anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre legalizarea căsătoriilor civile între persoane de același sex într-o țară democratică? Consider că este un pas firesc pentru respectarea drepturilor egale. De asemenea, cred că fiecare biserică ar trebui să aibă libertatea de a decide dacă le oficializează sau nu, conform propriilor convingeri religioase. Deși nu sunt gay, susțin cu tărie principiile de democrație, anti-discriminare și separarea religiei de stat.

33 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu sunt de acord, in schimb sunt de acord cu parteneriatul civil.

Bula
| Bula a răspuns:

Citeste in Sfanta Scriptura, care este definitia casatoriei!

| mihai69 a răspuns (pentru Bula):

De când e sfânta scriptură lege de stat?!?

| Bula a răspuns (pentru mihai69):

Nu stii ce este Sfanta Scriptura?

| minrest a răspuns (pentru Bula):

Da-mi cartea din Biblie, capitolul si versetele, caci asa se face cand se citeaza din Sfanta Scriptura. Statul nostru nu se ghideaza dupa Sfanta Scriptura, caci nu suntem Arabia Saudita cu zapada sau Iran fara curmale. Suntem stat laic.

Știu. Dar tu știi ce e aia Constituție? Și că acolo scrie clar că România e stat laic? Adică nu e condus de (nicio) biserică?

Asta inseamna ca, cei care au scris Constitutia, nu au nici un dumnezeu? :O
Din acest motiv merg atat de bine si alegerile. sad

Nu, asta înseamnă că în țara asta fiecare are dreptul să creadă în orice Dumnezeu vrea. Sau nu. Fără să se teamă de vreo consecință.

Intrebarea a fost despre CASATORIILE intre persoane de acelasi sex.
Definitia casatoriei este milenara, intre barbat si femeie.
Doar acum, in secolul XXI s-a "inventat" casatoria intre persoane de acelasi sex (inainte, asemeneea cupluri sexuale nu prea au fost agreate de societatte).
Denumirea de "Parteneriat civil" poate fi o definitie juridica (pentru impartirea sau mostenirea bunurilor /averilor), DAR infierea si cresterea unui copil NU trebuie sa faca parte din asemenea demersuri!
Un copil insa NU trebuie invatat sa devina deviat sexual!
Daca copilul se naste bisexual, atunci se pot face corectari dupa nastere respectiv isi poate decide singur soarta, dar doar dupa majorat.

Esti total pe lângă subiect.
Știi că acum orice persoană (care corespunde criteriilor legale) poate înfia un copil? Nimeni nu îl / o întreabă ce orientare sexuală are.

Ba da!
Intai trebuie sa treaca printr-o serie de verificari!
Tu esti langa subiect.

Repet: la acele verificări NU există nimic legat de sexualitate. Chiar ți-a obosit așa rău neuronul de nu poți să pricepi o propoziție simplă?!?

Https://copii.gov.ro/1/adoptie-nationala/
Vezi dacă scrie ceva aici despre orientarea sexuală a adoptatorului!

| Teodore000 a răspuns (pentru Bula):

Prefer să fiu omorât pentru iubire decât să trăiesc fără dacă e să ajung în Iad o să mă bucur că n-o să mai fiu înconjurat care motivează dorința de a uicde prin credințe personale.

| Teodore000 a răspuns (pentru Bula):

Doar că în alte țării nu doar că se poate ci este și mai benefică decât să lesi un copil fără familie.

| minrest a răspuns (pentru Bula):

Cum sa se nasca copilul bisexual? Vrei sa spui cu organe genitale necomforme sexului sau incerte. Asta se numeste intersex. Sunt cazuri rare. Bisexual insemna ca e atras de persoane de ambele sexe, asta nu se poate determina la nastere. Deocamdata persoanele necasatorite pot infia copii, asta ii cuprinde si pe homosexuali. Asta se face de mult timp, si nu s-a observat ca acesti copii sunt invatati in vreun fel sa devina homosexuali. Dar copiii de la casa de copii, da, se abuzeaza intre ei si pot deveni homosexuali.

| darrio2007 a răspuns:

Pe undeva as fi de acord. Dar sa nu adopte niciodata un copil. Si sa isi vada de ale lor doar in dormitor.

| Teodore000 a răspuns (pentru darrio2007):

Păi și dacă aș vrea să fac o cină romantică ar trebui să o mănânc în dormitor?
Și preferi un copil să nu aibe o familie sau să aibă doi oameni care să facă totul pentru acel copil indiferent că tu nu consideri că acei oameni împreună cu acel copil formează o familie.

| LoveSleep a răspuns:

Intrebarea asta e mult mai complexa si nu poate fi dezbatuta atat de usor.

Toata nebunia asta woke e foarte periculoasa pentru ca creeaza tot felul de aberatii. Parerea mea este ca odata ce promovezi constant treaba asta nu faci decat sa le dai idei celor slabi de inger. Daca acum ceva timp se susținea ca homosexualitatea e ceva cu care te nasti, acum e o chestie pe care o incerci ca si sexul la 16 ani.

Si ai zice ca nu e o problema, dar cred ca cele 194492 de spectre de gen sau cum dracu le zice te-ar putea contrazice.

Mai mult, unii se identifica ca fiind caini. Altii ca femei si vor sa se duca in toaletele femeilor. Si asa mai departe.

Exista copii de 16-17 ani care au crize existențiale si nu stiu cine sunt sau vor sa fie. Si daca acum 10 ani isi lăsau breton, se vopseau brunet si se dadeau cu fard negru pe la ochi, acum vor sa isi faca operatii de sex.

E imposibil sa nu vezi problema aici.

Pe de alta parte, nu vad de ce ai interzice oamenilor sa latre prin parc, daca asta vor. Si totodata, discutia legata de adoptia copiilor e iar foarte complexa. Ca majoritatea copiilor traiesc in conditii mizere si sunt molestati prin centre de plasament. Cea mai mica problema a lor ar fi sa fie adoptati de 2 homosexuali, care au o relatie solida si functionala.

Deci cum ziceam, e un subiect mult mai complex decat pare la prima vedere.

| gabicoo a răspuns:

Ți-ai găsit în sfârșit jumătatea?

| anonim_4396 explică (pentru gabicoo):

Ramâne de văzut.

| Teodore000 a răspuns (pentru anonim_4396):

Să vă țină.

| minrest a răspuns:

Da, asa ar fi corect. Oricum, exista familii de gay in tara, casatoriti in strainatate, si nu s-a intamplat nimic deosebit.

| Holiday a răspuns:

Trebuiau demult legalizate si in Romania. In ce priveste organizatiile religioase, e treaba lor daca vor, sau nu, sa faca un anumit ritual. Pana la urma, tot circul ala, e total irelevant dpdv legal.

| ioana748 a răspuns:

Daca se iubesc nu au nevoie de nici o oficializare.
Isi organizează singuri viata, in asa fel incat celalalt sa fie protejat in cazul in care unul decedează.
In rest, cum se raportează la divinitate este strict treaba fiecaruia, nu este nevoie de circ ieftin cu rochite sexy de mireasa.
Daca sunt oameni de bun simt isi pot duce viata in iubirea si linistea lor fara sa aiba nevoie de confirmare din exterior.
Sunt si cupluri heterosexuale care traiesc foarte bine si fara casatorie.

| FreddieM a răspuns:

Parteneriatul civil, asa cum îl numește stimatul Ioandelasal, nu are nici o treaba cu asa zisa căsătoria religioasa, e pur și simplu recunoașterea și înregistrarea cuplului ca nucleu familial cu toate drepturile aferente, asa cum e natural și normal sa fie. Tipul asta de discriminare, pe fond religios e oribil și de neacceptat, într-o societate care se pretinde a fi civila și democratica.
Pai ce, drepturile civile și democratice sunt făcute doar pentru credincioși? Sunt profund dezgustat de modul asta de gândire, de asta suntem ultimii în Europa, nu ne mai trezim veci cu asemenea elemente care din păcate formează majoritatea populației.
Și ție, credinciosule, ce daune îți aduce dacă acel cuplu are drepturi sociale ca toți ceilalți? Nu uita ca credința e opțională și personala, învață să-ți vezi de viata și familia ta, în ce crezi tu te priveste în mod personal, și te rog, fa-o doar în mediul tău privat, nu interesează pe nimeni câte mătănii făcu tu noapte prima de culcare sau câte oase de morți și mâini de popi hapsâni vrei sa pupi.
Cheers

| Cipi1212 a răspuns:

Nu este corect să legalizezi homosexualii.

| mihai69 a răspuns (pentru Cipi1212):

Poate nu știi, dar chiar sunt „legalizați".

| ALM2000RO a răspuns:

Sunt 100% pro!
Ar fi și culmea să nu fiu de acord cu drepturile egale pentru minoritățile sexuale, având în vedere că și eu mă număr printre aceștia (sunt AroAce deci personal nu am ce drepturi să cer, decât să sper că nu vom mai fi văzuți ca niște extratereștrii/monștrii)!

| Venerabilul a răspuns:

Asemenea și eu sunt pro parteneriatului civil, dar împotriva căsătoriei. Că odată cu căsătoria vor pretinde dreptul de a adopta copii, iar aceștia în cauză vor fi privați de o copilărie normală și obstracizați de societate.
Nu consider că un cuplu gay poate să dea un exemplu pozitiv unui copil.
Mă rog eu cam privesc treaba asta și dintr-o maniera mai subiectivă. Anul trecut am cunoscut un homosexual care afirma cu tărie aproape zilnic că el e femeie și că are vagin. Îl dezgustau bărbații cu păr pe piept, el se epila și pe picioare. Mereu se referea la sine la feminin. El avea o relație cu un alt bărbat dar cu toate aceste făcea avansuri și altor bărbați.
Mă rog poate cazul acesta este unul izolat, dar mi-a schimbat radical părerea despre homosexuali.
Cat despre cununia relegioasă, creștinismul este împotriva cuplurilor de acest gen.

| Effy35 a răspuns (pentru Venerabilul):

Trebuie să recunosc că, inițial, am fost și eu reticent față de ideea adopției de copii de către cuplurile de același sex, temându-mă de eventuale efecte negative asupra copilului. Totuși, am înțeles că există proceduri foarte stricte care evaluează atent situația financiară a cuplului și starea lor psihică, printre altele. Mai mult, studiile arată că acești copii se dezvoltă și se integrează la fel de bine ca în cazul familiilor heterosexuale. Din perspectiva mea, este mult mai important ca un copil să fie crescut într-un mediu iubitor și susținător, chiar de către un cuplu de același sex, decât să rămână într-un centru de plasament.

| FreddieM a răspuns (pentru Effy35):

Subscriu 100% expunerii tale. Asistam din păcate la un tip de gândire obtuz, nedezvoltat, care se lasă impresionat de aparente, de obicei dominati de umbra homofobiei, parca pentru ei cuplurile de același sex sunt complet lipsite se afecțiune, de sentimente, rațiune și conștiința. Dimpotriva, eu sunt convins de exact total contrariul, cred și ca nivelul intelectual al acelor cupluri e mult peste media celor care ii critica și ii judeca.
Cheers

| Holiday a răspuns (pentru Venerabilul):

"Că odată cu căsătoria vor pretinde dreptul de a adopta copii"

De fapt, poti adopta copii si daca esti necasatorit. Cel mai cunoscut exemplu e cel al lui Teo Trandafir.

Oricum, care ar fi problema adoptiei unui copil de catre cuplurile gay?! De fapt, orientarea sexuala a unui individ nu are nicio legatura cu cea a parintilor. 99, 99% dintre homosexuali au avut parinti heterosexuali, sau cel mult bisexuali.