Sunt destule, incepand cu stabilirea programului de munca, a sarcinilor in plus care intra la si altele, a sanctionarii disciplinare, inclusiv concedierea, etc.
Nu mare lucru, nu le lua dupa cei care comenteaza dar nu cunosc legislatia, nu te poate nici da afara decat pentru abateri disciplinare grave.
Hehe și ce ușor te poate da afara chiar.
Doar daca esti idiot si nu iti cunosti drepturile. Am mai auzit din astia la care le spune patronul sa nu mai vina la munca si ei nu mai vin...
Daca se vrea exista posibilitatea sa fii dat afara in mod legal cu tot cu drepturile tale in brate.
Exista chiar si un articol in codul muncii
" în cazul în care salariatul nu corespunde profesional locului de muncă în care este încadrat."
si doar angajatorul constata daca corespunzi profesional sau nu.
Nu te poti trezi dupa cativa ani ca angajatul nu corespunde profesional, asta se poate doar la inceput.
Dar te poti trezi dupa 6 luni.
nu stiu unde erau conditiile astea in discutie si le-am ratat eu.
si sa stii, cunosc caz unde dupa 2 ani a cam fost zburata persoana ca primise prea multe sanse sa faca ce trebuie,
Nu te poate da afara decat cu comisie de ancheta iar 99% dintre micii patroni de pe la noi nu fac asta, asa ca il poti da in judecata si va trebui sa te primeasca inapoi plus sa iti plateasca salariu pe lunile in care nu ai lucrat acolo. Cunosc destule cazuri in care angajatul nu a putut fi da afara indiferent cat si-au dorit unii.
Sa-l demita, sa ii aplice o sanctiune, sa-i retina din salariu eventuale pagube facute, sa-i ceara sa respecte Regulamentul interior, Prevederile de protectia muncii, PSI, ordinea si curatenia la locul de munca, sa nu paraseasca locul de munca etc.
Ovidiu întreabă: