Abh
| Abh a întrebat:

Ce parere aveti despre dorinta guvernului de a reduce concediul de maternitate al mamelor la 1 an?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cred ca nu este o masura inspirata. Ma gandesc ca inca nu exista crese unde ar putea fi lasati copilasii, pe timpul cat mama lucreaza si este foarte greu sa gaseasca pe cineva care sa ingrijeasca de ei. Sa speram ca sunt doar discutii. Numai bine!

12 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cretinism în bună regulă.
Pentru un copil cea mai importantă perioadă a vieții sunt primii trăiți constant lângă mamă.
Pa, pa.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

O părere foarte bună. Se stă prea mult acasă pe banii statului şi se munceşte prea puţin.
E o măsură justă. Are dreptate anonimul care spune că-n alte ţări concediul e de câteva luni şi mamele revin după mai puţin de-un an la muncă din proprie iniţiativă.
Aia e atitudine! Nu ca la noi, stau grupuri imense de femei şi plâng că nu le mai dă voie statul să stea acasă pân' la adânci bătrâneţi.
Nu-i de-ajuns că bărbaţii muncesc cu 5 ani mai mult?
E genial să fii femeie în ţara asta! Faci doi copii şi deja munceşti cu 10 ani mai puţin decât soţul tău dar ai pretenţia ca el să te trateze ca egală.
Măsura este foarte bună şi bine-ar fi să intre cât mai repede în vigoare!
Sănătate.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Inconstienti, nemernici, hoti si farisei de cea mai joasa speta, care si-au vazut sacii in caruta, si acum vor sa spolieze sarmanul popor!

Dece nu iau bani de la Videanu, Vanghelie, si toti ceilalti imbuibati, stiuti si nestiuti?!

Ar fi atunci si pentru crese, si pentru gradinite, si pentru medicamente, si pentru salarii decente in sistemul medical si in invatamant, pentru cei tineri, nu pentru dinozauri!

| Nicoleta a răspuns:

O actiune negandita. Un copil de 1 an nu poate fi lasat pe mana oricui.

| NickiMinaj a răspuns:

E stupid, ca restul deciziilor guvernamentale, dar (exista un "dar") e timpul ca romanasii sa invete sa nu mai astepte de la stat. Eu sunt satula pana peste cap de oameni care se plang. Fratilor, faceti dracului ceva sau taceti si inghititi. A, si votati.
E dovedit experimental ca orice prostalau poate sa isi depaseasca statutul social, conditia daca pune umarul la munca. Problema e ca noua nu ne plac eforturile, noi preferam ( ca tara, in general ) sa ne uitam la Realitatea TV in gura lui Boc sa vedem "cat ne mai taie astia". Mi-e jena de existenta unor asemenea indivizi...
Sunt departe de a aproba situatia politica actuala, dar ea e generata si intretinuta de limitarea maselor.
Cu alte cuvinte, vrei un copil, gaseste o solutie, adapteaza-te/muta-te/fa dracu ceva. happy

| NickiMinaj a răspuns:

PsihoSex: Asa, si? Ce solutie ai? Sau te-ai trezit ieri in Romania si esti inca buimac? Ma uimeste cum e posibil sa redescoperim de fiecare data ce tara sinistra traim. Eu niciodata nu mi-as lasa soarta pe mainile statului si nici nu o sa mi-o las laughing

| ines a răspuns:

Da foarte corect ultimul raspuns a lui harciog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce parere sa am? sotia mea a avut 3 luni de postnatal.si am crescut 3 copii.banuiesc, ca nu fac oamenii copii in functie de cati bani le da guvernul sau cat concediu. daca e, este bine, daca nu e, iarasi bine, fistecare abh isi planifica viata cum crede.parerea mea.cunosc multi nejudecati care au facut copii sa aiba alocatii cat mai multe.bautura e scumpa.sau alte si alte cazuri pe care cred ca le cunosti, fiindca lucrezi in domeniu, dupa cate stiu.in situatia noastra economica si politica, in care decizia apartine, ai vazut?, mai mult fmi-ului decat guvernantilor nostri, ce parere poti sa ai? cand altcineva hotaraste in curtea ta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inainte de '89 nu exista asa ceva si cu toate astea, copiii cresteau la fel de bine ca si acum. In alta ordine de idei, posibilitatea de a sta doi ani acasa cu bebica, sa ai tu grija de el si nu o bona sau o tanti de la cresa, e de preferat. Una e sa se ocupe mama de copil si alta sa se ocupe un strain, de multe ori obosit si fara chef. Totusi, ca sa revin, populatia plateste intotdeauna facturile. Asta se intimpla si acum cu marirea taxelor si impozitelor, cu micsorarea concediului de maternitate si cu toate celelate masuri nepopulare si in cea mai mare parte, aberante. Platim facturile. Platim pentru anii de incompetenta dublata de jaful sistematizat al celor care ne tot conduc de doua decenii. Platim pentru ca cei care s-au aflat la putere si au gestionat tara, au gestionat-o prost, in detrimentul poprului, gindindu-se doar la interesele personale si cele de partid. Tara e ca o gospodarie. O gospodarie de care se ocupa un om harnic si cu simt de raspundere va fi prospera. Cei care traiesc in acea gospodarie vor trai o viata imbelsugata, vor avea fetele senine si surizatoare si vor deborda de fericire. Insa, o gospodarie de care se ocupa o putoare care nu face nimic, se duce de ripa. Mai rau, daca puturosul e si hot si prost facut gramada, in scurt timp nu mai ramine nimic in urma lui. Nimic altceva decit frunti incruntate, fete triste si dusmanoase.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Concediul platit se reduce la 1 an.
2. Daca o mama doreste sa stea acasa in concediu neplatit inca un an, e decizia ei.
3. In alte tari din Europa occidentala concediul de maternitate platit este de cateva luni doar, majoritatea mamelor revin la munca dupa maxim 3 luni DIN PROPRIE INITIATIVA.
4. Voi faceti copii pentru bani sau ca sa deveniti mame? Poate nu sunt bani pentru bone sau pentru crese, dar in Romania bunicii sunt inca admirabili in rolul lor de a se ocupa de cei mici.
5. etc. etc. etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bravo Roxa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte proasta

Întrebări similare