Doamne feresete. Pai ei nu judeca. Pai ce au sa scoata crucile din scoli. Ca asta ne mai ajuta sa luam o nota mai mare. Si credinta in dumnezeu unde e pana la urma. Acesti oameni au inpresia ca noi nu credem in dumnezeu si chestii din astea.
Ar fi un subiect de dezbatut, dar numai dupa ce rezolvam toate celelalte probleme, altfel punem carul inaintea boilor, cum facem noi romanii de obicei. Normal ca vest-europenii pot discuta pe tema asta, noi inca mai avem copii care dorm pe strazi si parinti care nu stiu ce sa le puna pe masa copiilor. Daca asta nu are legatura cu speta, atunci sa nu uitam nici ca oameni care au savarsit infractiuni cu violenta se plimba liberi printre noi, in timp ce instantele motiveaza arestarea altora prin faptul ca sunt persoane publice si nearestarea lor dauneaza imaginii justitiei. Cine are timp sa se ocupe de crucile din scoli cand justitia noastra il face scapat pe cel mai cunoscut condamnat pentru terorism, fara ca cineva sa raspunda de fuga acestuia? Ce sa mai vorbim de libertatea de constiinta, cand oficiali ai statului flutura la TV inregistrari ilegale cu ministri si parlamentari? Sau de discriminare atunci cand primul om din stat isi angajeaza fiica pe pile, apoi o promoveaza in partid pentru ca in final sa o faca si europarlamentar? Mai vorbim de sanse egale cand viitorul ginere al presedintelui castiga un concurs de angajare la care a fost singurul participant? Sau atunci cand presedintele declara (neintrebat) ca numeste un sef la SIE pentru a satisface o dorinta a sotiei acestuia?
Tzara arde si baba se piaptana! Iata ultimul lucru care mai era de rezolvat in tara asta!
@mg e prea mult spus ca o cruce pe perete inseamna crestinare fortata. Si nici nu vad ce rau face acolo. Eu unul cred ca pentru copii e bine sa creasca sub invatatura crestina, valorile morale sunt inestimabile, iar dupa ce creste si isi formeaza discernamantul, copilul poate alege ce ii convine. E parerea mea, dar stii cum e, chiar daca parintii sunt atei, majoritatea tot sarbatoresc Pastele, Craciunul, si similiar trec prin rituri crestine in momentele cheie. Asa ca ce rau le-ar putea face o cruce sau icoana pe perete, cata vreme nu au dusmanie fata de crestinism?
Da, poate asa altii vor sa faca scoala in limba chineza, in scolile sau clasele pentru minoritati cred la fel ca nu ar fi nici o problema, mi se pare normal sa respecti traditia si religia altora dar sunt aspecte unde majoritatea decide.
Asta nu va produce nici pe departe o schimbare dramatica sau destramarea cultului.La inceputurile crestinismului oameni erau ucisi pentru ca erau crestini, inchisi doar pentru ca isi aparau credintele
Pot scoate crucea din clase sau cabinte daca ii deranjeaza atat de tare dar nu vor putea niciodata scoate crucea din locul cel mai important:din inima
Raspuns nu am. Dar ma raliez raspunsului lui "regis" Nimic fara Dumnezeu! Numai bine.
Nu inteleg cum o cruce poate limita libertatea la cunostinta a copiilor? Cu ce dovezi a venit ca o cruce pusa pe perete limiteaza acest lucru? Mai degraba prin acesta interdictie este limitata libertatea. Fiecare are dreptul sa hotarasca pentru ei ce sa puna in mediul in care stau. Asa ar fi corect nu?
@tipu/ Sa sti ca in cazul acesta da, am o logica beton. Dovada ca si cei de la CEDO au gindit ca mine!
A mai fost o discutie pe aici cu subiectul acesta. Noi nu sintem un stat fundamentalist crestin. La noi religia este o optiune si fiecare poate alege ce religie vrea. Pe acest principiu s-a scos crucea din scoli. Poate uni sint crestini altii nu! Unora le face placere altora nu. Atunci s-a hotarit scoaterea crucii iar libertatea fiecaruia sa se manifeste in spatiu privat neinstitutionalizat unde s-ar putea spune ca se incerca o crestinare fortata.
Doamne fereste...de ce sa scoata cricile din scoli? totusi, cu ce ii incurca pe ei? Acesti oameni sunt de parere ca tinerii nu sunt liberi sa aleaga? Eu cred ca daca in scoli sunt cruci niciun elev nu va avea de suferit.asta cu siguranta...mai degraba vor avea de castigat
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
Utilizatoare123 întreabă: