Nu cred ca ar avea vreun rost. Oricum, in democratii, regii au mai mult o functie decorativa, guvernele reiesite din alegeri se ocupa cu treburile tarii.
La Multi Ani!
O avea regii in democratii functii decorative dar tot e mai buna monarhia decat sistemul nostru, eram scutiti de penalii ăstia, Gheorghiu Dej, Ceausescu, Iliescu si penalul penalilor derbedeul manelist hă, hă, hă, Basescu. Ai pus accent pe guverne si in fapt acesti indivizi a schimbat destinul Romaniei, spre rau evident.
Sunt pentru monarhie din mai multe motive dar expun doar doua;
1- regele domina si nu guverneaza, si este eghilibrul cel mai bun intre formatiunile politice intrucat nu il leaga nimic de nici un partid ca in cazul Presedintelui care intotdeauna provine dintr-un partid.
2- Regele nu e preocupat de a se mentine in functie ca presedintele, cazul Basescu care in loc sa-l preocupe investitura prezidentiala a avut alte treburi, carciumi, scandaluri, referedumuri pentru demiterea lui si s-a preocupat mai mult de el decat de Romania.
Ehe...Acest Lucru trebuia instaurat din 90"Acum este prea tarziu cu greu mai poate schimba cineva sau ceva Romania din ziua de azi! Suntem pe marginea prapastiei Doar o minune mai schimba Romania de azi..Deci cum spuneam daca in 90 Regele era lasat sa intre in tara de catre iliescu cu siguranta era ales! Dar iliescu a chemat mineri si totul sa evaporat ca... timpul a trecut., Clanul mafiot Fsn a acaparat toată Romania si tara asta arată cum arată!
Cea mai buna perioada a Romaniei a fost in timpul monarhiei.
Ca rege l-as vrea pe regele Mihai, hai ca inca mai poate.
Eu l-aş vrea Rege al României pe însuşi Majestatea Sa Mihai I, dar după cum bine ştim, nu mai este la prima, nici a doua, nici a treia tinereţe, iar în Margareta şi în Radu nu-mi prea pun speranţele. Mereu au un rol decorativ în spatele Majestăţii Sale, ca şi cum ar fi numai însoţitori.
Aş fi de acord cu monarhia, cu nazismul, cu comunismul, cu orice, doar să scăpăm de sistemul ăsta jegos de acum.
Ce rege?! Pai o tara poate sa aiba mai multi regi? Doar nu o fi regele Cioaba
Monarhia nu reprezinta viitorul. Populatia tinde spre anarhie, nu spre monarhie(!)
In sec. 21 nu poti trai cu ideea ca X s-a nascut ca sa te conduca. Monarhia e total respinsa. Asa cum a spus si @Ioandelasal regele/regina nu conduce tara(are rol onorific), ci parlamentul o face.
1.Nu ar fi o idee rea, 2. În Anglia e monarhie si este destul de bine adica poti merge cu viteza maxima cu masina si sunt si pedepse cu închisoarea pe viata! Înca o data nu ar fi rau, dar ar fi bine sa se impuna unele reguli....si ca rege nu stiu, unul aspru cu delicventii si bun, darnic cu oamenii cei buni!
As alege monarhia doar pentru ca imi place de regele Mihai, un om de bun simt