Salut
Acolo sunt datele tale personale îl poți reclama la poliție
Nu știu ce va pățit posibili o Amenda așa cred eu
Ca să anunți poliția că cineva ți-a furat buletinul, trebuie să ai o dovadă că aceasta s-a întâmplat. Altfel poliția nu începe o cercetare doar pe baza unei declarații fără dovezi. Nu se joacă.
În mod normal trebuie să anunți poliția chiar atunci când încă nu ți l-a furat, dar caută să îl fure.
Îl poți reclama și după furt, și îl poți reclama și după ce ți l-a furat. Datele de pe cartea de identitate pot fi folosite în mod ilegal. Și dacă se va întâmpla asta, reclamația ta la poliție va fi o dovadă împotriva aceluia ți-a furat cartea de identitate.
Când cineva te necăjește nu mai stai pe gânduri: anunți familia, poliția, sau directorul școlii (dacă ești la școală).
Este obligatoriu sa anunti furtul cartii de identitate la politie, in termen de 24 de ore.
Autorul furtului poate fi condamnat, conform Codului penal, citez:
"ART.228. Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică."
Daca nu ai dovezi clare cum ca X ti-a furat buletinul, atunci nu i se va intocmi un dosar de cercetare penala.
FaSTBoy întreabă: