Eu cred ca ar trebui sa devina cetateni romani in adevaratul sens. Doar asa vor putea fi controlati cum trebuie. Se spune ca sunt discriminati dar de multe ori nu se ia nici o masura in cazul unor nereguli in privinta lor. Am cunoscut mai multi rromi ( nu rromi ). Am avut si un prieten rrom. Modul in care sunt educati ei ii fac sa fie foarte impulsivi. Nu prea poti vorbi cu ei. Eu stiu din proprie experienta. Prietenul acela al meu era foarte de treaba si m-a ajutat in multe privinte insa atunci cand i se parea lui ceva era foarte impulsiv, violent verbal cat si fizic.
E normal avand in vedere conditiile lor de trai. Nu poti sa iti spui o parere pana nu traiesti ca ei. Se acumuleaza multe frustrari in legaturi.
Ar trebui sa fie monitorizati mai atenti. Sa fie egali cu noi ca drepturi, dar si ca obligatii. Ei vor prima parte dar pe ultima nu o respecta.
In inchiere subliniez ca sunt fel si fel de rromi. Unii sunt cumsecade. Din pacate majoritatea au un limbaj si un comportament care lasa de dorit.
Mi se pare că au mai multe drepturi decât oamenii, iar chestia asta mă deranjează. Dacă vor să fie trataţi la fel ca noi, să se supună şi aceloraşi reguli. Da, sunt şi rromi cumsecade, dar ei sunt excepţiile care confirmă regula în baza căreia ar trebui să-l clonăm pe Hitler. Mai mult nu spun.
Drepturile si facilitatile pe care un rrom le are ar trebui sa fie aceleasi cu cele pe care le-ar avea orice alt cetatean roman. Si cred ca ar avea si dreptul de a se numi t, igan, nu inteleg de ce se insista atat de mult pe schimbarea identitatii lor nationale.
Cred ca sunt discriminati si cred ca vor fi in continuare, insa trebuie sa recunoastem ca vina pentru acest lucru apartine in special conationalilor lor si mai putin celor care ii descrimineaza.
Eu unul nu am cunoscut rromi cumsecade, insa am cunoscut mai multi t, igani. Precizez acest lucru pentru ca niciunul dintre cei pe care eu ii cunosc nu a mentionat vreodata ca ar fi rrom, absolut toti numindu-se t, igani. Din pacate sunt bagati cu totii in aceeasi oala, iar romanii ar trebui sa inteleaga asta pentru ca patesc acelasi lucru in fata strainilor, exemplul cel mai la indemana fiind Italia.
Rrom, rrom, dar pe buletin sunt romani, asa deci au drepturi egale la fel ca si noi.
Eu am cunoscut de aproape rromi, i-am bagat in casa si m-au furatm, au vb urat de mine etc. poate am avut eu o experienta neplacuta si prin urmare iti zic ca nu-i judec pe toti. fiecare padure are si uscaturile ei.
Frate sincer tinand cont ca strainii urasc romanii, datorita acestor ciori bengaleze, venite din india si dreq stie de mai unde nu's de acord!
Am avut in scoala un profesor genial, care era rrom. Tatal lui e chiar analfabet (e totusi greu sa iti dai seama), dar foarte respectuos si de treaba. Familia acestuia este una deosebita. Sunt intr-adevar Oameni, sunt mai buni decat unii romani. Si tatal meu a avut in liceu un profesor de lb romana rrom pe care l-a pretuit foarte mult.
Din pacate in cazul acestei etnii majoritatea ii da prostul renume. Exista si multa discriminare pozitiva, evident. Exemplele de la inceput sunt foarte rare. Sunt de acord cu drepturile, facilitatile, insa degeaba de exemplu vin copiii la o scoala sa invete limba rromanes si romana si engleza, sa invete codul bunelor mainere (daca se face asta) daca mediul familial nu are nimic in comun cu toate acestea. E praf in ochi.
Eu nu am absolut nicio problema cu ei
toti suntem oameni.fie romani ca suntem romani sau rromi
chiar nu ii inteleg p astia care se feresc de ei
unii sunt chiar fff de treaba
spre deosebire de unii romani.
mai ales astia care discrimineaza pe tt lumea ...de parca ei ar fi mai presus