anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce pedeapsa ar trebui sa primească oamenii care se dau drept cerșetori și de fapt au vile și haine scumpe?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform L.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, rep. in 2020, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 2
  Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
  3) apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte;"
Aceasta contraventie se pedepseste cu amenda de la 100 lei la 500 lei.

| Simpatic a răspuns:

Darmat cu buldozerul vilele si palatele lor si ei bagati la munca in folosul comunitatiiwinking

| Furnicuta000 a răspuns:

Si ce pedeapsa ar trebui sa primeasca cei ce incurajeaza cersetoria? Eu nu pot sa ma duc sa-mi iau un covrig fara sa ma implore cineva in genunchi sa ii dau bani sa-si cumpere si el covrig. Si daca ii cumpara cineva (normal ca ii cumpara) il arunca (cati covrigi poti manca). Ei asteapta bani. Si ce crezi? Primesc, romanii sunt foarte darnici. Si uite asa am ajuns sa nu pot sa ma plimb prin Bucuresti fara sa dau de cineva care sa-mi ceara 5 lei. Era un barbat la semafor printre masini la bustul gol ca sa se vada ca are vitiligo. Vitiligo! Sunt sigura ca in afara de petele alea de pe piele nu mai are nimic. Si mama are vitiligo si nu cerseste. Dar unde exista oameni darnici vor exista mereu cersetori.