| devine a întrebat:

Ce parere aveti despre ce se intampla in sistemul medical de la noi? Nu este efectiv iesit din comun ca, chiar si niste nulitati castiga mai bine decat un medic? Ce determinare or sa mai aiba studentii/absolventii sa ramana in cariera de medic sau sa isi dea silinta? Faptul ca un medic depunde juramantul lui Hipocrate, pentru ministrii= gata, de astai am scapat, pentru ca nu ii lasa constiinta/sufletu sa faca rau, asa ca da-le acolo un salariu de mizerie, sa traiasca ca ultimii oameni. Stiind acestea, de ce totusi lumea se mai mira ca iau medicii spaga? Cand nu ai ce pune pe masa lasi in pace etica si moralitatea... ce sa faci...

Răspuns Câştigător
assiris
| assiris a răspuns:

Analizând pas cu pas perioada de dupa '44, în Romania, pe scurt se pot distinge diferite perioade care mai mult sau mai putin prin politici ale "alesilor" unii mai prostanaci ca altii, toate actiunile au dus la EXTERMINAREA NATIUNII ROMANE. La inceput au fost comunistii care au bagat si exterminat in inchisori toata floarea intelectualitatii precum si pe taranul autentic roman. Apoi a fost tot sub comunisti o perioada de "inflorire" cind sub pecetea lipsurilor s-a facut o campanie perversa de sporire artificiala a natalitatii care a dus la nasterea de copii nedoriti si de multe ori cu diverse afectiuni precum si la decese in rindul mamelor. A fost apoi '89 cind virfurile comuniste si-au continuat cu si mai mare vehementa actiunea de distrugere a Romaniei. Perioada Iliescu in care s-au facut cele mai mirsave furturi din bunurile Romaniei in folosul unor privilegiati (Voiculescu, Nastase... ), s-a distrus sistematic toata industria si agricultura Romaniei (politica aplicata ca urmare a plecarii capului in fata UE). Va dati seama fara prea mult efort, ca daca UE trebuia sa deschida supermarketuri, trebuia sa vanda produse ale lor si ca sa se impuna pe piata noastra cu ele trebuiau ca a noastre sa lipseasca. Asa a fost inventata pesta porcina si gripa aviara pentru distrugerea combinatelor de cresterea porcilor si a pasarilor. Ati mai auzit ceva de aceste boli dupa distrugerea lor? NU. Acum mancam numai din import. Mai rau este ca valul a distrus si cotetele gospodariilor individuale luind mancarea de la gura romanilor, tot in ideea de a-i obliga sa cumpere de la supermarketuri. In plus au mai cistigat si cei care ne-au vandut medicamente pentru aceste boli (apa chioara pe post de vaccin!). Au taiat padurile, fala seculara a Romaniei, au vanat fauna, au poluat apele si aerul, au distrus parcuri sau au contribuit la aceste distrugeri prin ignorarea apararii lor. S-au uitat apoi in ograda noastra sa vada cu ce ne mai pot distruge si au gasit. Inteligenta nativa a romanilor. Medicina, invatamintul au fost doua institutii ce trebuiau demolate. Si au reusit. Au fost lasate doar partial ca sa genereze genii care din lipsa de locuri de munca s-au dus la ei sa-si aduca aportul la dezvoltarea lor. Asa am ramas fara spitale, fara asistenta medicala, fara scoli de calitate. Ori fara acestea... vom avea parte de o moarte lenta dar sigura. La toate acestea o mare contributie isi aduce justitia care prin decizii injuste, lasa in libertate criminalii si umple puscariile de "gainari". Au reusit sa dezbine natiunea incit doi oameni nu mai gindesc la fel. Daca unul vrea sa faca un pod peste o apa, perpendicular pe curs, ceilalti 100 vor acest lucru dar fiecare sub unghiul propus de el si acel pod nu se va mai construi niciodata. Vai de generatiile ce vor veni, se vor naste intr-o tara saraca, bolnava si pustie.
Intr-un singur cuvant ceea ce s-a petrecut si se petrece in Romania se numeste GENOCID (e un cuvint prea blajin dar altul care sa semnifice adevarata distrugere nu este in dictionar. Restul... intuiti si voi.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Studentii, cel putin ai mei, nu au nici un fel de determinare. Cei care inca invata o fac fie fiindca sunt ambitiosi si vor sa dovedeasca uturor, inclusiv lor insile ca pot, fie fiindca le e rusine de cadrul didactic care isi da sufletul la catedra.
Mi s-a intamplat sa ma intrebe o studenta: "nu va pare rau ca ati pierdut 6 ani in facultate ca sa munciti pe banii astia?". Trec peste obraznicia evidenta si concluzionez ca are dreptate in felul ei. Nu in lumea mea in care inca conteza oamenii aia bolnavi si amarati care vin la spital ca la Mecca. Dar, in lumea mare, fata asta are dreptate. Si ma doare al naibii chestia asta.

| petru a răspuns:

Pai ce. aveam patru copii mici cand am stat in fata gloantelor (89) si stiam ca pot sa mor.
Insa cine a ascultat pe Golanii, Cinste deosebita si respect meritoriu Medicilor, Dascalilor, Inginerilor si de ce nu si tuturor categoriilor ce compune societatea romaneasca ---Constienta a ce inseamna INTELECTUAL ( am sa pun aceasta intrebare ) dar putini foarte putini au avut si au ACEAASTA VIRTUTE indispensabila unui Neam,
intru propasire
Se spune ""la asa popor ( uni sui ii spun bobor ) asa conducatori ""
Nu, corect este :""La asa intelectuali ( eu le spun cu durere diplomati ) asa Popor imprastiat/risipit/distrus/ insaracit/dez-umanizat ""
se spune cu nerusinare : " fiecare Neam isi merita soarta "
NU corect este : ""Marsavii sunt cei ce nu au grije Sufleteasca pentru Neamul din care fac parte si fara merite isi cere un Drept cel ce nu pune Sufletul, Mintea sau/si trupul intru Demnitatea si nu-atarnarea Neamului din care face parte""
""O! Doamne cat de putini inteleg Adevarul, ca, omul Sfinteste locul, numai cand Pastorii sunt Demni si Prorocii nu mincinosi "" ( O parafrazare a lui Aros din Milet
Eu, petru b./, pacatosul, zic, ca are deplina dreptate bunul/sarmanul, Aros, sau poate eu nu-s pentru lumea aceasta, si cu atat mai putin Aros, cel din Milet!

| LuS[z] a răspuns:

SISTEMUL MEDICAL ERA OK DOAR ADTORIAT MEDICILOR BUNI! PENTRU CA EI PROFESAU CA SA SALVEZE VIETI INDIFERENT DACA PRIMEAU SPAGA SAU NU! ACUM AU PLECAT SI EI...SI SE DARAMA SI "ULTIMELE CARAMIZI"...

| mihalitza a răspuns:

Stii ce caracterizeaza perioada de dupa "revolutie"? Faptul ca toata lumea (care are putere de decizie) identifica, recunoaste public toate neregulile, dar nu ia nici o masura!
Si, atit timp cit ne conduce Mafia-noi preferind sa stam comod in fotolii-nici nu se va rezolva nimic...