| VladAntonio a întrebat:

Ce parere aveti despre primarii oraselor / comunelor voastre?
Aduc ei un adevarat beneficiu comunitatii?
Isi arata sustinerea fata de generatiile tinere? ( daca da cum? ).

As dori raspunsuri bine argumentate, va multumesc.

( Vlad )

5 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Da! Se preocupă de tânara generație: urmașii și urmașii urmașilor lor nu vor mai trebui să muncească la cât au furat actualii primari. Un bun exemplu: Long, John Long from SushiAwa! De 20 de ani primar!

| dullcat a răspuns:

Am o parere proasta.Ca orice altul dinainte si oricare va urma pe viitor, doar cand vin alegerile se misca lucrurile si posteaza pe Facebook toate cele.E penibilut....Plus ca mereu se consuma fonduri pe aceleasi lucruri la fiecare 2 ani: pavele, panselute, arbori care se usuca, banci si cosuri de gunoi(aglomerate, deloc calculate astfel incat sa indeplineasca nevoile zonei: fie prea multe intr-o zona fie aproape 0 in alta) cu sigla primariei trantita acolo ca pentru chiori, sa se vada de la cativa kilometri a cui este investitia.

In loc sa restaureze o cladire monument istorica care sa devina punct de intalnire pentru asociatii si discutii deschise cu locuitorii orasului, primarul inca merge pe drumuri ca acum cateva secole si,, discuta'' cu multimea in cartier, tot inainte de alegeri, evident.

Daca ar dori sa sustina tinerii nu ar strica sa se ocupe de proiecte care sa incurajeze antreprenorii locali, astfel incat tinerii sa nu plece in strainatate cand vad ca daca preiau afacerea familiei mor de foame sau cand isi dau seama ca nu pot ajunge la facultate etc.

| dullcat a răspuns:

Aplicatia pentru a semnaliza neregulile orasului este o gluma.Mi-am pierdut timpul facand sesizari care apar rezolvate doar pe hartie, in realitate nu.Cand am scris pe Facebook anumite sugestii, in mesaje private, cu linkuri si informatii clare, in urma vizionarii discutiilor/dezbaterilor online in pandemie, despre cum functioneaza alte orase, idei tip rezumat notate de mine, principii de eficienta si regenerare urbana etc. etc., mi s-a vorbit initial frumos, am fost invitata intr-o audienta, dar apoi cand am refuzat pentru ca ma aflam la facultate si am continuat cu inca vreo 2 mesaje, am primit emoticonul angry.
Halal comunicare.In prezent, desi am ocazia sa merg in audienta oricand(sa zicem), nu vreau, situatia ar fi tot penibila, doar o lupta intre orgolii si o pierdere de timp pentru mine.

Degeaba le trimiti materiale ca la chiori, vor ramane doar niste linkuri si pdf-uri niciodata deschise.In unele cazuri printate in format fizic dar niciodata citite.

Un exemplu de primar bun (Oradea) https://youtu.be/89RJKDI8GAI?t=964
Alt exemplu (Ciugud, Alba) https://youtu.be/89RJKDI8GAI?t=2278

suntserios
| suntserios a răspuns:

Din ultimii primari pe care i-a avut orasul meu in asta am cea mai mare incredere, si cele mai multe asteptari. Stiu doar ca mai are nevoie de un mandam minim sa i se vada rezultatele.

| ReddY25 a răspuns:

Al nostru e de doua decenii si nu a facut mare branza..Ideea e ca dansul a facut un fel de troc cu rromii din comuna, ca ei sa-l voteze la fiecare alegere locala iar dumnealui sa le permita construirea caselor de tip vila in toata comuna cu pricina.Acum,comuna e plina ochi de rromi si de casele lor neterminate(o strategie de a nu plati impozit) si sunt periculosi pe deasupra.Cam asta e primarul nostru