| Parintele a întrebat:

Ce parere aveti de suma de 400 milioane Euro? Atat o sa coste bugetul de stat pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului.sad In ce ati investi voi aceasta suma avand in vedere situatia economica a tarii?

Răspuns Câştigător
| hândel a răspuns:

Tocmai am vazut pe net macheta. Urat proiect, U R A T arata. Parc-ar folosi proiecte de pe vremea strabunicilor. Ma enerveaza ca se construieste aiurea si inestetic. N-au si ei simt artistic, futurist. Bani cheltuiti fara rost. Un alt loc de barfa le trebuia babelor. Doar sau invatat guvernantii sa risipeasca banii fara scop. Eu vreau agricultura s-o vad la standard functional si productiv. Sa lase naiba prostiile si sa faca ceva pentru. tara, pentru. popor. Vreau sa produca si tara noastra ceva, doar sa consumam ne vrea guvernul. Sa depindem de altii sad

11 răspunsuri:
| sese a răspuns:

Nu vad de ce ar trebui ca statul sa dea banii; BOR are o avere de cel putin 5 miliarde euro.

| Parintele explică:

Ai o sursa sigura din care te-ai informat despre cele 5 miliarde de E? Dac da da-ne si noua un link ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

400 de milioane de €:O:O:O, dar ce fac astia cu atatia bani? Nu inteleg unde intra atatia bani intr-o catedrala...Eu i-as investi in turism.

| funnymantm a răspuns:

Toti, indiferent de sistem, lupta pentru propriul interes. Din orice suma de bani ca o fi ea finantare, sponsorizare o parte intra in buzunarul cuiva. stai linistit ca guvernul are bani, numa ca publicul este orbit cu ideea de "criza economica". Informatia o am din Zeitgaist 2. daca va uitati o sa descoperiti anumite lucruri fascinante despre aceasta "criza". Foarte interesant si m-am interesat si nu este abureala. uitati-vawinking

Shin
| Shin a răspuns:

In mod sigur nu as da o asemenea suma pe o catedrala... Religia ar trebui sa fie bazata pe ideea de a da celui care are nevoie, nu de a construi cladiri uriase cand sunt oameni care mor de foame...
Dar deh... religia nu mai e de mult religie, ci mai de graba un mod de exploatare a credinciosilor.
Shin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este o mare prostie.eu nu sunt de acord cu construirea unei astfel de catedrale.la ce foloseste, daca asa cum spunea si shin, sunt oameni care mor de foame? o preamarire a bisericii? este cea mai mare teapa pe care ne-o dau popii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

400 milioane? Doar atit, lasa ca are balta peste cind e de furat (si sa vezi cit or sa mai fure firmele care se baga pe proiect). Numai pentru pensii si salatii nu sint bani, tembelu de Boc (in turca rahatwinking ) nu stie de unde sa ne mai taie din venituri laughing (si mutzunoiu ala care ride, ride amar laughing )

| littlesunshine a răspuns:

Da! Vedeti Zeitgeist Addendum II si veti intelege cum se fac banii. "Daca nu am avea datorii nu am avea nici un ban". Paradoxal dar daca veti urmari filmul veti vedea ca are logica.
Nu mai e biserica ceea ce a fost acum o mie si ceva de ani. E industrie. poate una din cele mai bune afaceri. Un preot nu plateste nici un fel de taxa la stat, i se asigura locuinta si multe alte beneficii. Probabil ca atunci cand nu ai unde spala banii, ii bagi in biserici si nimeni nu va comenta pentru ca daca e de la "Domnul". nu comentezi.
Exemplu: Biserica Sf. Ioan Botezatorul din Bucuresti. s-au investit o gramada de bani pentru renovarea exterioara (vopsit pereti - si e cat un bloc de 7 etaje) schimbarea acoperisului, usa de termopan etc. Arata foarte bine. Dupa care la nici o luna de zile. s-au gandit ca ar fi mai bine sa distruga pana la jumatate din peretii pe care i-au zugravit pentru a construi un gard de beton. Cine stie? poate peste doua luni ii pune elice pe turla. Alti bani alta distractie.
Ar fi mai bine sa ne usureze traiul cu 400 mil euro. Ca biserici sunt o groaza in tara asta! Sa termine o data centrul istoric. Lipscani-ul e o epava. Si au si datorii pe tema asta.pe care tot noi le platim.noi contribuabili si cetateni cinstiti. Ar putea termina de construit autostrada lu` peste. Multe s-ar putea face cu banii. Dar daca sunt murdaribig grin. ce sa faci? Asta e parerea mea.

| iceman a răspuns:

Exista document/documente care demonstreze faptul ca, contructia Catedralei va costa 400 de milioane de euro?
Acum indeferent de cat de mult va costa construirea bisericii, eu unul nu ii vad rostul unei astfel de grandomanii religioase.Eu nu simt nevoia sa intru intr-o biserica doar pentru ca impresioneaza prin marime si decoratiuni, ma duc in primul rand pentru mine, pot sa ma rog si acasa doar nu o sa ajung in iad ca nu ma duc la biserica.

Totul e o afacere in care au cel mai mult de castigat "fetele bisericesti"
Banul ochiul dracului, in acest caz dracul fiind chiar preotii.

iceman

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Ce pot sa spun este ca nu simt nevoia sa ma mantuiesc. As "mantui" alte probleme critice ale Romaniei: sanatate, infrastructura, educatie etc.

Nu se poate face o petitie unde sa spunem ca nu suntem de acord cu aceastra constructie?

| zeenath a răspuns:

laughing) asta este pretul de intrare in iad pentru popor?laughing) Eu locuiesc intr-un oras nu prea mare dar nici prea mic! Sincera sa fiu, as transforma bisericile si catedralele de la mine din oras in spitale ( spitalele sunt deplorabile, fara numar suficient de paturi! Caz de care m-am lovit si eu medic, dar de data asta in calitate de pacient! Rusine sistemului sanitar, celor care il gandesc incepand de la sectorul administrativ! spitale, gradinite si loc de popas pentru calatorii fara bani (de ce in mosqee se ofera adapost si mancare gratis, calatorului?)! La nivel de oras aprox 10. 000 de copii nu au avut loc in gradinite! E de plans! Ar trebui sa construiasca un loc de adunati pe toti hotii si sarlatanii acestei tari carora sa li se aprinda fitilul in varfului "turlei"!