu statul? Impozitele si taxele mi se iau la salariu si atat. Tot ce e la banca e al meu. Nu iti ia nimic altceva statul.

Sunt mari taxele din cauza astora ca tine care muncesc la negru. Daca ai contribui la taxe asa cum face toata lumea, probabil nu ar mai fi procentul asa mare, si nu ar mai trebui sa dai spaga la doctori deoarece ar avea si ei salarii decente.
Contribui direct la problemele de care te plangi.

Eu am PFA si lucrez legal! Faza este că dacă era 10% si nimic pe lângă da îmi convenea, dar te freacă cu plafoanele, cu cat faci mai multi bani cu atât timpul tau valorează mai putin

| suntserios a răspuns (pentru haileewatson):

Îți bați capul degeaba cu el. Sunt vreo 6 luni de cand tot incerc sa ii explic că lucratu la negru nu îl ajută nici pe el nici societatea din care face parte, dar nu pare că a înțeles nimic până la momentul de față. E că o placa stricată. Se tot plânge că statul îi vede banii obținuți ilegal

Pe mine mă ajută cu mai mulți bani, nu e simplu? eu lucrez pentru mine nu pentru societate!

Hai sa nu o mai luam de la capat, nu ma adresam tie de data asta. Nu ai inteles nimic din zecile mesaje ale mele.

Lucrezi "pentru tine nu pentru societate", dar lumea in care traiesti este construita cu contributia tuturor. Beneficiezi de scoli, spitale, strazi si alte chestii datorita celor care platesc taxe si impozite.
Beneficiezi de ajutor social, somaj, pensie, datorita celor care platesc taxe si impozite.

Te plangi ca dai spaga la doctori, dar daca ai lucra legal doctorii ar avea si ei salarii mai mari. La fel ca si profesorii.

Ce faci cand ajungi la batranete si nu mai poti munci fizic, si nu o sa ai parte nici de pensie, nici de un fond de investitii, nici de un depozit cu economii, nici de ingrijire medicala pentru ca nu poti dovedi ca esti asigurat.
Ah, o sa ai bani la saltea, nu?winking

Ca sa nu mai zic de faptul ca nu ai nici o protectie. Sefu tau nu are nici o obligatie fata de tine daca nu ai contract. Poate sa nu te plateasca, poate sa te dea afara cand vrea. De ce ai vrea sa traiesti asa?
Mai de mult te plangeai ca nu iti gasesti o fata, pai ce fata tanara ar vrea sa inceapa o familie cu un barbat care munceste la negru? Daca maine sefu te da afara ce faci?

Dacă nu ar fi taxele mari sa fie maxim 10-20% maxim si fara TVA nimeni nu ar mai face ivaziune fiscală, dar când ți se duce mai bine de 50% din salariul tau nu îți convine, baga taxe mari ca să aibă de unde să mai fure, auzi taxe pe soare! Toți de după Ceaușescu au furat de asta Romania e dusă pe p**ă! Romania e vândută, are datorie de 160 miliarde de euro ai când era Ceaușescu banii aveam valoare, primeai apartament moca si loc de muncă!
Acum in 2023 banii nu mai au aproape deloc banii! Acum 100 lei e mica toată, ii cheltuiești într-o zi daca ieși în oraș!
SI zici de doctori că au salarii mici, chiar daca ar avea salarii mari tot nu și-ar da interesul, interesul vine din procent cum e la glovo cu cat faci mai multe comenzi cu atât iei mai mulți bani!
SI știu femei care au lucrat 40 ani zi iau pensie 1000, cu 1000 lei de abia de îți ajung de mâncare si utilități!
Bunica mea a ieșit la pensie la 58 ani ai a murit la 61 ani, a mâncat 3 ani de pensie!
Degeaba cotizezi la pensie, si ca șofer poți lucra toată viata

| relian a răspuns (pentru haileewatson):

laughing se pare va pacalesc niste handicapati, niste analfabineti, nu e de mirare nimic in RO, naivi se pare f multi.

Daca tu crezi ca plata prin cont face ce spui, te inseli. Daca platesti prin banca sau ce spui tu face ala bani la negru, asa si? Daca pune bani in banca ce? Il doare la basca, il controleaza cine?

Banca este o institutie privata, guvernul nu controleaza banci, sau sa controleze populatie prin banca.
Bncile is controlate sau obligate sa raporteze sume stiu si eu ciudate, sau f mari, milioane aia e tot, in rest guvernul nu iti controleaza tie contul de la banca.

Guvernantii vor sa faca ce se spune, sa stoarca omu de bani, sa mai ia banca comision, da si lu nenea parlamentaru, ca el a bagat legea, asa ca asta se urmareste, nu coruptia nu munca la negru.

Sa impui o lege asta e deja dictaura, adica sa imi zica mie cineva ce sa fac eu cu banii mei, ori cum sai folosesc, sa platesc cu card.
Este alegerea mea cum platesc ce cumpar, deci asta este un drept prin constitutie cred, ori cel putin asa ar trebuie sa fie.

Eu locuiesc in SUA si asa ceva aici nu exista, sa te oblige guvernu sa ai cont la banca laughing dar pe ce planta este RO? Sa nu spui ca aia asa va spun acolo ca toate tarile civilizate asa procedeaza laughing ei afla ca in SUA se plateste cu cash, sau si cu cash, omu alege cu ce vrea sa plateasca.

Dar sa vii sa obligi omu sa aiba cont la o banca, care atentie, este privata, ca aia sa iti perceapa comisioane, a ce suna, asa dupa tine? Suna a tilharie pe fata, banca si guvernul se inteleg, astia dau lege, banca aduna malai, baga si in buzunarele guvernantillor si cam ala este scopul.

Tu vezi in legea asta ceva logic si normal? Sau vezi ceva bun? Eu am card, platesc cu cardul, dar si cu cash uneori, dar este alegerea mea sa folosesc cardul, nu sa vina un analfabet sa imi impuna mie pe minca mea, pe banii mei ce sa fac.

Oricum oamenii mai devreme sau mai tirziu vor alege ei sa faca conturi, dar lasa-i pe ei sa vada, sa decida ei, nu sai contringi tu.

Deci asa imparti bani cu statu, banca ia comision de la tine, da si guvernului in buzunarele alora, ca au dat legea asta sau vor sa o dea.

Atentat la drepturile omului laughing asa suna legea asta.
Tilharii nu mai au ce fura, cauta alte metode, gasesc ei din orice, asta cu contul e una din metode, tilhari la drumu mare laughing

| TheGentleman a răspuns:

Minimul pentru un trai decent este de 10.000 de lei. Citeste mai multe aici: https://romania.fes.de/......rai-decent

Desi prefer plățile cu cardul pentru că este mai ușor de ținut evidența cheltuielilor, limitarea cashului mi se pare o tâmpenie, si spun asta fiindcă m-am lovit de destule situații în care nu am putut utiliza plata cu cardul (fie lipsă de date mobile/semnal, fie defecțiune la POS - asta mi s-a întâmplat într-un supermarket, mare, multinațională, vorba aia - sau card deteriorat)

Eu stau și mă întreb: cum pot cei din țările civilizate să cumpere mașini cu bani cash și să le vândă tot cu bani cash (la amanet, de pildă)

Situația se complică și mai mult atunci când ai o relație extraconjugală sau un copil, despre care vrei ca partenera legitimă să nu afle, dar vrei să te implici 100% în creșterea, educația și formarea lui ca om. Ferească sfântu' ca partenera să lucreze în sistemul bancar, că ai belit-o, fiindcă fiecare tranzacție lasă urme...

| relian a răspuns (pentru TheGentleman):

Te intrebi cum in tarile civilizate oamenii cumpara masini cu cass sau vind tot folosind cash?
Nu te mai intreba, laughing in tarile ce spui, nu te obliga nimeni sa ai cont la banca, nu te obliga nimeni sa platesti doar cu card, exista toate optiunile de plata, alegi ce doresti, sau ce accepta omu, ori compania.

Guvernul nu poate face asa ceva, adica sa dea lege, obligat toti sa aiba cont laughing adica suna a tiranie, a dictatura, atac la persoana, la dreptul meu dea alege ce vreau sa fac cu banii mei.

Legat de ce spui tu, daca amanta sau nevasta lucreaza la banca, tu crezi ca aia au acces la conturile oamenilor asa cum i se scoala ei laughing gresesti, nu are cum sa vada ce ai tu in cont, pentru ca nu are acces, chiar de e banca, is banii tai.

Tranzactia lasa urme, dar nu intra nimeni sa le caute, doar daca esti mafiot, vine guvernu si obliga banca sa intre sa le arate ce ai facut.

In rest nu exista ce spui tu cu pertenera cu amanta copii extra, sa vada nevastata ca tu dai bani amantei, nu are acces.

| gabriela2201 a răspuns:

Trebuie corelat si cu rata inflatiei galopante si depinde de fiecare cat consuma. Daca te referi la salariu pentru o persoana in orasele mari cred ca 4000 lei lunar ar fi buni fara chirie de platit din ei
pentru un cuplu cam 6000 lei iar pentru o familie cu 1-2 copii sa aiba minimum 2500 lei fiecare deci 7500-10.000 lei lunar fara chirie, doar pentru mancare si facturi, abonamente etc. Nu cred ca se pot pune multi bani deoparte din sumele astea.

| CarmenCraciun a răspuns:

Intregul occident aplica aceiasi masura. Nu are legatura cu, coruptia ci cu marea resetare.

| Xela90 a răspuns:

Ciolacul colac trebuie dat afara de urgenta pentru ca de asta e gras el fura bani si are bani in subsol nu il intereseaza cetatenii decat sa crape. si cum lumea doarme na asa profita hotul.

| TheLFC a răspuns:

Ciolacu' si prostiile lui. Asta cand dau legile mai intai le viseaza cu o zi inainte si apoi le propun fara sa se raporteze la realitatile tarii "din teren". O sa fie ataca legea asta, deja sunt in scandal partidele intre ele privind legea asta si mai mult ca sigur nu va fi pusa in practica pentru foarte multa vreme. In mintea lor ingusta au impresia ca asa combat ei evaziunea fiscala, o evaziune pe care o sustin chiar ei stiind cu totii ce trecut au partide ca PSD, PNL care au c10rdit tara asta pana au adus-o la sapa de lemn.

| nyoentox2002 explică (pentru TheLFC):

Zice de evaziune fiscală dar toți care fură milioane de euro nu li se întâmplă nimic