Un sistem extrem de prrrrost care în loc să-l atragă pe elev la studiu îl scârbeşte şi îl face să urască şcoala, simţindu-se totuşi nevoit să continue viaţa de elev.
Materia este plină de lucruri absolut inutile pe care elevul este obligat totuşi să le tocească (le învaţă mecanic) pentru a promova.
Pe parcursul anilor, sistemul educaţional s-a degradat tot mai tare.
Consider că un sistem educaţional, în primul rând ar trebui să-l facă pe elev să înţeleagă rolul lui în şcoală.
Elevul actual toceşte pentru că îl obligă mă-sa, pentru că-i cumpără mă-sa un cadou, să aibă media mare să intre la liceul unde-s "bunăciuni" ş.a.
Amuzant, dar trist pentru că asta-i realitatea.
Puţini copii sunt care îşi dau seama de rolul educaţiei şi al culturii şi încep prin a se culturaliza cu adevărat (de exemplu, citind ce i-ar interesa personal).
Extraiodinar de prost in comparatie cu cel de afara, scoli prost dotate, note luate dupa marimea si valoarea cadoului.Incerc sa-mi schimb aceasta parerea proasta dar din pacate nu pot! Tu ce parere ai?
Mie nu imi pare atat de rau ca m-am nascut aici... nu a fost asa din totdeauna si cred ca a fost mai bine pe vremea comunista... ma rog in unele privinte. Avem o tara frumoasa si bogata dar nimeni nu vrea s'o ajute, toata lumea se gandeste cum sa fure sau cum sa faca el mai multi bani.
Este urat urasc Romania ce mai nasoala tara din europa mie sila ca m-am nascut aici
Grigore666 întreabă:
anonim_4396 întreabă: