| Claudiaeredit a întrebat:

Ce patesc daca ma opreste un politai cu masina si vede ca nu am platit timbrul de mediu? Ce sanctiuni?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca trebuia si n-ai platit timbrul de mediu inseamna ca n-ai inmatriculat masina si, circuland cu ea neinmatriculata, comiti o infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART.334. Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă."

| darrio2007 a răspuns:

Nu puteai inmatricula masina daca nu platesti.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Taxa de timbru se plateste la inmatricularea masinii pe numele tau. Nu platesti taxa de timbru, nu inmatriculezi masina, nu are nicio treaba cu opritul in trafic.

| Claudiaeredit explică (pentru suntserios):

Este inmatriculata pe numele vechiului proprietar in 2006 acum trebuie sa platesc o taxa pentru a trece numerel pe numale meu cu adica un nou proprietar.Deci trebuie platita o taxa, timbru sau taxa noului proiprietar, ce pot sa patesc daca nu platesc?

| suntserios a răspuns (pentru Claudiaeredit):

Tu chiar nu ai priceput ca nu poti inmatricula masina pe numele tau fara sa platesti taxa de timbru?

| Claudiaeredit explică (pentru suntserios):

Era vorba daca ma opreste politia pana o platesc. si nu am platit-o ce poate sa imi faca? Acest raspuns nu l-am primit concret de la nimeni

| suntserios a răspuns (pentru Claudiaeredit):

De ce nu vrei sa intelegi?

Taxa de timbru trebuie platita cand inmatriculezi masina. Fara taxa platita nu poti inmatricula masina.

Nu ai platit taxa de timbru inseamna ca mergi cu o masina fie care nu e inmatriculata fie ca nu e pe numele tau.

In primul caz faci puscarie, in al doilea caz nu se intampla nimic.

Niciodata niciun politist nu o sa te intrebe de taxa de timbru, o sa te intrebe cei de la serviciu inmatriculari.

PS: Zi-mi ca nu ai permis ca nu cred ca un sofer as pune astfel de intrebari.