| Sulty_Mihai_1986 a întrebat:

Ce pateste un vanzator de pe olx daca produsul ce il vinde nu corespunde descrierilor, ci doar cu titlul/modelul produsului si poze?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Asa cum ti-am spus si in mesaj n-are rost sa faci plangere, in situatia expusa, mai ales pe privat, nu ai nici un motiv si n-o sa pateasca nimic.
In plus poate sa-ti faca si el plangere penala, pentru inducerea in eroare a organelor judiciare, conform Codului penal, citez:
"ART.268.Inducerea în eroare a organelor judiciare  
  (1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  (2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
  (3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale."

| Violleta2022 a răspuns:

Nu pateste nimic! Ti-am mai spus asta, ca doar nu vinde in magazin si este obligats a declare ca produsul sa fie exact ca in reclama.
Poate sa vanda si un produs defect, este pe olx si de acolo cumperi pe propria-ti raspundere.
Esti sfatuit foarte clar de OLX sa nu cumperi nimic daca nu ai ocazia sa mergi personal sa te intalnesti cu cumparatorul, sa vezi produsul si sa vezi daca functioneaza.
Te-ai pacalit si nimeni nu are ce-i face aluia.
Sa stii ca, de mai pui intrebarea asta de 100 de ori, in diverse forme, tot nu poti schimba nimic.
Ai gresit, te-ai pacalit si ai ramas cu un produs pe care l-ai luat din prostie. Daca cumpaari din magazin, nu te tragea nimeni in piept si puteai sa faci reclamatie, ca imedia primeai banii inapoi.
Din pacate, dupa Olx nu primeste nimeni nimic, nici macar atentia Politiei.

| mihai69 a răspuns:

Ce să pățească? Nimic.

| Sulty_Mihai_1986 explică (pentru mihai69):

Gen daca iti trimite produsul si nu corespunde 100% cu descrierea.

| mihai69 a răspuns (pentru Sulty_Mihai_1986):

Mor de „gen-ul" ăsta...
În fine... Dacă a spus că vinde un telefon și ai primit o cărămidă, îl poți acuza de înșelătorie. Dar dacă ai primit un telefon... nu prea mai ai de ce să-l acuzi.

| Lioana a răspuns:

Cand cumperi de pe olx iti asumi niste riscuri. Nu e ca si cum ai cumpara din magazin.

| Începătorul988 a răspuns:

Salut. Poti depune plangerea asupra lui la politie, dar dureaza prea mult. Drept urmare, nu pateste nimic. Si eu am cumparat un telefon nu tocmai ieftin, ce dupa 30/40minute de utilizare aparea o dunga roz pe ecran si se bloca touch-ul.

| Sulty_Mihai_1986 explică (pentru Începătorul988):

Si respectivul a patit ceva? Sau mai bine nu ma obosesc?

Daca fac plangere nu imi trebuie adresa lui completa? Ii cunosc doar numele si orasul, eventual telefonul.

| StefanStefan3000 a răspuns (pentru Începătorul988):

S7 edge? rolling on the floor

| Începătorul988 a răspuns (pentru Sulty_Mihai_1986):

Nu, nu m-am chinuit sa ii fac plangere. Erau prea multe drumuri la politie, si toate cele.