| anyia a întrebat:

Ce parere aveti despre "pocaiti", musulmani, atei etc? Sunt curioasa deoarece mi se pare ciudat si putin deplasat acest conflict intre religii, iar parintii mei fiind penticostali(pocaiti) sunt criticati de majoritatea celorlalti "crestini". Bine, nu ei personal, ci acest cult, daca pot sa-i zic asa.

Răspuns Câştigător
| corasa a răspuns:

Religia si credinta ar trebui sa fie ceva personal. In momentul in care se incearca raspandirea/propovaduirea/demonstrarea/justificarea lor, apar in mod nemijlocit conflicte. Spre exemplu, eu nu pot sta deoparta si "inghiti" cand un credincios vine si spune ca Dumnezeu a zis aia, ca trebuie sa faci aia, ca o sa arzi in iad. Voi raspunde prompt si taios, deoarece mai presus de toate consider ca ratiunea si logica trebuie aparate. Altfel, crestinul e liber sa fie cresti, musulmanul e liber sa fie musulman samd., insa cand "ies la rampa" sustinerile lor vor fi criticate. Daca parintii tai umbla din usa in usa incercand sa propovaduiasca religia, este de asteptat sa fie criticati. Daca nu, este doar semnul ignorantei crestinilor, care nu accepta existenta a altceva decat tagma lor incuiata.

Bottom line: fiecare e liber sa creada ce vrea, insa cand isi va face publica pozitia, ar trebui sa se astepte la dezbateri si contraargumente - este doar normal.

8 răspunsuri:
| TAzOVsKY a răspuns:

Buna! Si eu sunt de aceeasi religie...si stiu cum e. Dar sa stii ca nu e larga calea care duce in cer. Si nu e presarata doar cu flori ci si cu lacrime si spini. Dar cel ce va birui, ce va indura pana la sfarsit, fie ca e,, pocait,, sau alta religie, cel ce va face voia lui si Il va sluji din inima va primi cununa din mana Celui Prea Inalt! happy

| Flaviius87 a răspuns:

Nu ar trebui sa se ajunga la astfel de conflicte, oamenilor le pasa prea mult ce se intampla in ograda vecinului in loc sa se uite intr-a lui!
Cautam defecte la alte religii/culte in loc sa ne pese de sufletul nostru...ar trebui ca fiecare sa-si vada de treaba lui - fiecare este liber sa aleaga sa fie ce-si doreste! si mai mult decat atat ar trebui sa fie respectat in orice decizie ar lua.In afara de Dumnezeu, fiecare este stapan pe viata sa, nu si pe a altora!
Vreau sa te intreb pentru cultura mea generala daca in cultul penticostal are in doctrina sa o zi(sau noapte) pe an "a desfatarii"?
Simte-te libera sa alegi singura cum vrei sa traiesti, nu cum ar vrea lumea!
Succes in orice decizie vei lua!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oamenii din toate timpurile au crezut in ceva suprem si supranatural. Totdeauna au existat conflicte intre religii, si acum cel mai cunoscut este intre lumea musulmana si cea crestina. Penticostali, baptistii si iehovistii sunt criticati deoarece cultul lor nu se aseamana cu cel ortodox sau catolic, iar iehovisti aproape ca au schimbat Biblia. Religia e pe cale de disparitie mai ales in statele Europei si cele dezvoltate dar totusi in curind ne asteapta un razboi intre religii! Ce nu s-ar intimpla speram ca totul va fi bine...

| AnyaLyzzy a răspuns:

Eu una sunt ortodoxa si am multi prieteni penticostali sau martori ai lui Iahova dar nu fac nici o discriminare intre crezurile lor sau ale mele si in plus sa faci astfel de discriminari in secolul 21 este total prostesc, doar traim intr-o lume foarte dezvoltata.Si inainte de judeca gradina vecinului judeco mai intai pe a ta.Sincer nu da atentie persoanelor care vorbesc astfel de lucruri. Sper ce te-am ajutat.Pa!

| smile4mee18 a răspuns:

Eu una cred ca este una dintre cele mai mari idiotenii din lume sa marginializezi un om doar pentru ca e de alta religie.Am prieteni de alte religii si sunt FFF de treaba.Nu conteaza in ce crezi sau cum crezi ca pana la urma tot un Dumnezeu e, nu? N-are rost sa-i criticati pe cei de alta religie ca poate sunt mai draguti decat cei de religia voastra!

| BADBUNNYaruncacubanii a răspuns:

Pai pentru ca penticostalii au obiceiuri mai neobisnuite atunci cand se roaga, si probabil, parintii tai fiind de religie pentiscostali, ai fost si tu la biserica lor, daca tie tii se pare ceva normal cum ei se roaga, ei bine acelor care nu apartin acelei biserici/religii nu li se par mai deloc normal, din aceasta cauza sunt cei mai criticati de alte biserici. dar parerea mea personala este ca, nu este absolut nici o problema din ce biserica faci parte sau cum te rogi, daca te rogi la acelasi zeu si nu la altul, ii pazesti cele 10 porunci, si esti o persoana buna. sunt multe biserici diferite, nu poti stii care biserica cunoaste cel mai bine Biblia, cuvantul Domnului, dar rugaciunea in general este la un singur Dumnezeu. pup pa-pa :*

| AlinaG a răspuns:

Asa cum sunt si crestinii sunt urati sau criticati de musulmani si invers. Este ca si cum ai pune un eschimos in savana si un african in polul nord. Fiecare are felul lui de a vedea lucrurile. Parerea mea. Eu sunt agnostica.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Lucrez în vânzări acum şi echipa mea este formată în felul următor:
Un agnostic, un ateu (eu), un musulman, doi romano-catolici, un deist, un ortodox şi un reformat.
Treaba e-n felul următor: fiecăruia dintre noi ni se bârlăre de ce credinţă sau necredinţă are celălalt. Ba încă uneori mai facem şi băşcălie pe teme religioase şi absolut niciunul nu s-a supărat niciodată şi formăm o echipă chiar ok şi ieşim des seara în oraş după muncă şi ne înţelegem bine.
Asta se întâmplă în Cluj, un oraş totuşi foarte cosmopolit şi diferit faţă de marea majoritate a României.
Când locuiam în oraşul natal însă, oraş a cărui nume n-am să-l pomenesc aici, tot ce nu era creştin-ortodox, familist convins, heterosexual, pupător de moaşte, cotizant la biserică şi anti-avort - era considerat a priori un om nedemn de încredere şi care trebuia numaidecât exclus din societate.
Ăştia-s oamenii. Mai trebuiesc încă 50 de ani ca România să înceapă să aibă mai mulţi oameni în stare să raţionalizeze şi să priceapă că înclinaţiile de orice fel ale individului (inclusiv cele religioase) sunt chestiuni private şi care ar trebuie să privească doar pe însuşi individul în cauză şi nu pe toţi.
Personal am colaborat foarte bine cu un ONG de pe lângă Biserica Penticostală din oraşul natal şi, cu excepţia unui individ, toţi oamenii de-acolo mi s-au părut foarte de treabă şi respectuoşi.
Mi-aduc aminte chiar o fază amuzantă: La încheierea unui proiect mai mare, ne-au rugat să ne declarăm apartenenţa religioasă ca să ştie ce meniu să adopte pentru dineu (pica în timpul unui post ortodox şi în perioada pre-ramadan la musulmani) iar noi în echipă eram, pe lângă 8 penticostali, 3 ortodocşi, un musulman şi doi atei.
M-aşteptam să se uite urât, dar, culmea, n-a comentat nimeni când am spus că-s ateu iar cu doi dintre oamenii ăia păstrez şi-acum legătura.

Numai bine.